Racing Sport degilde Road Sailing olabilir mi?
Hondalardaki RS acilimi Road Sailing tir.
Printable View
Olabilir, yelken gibi süzülüyor.
ben 2 tane civic rs ile denedim aracıma cooler takmadan once
dp eksoz filitre yazılım olarak düşünün 1 bar 200hp kısık bir halde 1400kg falan ağırlığım
ilk denediğim araç dp yazılım idi hangi moda alırsa alsın gaza oturduğumuz anda 10 boy one geçiyordum nezaman 250-260 sabit gitmeye başlıyordum arkamdan gelip geçiyordu benim top speed o zaten
diğer denediğim ise cooler vs rs e yapılcak herşey vardı
gaza oturduğumuzda yanında bikaç sn duruyordum sonra uzayıp gidiyordu tahmini 235hp falan demişlerdi bilmiyorum artık
ozetle rs güzel yuruyor fakat duz vitesi gider cvt çok kırpıyor
.:::KING:::. (bol noktalı yaptım)
ya arkadaslar ne rs mis be arabam 40 bine geldi bu konu acildiginda daha almamistim
biz kendi kulvarimizda memnunuz siz niye sikinti yapiyorsunuz sizi gidi anti rs ciler
bu arada izmir donusu vti ile denk geldik 120 ye kadar basabas sonra rs 2 boy geciyor vti in specler sofor arti yolcu arkada bas baba diyen bir cocuk. benim rs sofor esim ve arkada benim cocuk esit yani
1.5 hatchback modelini iki kez kullandım sürerken sanki tsi lar kadar gitmiyormuş hissi veriyo ama aslında güzel yürüyor. 140-150 hp bandındaki tsi ların pek şansı olduğunu düşünmüyorum. İzlediğim videolarda da denk bir çok arabayı üzüyor 1.5 civic. Yok ben illa da 140-150 hp tsi la veya denk bir makineyle geçerim diyen varsa da çıksın denesin burada da videoyu paylaşsın çünkü iyice ergen tartışmasına döndü bu mevzu. Çok zor olmasa gerek bi gece çıkıp deneme yapmak
Ares alasım geldi :D
Manuel rs lere yeni vti modellenmesi veriliyorsa,208(106) gti dan çekiceği var o zaman ;)
polo gti ile deneme videolarim var ordan hesap edin iste 125 lik 150 lik polo gti in ne kadar gerisinde kaliyor ugrastirmayin beni :)
320i stock varsa denerim ama
Şu manuel rsler gelsinde yeni nesil vti gti denemeleri yapalım :)
Stock rs le insignia 1.6 turbo nasıl olur deneyen varmıdır rs çok fazla tecrübe edemedim ama insignia ağırlığına rağmen uzunda iyi yürüyor kendi çapında birde 125 tsi yazılım dp vs stock rsle denese nasıl olur rs geçer ama ne kadar geçer ?
Selamlar, konuya bir güncel çekeyim.
2017-2018 model cvt şanzuman bir hb rs almak istiyorum, genel olarak yürürü ve konforu hakkında yorum alabilirsem çok güzel olur. Muhtemelen sport plus olanlara gücüm yetmeyecek, sadece sport olanı alabilirim. Çok fazla fark var mıdır arada?
4 yıl 47 bin km kullanan birisi olarak cvt dsg gibi değil vites efekti var ama stabil gidiyor plusta ile 11 hoparlör kablosuz şarj anahtarsız giriş sertlik yumuşaklık ayarlı süspansiyon sunroof kör nokta algılayıcı gibi farklılıklar var motor mekanik sorun yaşamazsın kronik problem görmedim ben iç hacim wag grubu segmentlerinden çok daha geniş
Selamlar efemm
Oncelikle kendi adima olmazsa olmazim anahtariz giris ve calistirma. Gercekten buyuk kolaylik oluyor. Bunlarin disinda sunroof guzel bir +. TypeR da R modunu ne kadar kullandiysam, kullandigim sport pluslarda onun yarisi kadar bastim amortisor tusuna :)
Kuzenime bayram oncesi sport plus alacaktim 7/8 arabayi aradim ya experde yakaladim yada kaporasi alinmis sekilde. Bence imkanlar biraz zorlanip gerekirse makyajsiz sport plus alinmali. Yarin satarken hem daha fazla prim yapiyor hemde digerlerine nazaran daha hizli satiliyor. Fk8 almanin en buyuk sebebi sport plus olmustu. Vaybe bu araba boyleyse typeri nasildir demistim. Umarim gonlune ve kesene uygun bir sport+ bulabilirsin. Fiyatlar maalesef cok korkunc ama alanda satanda memnun. Daha geri gelecegini sanmiyorum fiyatlarin. Arabanin kendimce en kotu yani koltuk, kol dayama tarzindaki yerlerin cok cabuk lekelenmesi. Misal kapi koluna barmak bas izi kaliyor beyazliyor :) yada kolcak veya koltuk. Cok garip kumas cinsi. Silinince geciyor ama yine ilk dokunmada iz kaliyor.
Merhabalar 182 civic cvt için stage 1 yada stage 2 reçete ne önerirsiniz ?
yazılım filtre egsoz düşünüyoruz.
Dün bir firma ile görüştüm ;
Stage 2 paket ile 182hp-->225hp yazmış.
Hondata yazılım, hava filtre kiti, intercooler, spor katlı ısı kalkanlı down pipe + front pipe.
Ekstra olarak catback egzoz ile toplam montaj dahil 130 bin gibi maliyet çıkardı.
gündelik kullanımda downpipe yapıp mutlu olan ben görmedim pek. Dp sonrası yüksek devirler canlanır alt devirler bi tık hissizleşir.
Koku ve orjinal susturucular kalacaksa hafif zırıltılı bir ses alırsınız hoş olmayan.
spor katlı ısı kalkanlı downpipe yukarıda yazdıklarım için geçerli değil. İmkan varsa spor kat takılması iyi olur.
İyi bir filtre kiti, spor kat veya son susturucu, yazılım ve artı olarak cooler alsanız bence daha güzel bir setup olur.
2017 yılında sıfır Fk7 kasa 1.5 turbo sahibi oldum 3 yıl 50 bin km yol yaptım10 bin km den sonra dp yaptırdım ilk hiç sorun yaşamadım dp sonrası oem olarak uzun süre kullandım cvt bir yerden sonra yüklenemeyince aracı sattım...Eksoz yaptırıp sonrasında söken çok kişi biliyorum atmo gibi sesi soluğu olan bir araç değil
4 Silindir turbo araçlardan güzel egzoz sesi beklemek hata zaten haklısın. Yine de hafif hırıltılı spor bi ses isteniyorsa spor susturucu yeterli olur.
Downpipe konusu göreceli belki de. Ben mutlu olamadım yaptırdıktan sonra gerek koku gerek hafif zırıltılı çıkan ses sebebiyle. çıkardım sonrasında komple cat back egzoz yaptırdım.
Spor kat daha mantıklı hem alt devirler çok hissizleşmiyor hem de ses kötü olmuyor. Koku da belli belirsiz.
Kaliteli bir hava filtre kitiyle turbo emiş sesi alınır, performansa çok bir etkisi olmaz gerçi ama :)
Turbo araçlarda cooler da önemli, genelde atlanıyor ama bu sıcak havalarda ard arda gazlanınca çoğu araç düşürüyor gücü. Yakıt kalitesi zaten yerlerde.