|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: yok
|
Bu kullanici gecen sene nisan 15de bu sonucu elde etmisti ve bende bugunlerde bu konuya merak saldim ve artik yurtdisindaki gibi grafik analizi yapip onlarin tabiriyle verify edebiliyorum.
Ayni kisinin hayabusalarla yuruyen ve 60-130mph 4.74 olan porsche turbosuda vardi ve dunyanin en buyuk araba forumlarindan birinde saygin biri olarak biliniyor yani en azindan moderator ve yazdiklarida dikkate aliniyor Videosu: http://media.putfile.com/Stock-C6-Z06-786-60-130 Arac sahibi 2 kere vites degistirerek %0.2 oraninda yokus asagi bir yolda 60-130mph 7.86saniye kostugunu soyluyor. Kabul edilen maksimum deger %3 +/- yani %3 yokus asagi olabilir yada %3 yokus tirmaniyor olabilirsiniz gecerli sayilabilmesi icin bu arkadaslar tarafindan. Ayrica atmosfer basincinin atmosferik bir araba icin nemden + asiri besleme araclardakinden daha onemli oldugunu cunku asiri beslemelerin bir nevi kendi basinclarini kendileri yarattirdiklarindan bahsetmis. Lastik havasini iyi ayarlamasininda kendine faydasi oldugunu dusunuyor. Bence en can alici nokta 2 den 3 e 0.13saniye 3den 4e 0.16sn de atiyormus Benim sizlerle paylastigim videolardan 10.73saniye Trans am 100-200kmh videosunda trans amci arkadas en iyi 0.20sn vites atmis 7.91sn olan S2000 Turbo videosunda ise en iyi vites atilma suresi 0.39sn 180kmh ile giden bir arac 0.1sn de yaklasik 5m yol aliyor yani 1 araba boyu fark ediyor diye dusunursek soforden sofore ne kadar fark ediyor siz dusunun Kosunun grafigi
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Scirocco
|
maşallah çok güzel değerlendirmeler olmuş, ama adam maşallah vitesin canını okumuş ben acırım öle hayatta atamam
__________________________________ Old BUGEYE Mafia Member " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "RWD yanlarım demiş FWD sardırırım demiş AWD yahu gençler sizinle uğraşamam demiş....
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Misafir
|
yok ya canını okumamış ama her kapışmada bole atarsak vites kolunu elimize alırıs gibi....
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
Boyle atmazsakda geride kaliriz yada bariz sekilde yaristigimiz arabayla guc veya kg farki olmasi lazim gecmemiz icin
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
TechWorks
|
o kadar sert atmamış ki bence
uraşsa canını alarak biraz daha hızlı bile atabilir belki, z06 lar güzel oldu
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
Vites atma suresini sadece kolu cekme olarak dusunmeyin
Vites atma suresi aracin gordugu G nin vites atarken ne kadar kesildigi tutularak hesaplaniyor. Yani sadece kolu hizli cekmek degil ayni anda gazada hemen basmak gerek hizlanmanin baslayip G olusmasi icin Adam cok iyi senkronize etmis kolu cekip gaza basma olayini
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Clio RS
|
vites atmada gaza basmanın bı onemı yokkı. o kadar hızlı atarken zaten gazdan cekmeye gerek yok onemlı olan debrıyajı cok ıyı ayarlamak.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
Otomobil: Aşkım Taypar VUTUT
|
+1 nie gerek var gazdan ayagımı çekmeye üstüne çıkarım yemin olsun
__________________________________ PowereD By AYDOĞDU GARAGE bnm amcaoğullarıda mermiye kafa atıyor haha nası edelim
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
Araba tamamen stock demistim yani ayagini gazdan cekmeden vites atamazki zaten adam ayagini gazdanda cekiyor
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Fiesta ST / Mondeo 2.0
|
Bu tarz arabalarda bu kadar hızlı vites değişimi cidden zor olsa gerek. Viper Corvette vs.
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Aşkım Taypar VUTUT
|
ben debriyaja basmadanda degiştriyorum bazen.ki zaten normalde kesinlikle ayagımı gazdan cekmem.Allah ne verdiyse.ama süreler çok iyi eger gazdan ayagını çekiyorsa
__________________________________ PowereD By AYDOĞDU GARAGE bnm amcaoğullarıda mermiye kafa atıyor haha nası edelim
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
vitesi az daha eline alıcakmış gibi asılmış ama çok güzel bir acıklama yazmışsın Halil
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
TechTurkey
|
neden ? power shifting ( flat foot shift ) diye bisi var . arabanin orjinal yada yapili olmasi na gerek yok ayagini gazdan cekmeden vites atman icin . tercih meselesi o sadece .
__________________________________ Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
Otomobil: Corolla D4D
|
güçlü olmasakta günlük hayattaki araçlarımızda bunu uyguluyoruz? |
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: SPOON CIVIC
|
debriyaj pedalı biraz düşükse daha rahat oluyor benim arabada en hızlı 3-4 gecio
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Evo IX
|
adam ayagını gazdan cekmıs,gazdan cekmemek sanzımanı bıraz zorlar,z06nın sanzımanı dayanır mı dayanmaz mı sahıp olan bırının solemesı lazım..ben kendıme gore cıddı rakıpler ıle yarısırken ayagımı kaldırmadan atıyorum mesela,ctrlerde tork olmamasına ragmen kolay kırar sanzımanı,turbo araclarda cok fazla tercıh edılmez ayagı kaldırmadan atmak,z06nında yuksek hacmınden dolayı sahıp oldugu yuksek tork sanzımanı uzebılır dıe atmamıs olabılır sahıbı
![]() halıl cok guzel paylasım elıne saglık..boyle paylasımlar okumak zewk benım ıcın devamını beklerım
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: dublex subaru
|
pekı lastık basıncı olayı etıklermı gıdısı olumlu yada olumsuz yonde
__________________________________ Olum nissan arabamı arabanın hası kralı subaru yıllardır biz yürüyomusuz
|
|
|
|
|
|
#19 | |
![]()
|
Benim gallardo e-gear dan daha hizli vites atmissin demis ![]() Vites atis suresinde sunada dikkat edebilirsiniz. Adam 2 den 3e yani carpraz sekilde 0.13sn yapmis Bugun baya arkadaslarinkini inceledim ankaradan fln olanlarda var dogboxla direk 3den 4e dikey olarak atanlarda bile en iyi 0.19sn var |
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |