Ee sen de arabana iyi bak seninki de öyle devirlensin :) Gerçi ben çok iyi bakıyorum ama bir türlü olmuyor :p
Printable View
benim vtecde bir kiloya 0,15hp düşüyor sizde kac.
ibo eray haklı;)
sen motor gucunemı bakıosun teker gucune bak, teker gucu 6500lerden sora surunuyor 306da 6800de vıtes atması tam ıdeal olur,, bırde yuksek suratte ust devırde daha cok yol alırsın uzatmak kotu sonuc verir vıtesı 345 te mesela, 2 de o kdr farketmez;)
senın devırlı motor karakterıstıgın gucu koruyor, 306 da cok keskın dusuyor 206dada öleydı, vıtesı uzatmak barız kaybettırıor bu durumlarda..
hehe boşverin ya herkes nasıl istiosa öle sürsün aracını isteyen erken atsın isteyen uzatsın
ya ne haklı dynoda taralı alanlara bı bak.
eğri altında kalan alan onemlıdır dedıgın zamanları unuttunmu:)
arabaya gore muamele yapma.
benım aracın karakterıstıgıde aynı.5500 den sonra tork dusmus.
ya hadı dyno kagıdını yanlıs okuyoruz vs.
5 boy farkedermı ya bırakın bu ıslerı.
ve ek olarak teker gucude 7200 de daha fazla. bı tarama daha yaptırma bana ıyı bak bence;)
bu UP denen 306 gti da farklı bir motormu var ?
Biz burda 306 gti lada gazladık clio rs ilede gazladık. Hangi devir bandında ne kadar gittiğideazçok hissediliyor orjinal halinde üst devirleriçok güzel çeviren bir araç 306 gti alt devirlerde çok ölü gidiyor denedik.
Clio RS üst devirleri çok daha fazla seviyor dyno verileri belirtilmiş 306 gti ın baktığınızda 6500dd de atıldığında o dyno kağıdı verilen 306 gti 7000lere çıkıp vitesdeğiştirdiğinde gücü dahada avantajına kullanacağı bariz ortada tartışmasının yapılması saçma bindiğiniz araç 1.3 multijet dizel değil performanslı benzinli bir motor sonuçta daha öncede dyno kağıdıyla gereken açıklamayı yapmıştım ayrıca şu 6500 dd vites atma videosundaki araç kimin bilmiyorum ama bana hiç gitmiyor gibi geldi hız kadranına bakınca sanırım vites devir bandından kaynaklanıyor biraz daha uzatsa dahada iyileşebilir.
:D 6000de vıtes atsam mı:D gerı kalan 3200 dewrı bosuna donuyom:D:D
benzin ışığın yanıyo abi niye basıyon o kadar:D
cigerin yansın diyorum...teorik farklı pratik farklı
viteslerin erken veya geç atıldığına dikkat etmedim. sadece motor sesi 7200 üstü gibi geldi bana:D
lastık capındanda erken devirlenecek kadar cok faredecegını sanmıyorum.ki etmezde zaten.
RS' in sesi uzaktan kulağa hoş gelirmiş :)
Yazılım projem var evet. Ama henüz aparatı elime geçmedi. Geçsin ya Barış ya da Özberkle test videolarını koyacağız ve farkı hep beraber göreceğiz.
Evet yaptığım CAI gerçekten çok verimli oldu. Deneye deneye biraz da mühendislik yanımı kullanarak güzel bir cai yaptım arabaya. Şimdi şimdi anlıyorum eski cai ile arabaya nekadar çok eziyet çektirdiğimi :)
Devirlenme tabiki farkeder:) Kısa şanzuman etkisi yapar..
Barışın arabada %2 kısa .. Fakat kısa şanzuman gibi tork getirisi yok..Ben Rs te denedim 195/45/15 i ..bir hafta sonrada 15/61 i ;)