[Alıntıdır 03.10.2017] Bir vatandaşımız son anda kurtulmuş.
Honda Civic Kaporta Deformasyonu ProblemiPage 5 of 6
Herkese merhaba Kayseriden yazıyorum.3 hafta önce aracımı kronik kapı kilidi ve su eksiltme sorunu sebebiyle sattım. yeni bir arayış içindeyken honda cıvıc rs test sürüşüne gittim. ve oldukça memnun kaldım. standart olarak sunduğu ısıtmalı deri koltuk+navigasyon+sunroof+f1 vs vs beni gayet tatmin etti.yakıt konusu beni çok endişelendirmedi ***** twinturbo araçtan sonra korkutmadı yakıt değeri. konsoluna bayıldım. alman grubundan sonra ilk defa vay be adamlar yapmış dediğim bir araca denk geldiğim için sevindim.
Cuma öğleden sonra aracı test ettikten sonra oturduk pazarlıga. cıvıc sedan rs. 120900tl liste fiyatlı olan aracı, kaput koruma,4 cam film lumar, ön kapı eşikleri( cıvıc yazan led),çamurluk kaplama, arka spor difüzör,orj kaucuk paspas ekleterek 119bin tl'ye bitirdik.bugune yetişmez ptesi gününe hem aracın extralarını yaptıralım hemde satış işlemlerini trafigi vs vs ptesi günü teslim edelim dediler. hayhay dedim kapora verdim. içim kıpır kıpır showroomdan çıktım.
haftasonu evde internette youtubta aracı araştırıyorum olumlu olumsuz çok yorum yazılmış, işte 8.2 saniye cok bir süre, cvt şanzıman iyi/kötü vs vs. sevende olmuş sevmeyende. ama ben test sürüşü yaptıgım için hoşuma gitti kulak asmadım. taaki bu göçük problemine kadar. korkarak üzülerek okudugum yorumlar, vidyolar, test sürüşü aracında bile hatanın olduğu vidyolar.ve Honda Türkiye'nin bu sorunlara KULLANICI HATASI DİYE GERİ ÇEVİRMESİ. içime kurt düştü.
pazar tatil dinlemeden satış temsilcisinin kartından cep telefonunu aradım ve durumu anlattım
bana denen şu: hatalı araçlar ilk banttan çıkanlar. sizin alacagınız araç 7.parti. bir sorun oluşmayacaktır.
biraz rahatlasamda yinede kuşkulu bir şekilde ptesi gününü bekledim. 120000 tl para verip 3 ay sonra sıkıntı yaşarsam ne tepki veririm diye de düşünmüyor değilim.
ptesi günü sabah, internetteki mahkeme yazılarını,göçük videolarını,resimlerini telefonuma indirerek showroomun yolunu tuttum.
aracıma son olarak film çekildiğini yarım saat içinde hazır olacağını söylediler.
tabi ben konuyu açtım, resimler, geri dönüşyazıları vs vs. bana satış şefi ''bu artık duyulan bir olay biliyosunuzdur'' dedi. pazarlık aşamasında aracı tanıtırken bunu dile getirmediklerini söyledim. ve böyle bir sorunla karşılaşırsam napcaklarını sordum. Biz Honda TR ne derse onu yaparız, su ana kadar gelen GÖÇÜK problemlerinde Kullanıcı Kaynaklı olduğunu, bu yüzden bir işlem yapamaycaklarını söylediler.
şefin sözleri :sizin aracınız 8.ay üretim, beyaz, bu sorun genelde koyu renkli araçlarda oluyor, 10 araçtan 1 inde böyle bir şikayet alıyoruz.sizin aracınızda inşallah sorun cıkmaz. Honda büyük bir firma, illaki bu şikayetleri göz önüne koyacak, araçları değişime alacaktır. kendi ayağına kurşun sıkmaz vs vs vs.
Yani aklımızla dalga geçmekte, sen 120 bin tl yi ver, zar at kumar oyna. belki seninkinde sorun cıkmaz diyor.
herneyse kısa bir istişareye kapıldım, o sırada aracı kapıya getirdiler, 10 numara görüntüsü.. 3 4 ay sonra çökmesini dahi göze aldım, yeni partide olmayacağı söylendi, bu kadar magduru çözümsüz bırakmaz honda dendi vs vs. alacagım araçta sorun yoksa kabul dedim, ama incelicem dedim, tabiki zaten siz aracı teslim alırken imza atcaksınız dediler. cıktık şef,satış elemanı filmci arkadaş ben, aracın başına gittik. uzaktan gözle görünen birşey yoktu. önce sag direge baktım sorun yok, sonra sol tarafa baktım. bakmaz olaydım. daha 0 km araçta hata var. dalga var. hepsine bizzat elimle işaretleyerek gösterdim. hata oldugunu kabul edip, cayma hakkımı kullanmak istediğimde kabul ettiler mecburen.
şimdi ben satış şefini, satış temsilcisini bayiiyi tenzi ederek konuşuyorum, HONDA TÜRKİYE olarak bu ayıbı nasıl kullanıcıya yüklüyorsunuz,bugune kadar focus leon f30 olmak üzere alman otosundan ilk defa honda aracı begenerek çok begenerek hemde almaya niyet ettim. çözüm bulun bantı değiştirin, metali sağlamlaştırın bir hareket gösterin! bu kadar sorumsuzluk olamaz, 6 yıl kaporta garantili aracı özürlü olarak millete sattırmayın ! Ben hala bu araca içim giderek bakıyorum, keşke şu sorun çözülsede gitsem tekrar talip olsam diyorum. hevesimide neşemide kırdınız HONDA TR. Yazık !