Bu arada bahsettigin TIS programı bende de mevcut rahat ol :)
Printable View
Bu arada bahsettigin TIS programı bende de mevcut rahat ol :)
he year of 1988 then, saw the car hit the streets with an all-square 1998cc, 156bhp stormer, that's subsequently been fitted to several other cars in the GM range albeit a couple of years down the line - Cavalier, Calibra and Kadett in the Fatherland. With introduction of the Cavalier SRi in 1992 however, the job of casting the heads moved to General Motors plants instead of Cosworth
1988 O yıl sonra, araba bir kare 1998cc, 156bhp stormer, bu daha sonra birçok otomobil için satır aşağı birkaç yıl - Cavalier, Calibra ve Kadett aylarında olsa bu GM aralığında monte edilmiş ile sokakta bulunanlar gördüm Fatherland. 1992 yılında Cavalier Sri tanıtımı Ancak ile başları döküm iş General Motors tesisleri yerine Cosworth taşındı
[B][SIZE="3"]BU BİRİNCİ BELGE ELİMDEKİLERİDE TARATIR KOYARIM MERAK ETME OKU BAKALIM
hOMOLOGEYİ DEMİYORUM çEVRECİ STANDARTINI 2002 DE ALMIŞTIR...
BELGESİZ YAZIP YANILMAYIN HATTA HANGİ KAPAKLAR YAĞ SU KARIŞIMI VAR KODLARIDA ELİMDE VEDE ASTRA GSİ FABRİKA ÇIKIŞLI 172 H
peki o zaman opel neden bu canavar motoru kaldırıp 136 lık ecotec makinayı koydu arabalarına?
tek neden gerçekten emisyon falan mı emisyonu indirgenemezmiydi?
Kodlarida elimde vede astra gsi fabrika çikişli 172 hp olanida vardir ama sadece1991 modellerinde kendi gözlerimlede gördüm hatta astralara ingiltere ve almanyada sahte c20xe denir esas c20xe kadett ve calibradir 156 hp olanlarbuda onlarin diyişi
emisyon ve gerçekten fazla güçlü bi makina olup gücünün sinirlanmiş olmasi değişikliklerle çok ii sonuçlar aninlakta almanca belgelerde bu yazar...
ARABANIN FİYATI 20000 MARK İKEN YAN BAKALİTLERİN FİYATI 3000 MARK KORKUNÇ Bİ FİYAT ONLARIN BİTME SEBEPLERİ KASKO ŞİRKETLERİ YÜZÜNDE VE FAZLA BİLİNMEZ MARKASIDA : irmscher dır
Ben sana netten bu buldum bu yazıyı elimdeki belge ve kataloglarda tam detaylı yazmaktadır çizen avust. yalının bile resmi mevcuttur ;) bunları alan abim sağolsun yıllarca opel fabrikasında çalıştı almanyada vede bochumda tek üretim yeri gsi bochumdur ve dünyanın başka hiç bi yerinde hiç bi fabrikada üretilmemiştir yedek parçasına kadar tabi ilk çıkışta satılırken sıfırken
Motoru söktüğünde bak kapağı çıkardığında en basit görünen yeri sol ve sağdaki kare su kanalları... Bloğun içi tamamen öyle vede olma sebebi silindir olan bloklardan daha akıcı ve daha performanslı ayrıca daha iyi soğuttuğu yazılmaktadır...
C20NE diilmiş diilmi ;)
Ben bu yukarda yazdıgında 88 model bir corvette motorudnan geliştirildigi konusunda birsey goremedim? Bana yazı koymak yerine guvenilir bir kaynak linkini verirsen siteye butun arkadaslar incelemiş olur.. ;)
Cevreci std ını ne zaman aldıgını da soyliyim sana, OPELin ecotec motorlara gecis sebebi, avrupada yürülüğe girmesi kesinleşen eksoz emisyon normlarını bütün üreticilerden önce olarak henuz normaların yuruluge girmesinden 2 sene once tum modellerinde katalitik kovertoru kullanarak ve ecotec motor sistemleriyle bütün modelleriyle yeni eksoz emisyon normlarına uyan ilk üretici oldu..
Metin, herkesle iddialaşma yav erh erhanda on senedir gsi konusunda araştırma yapan bilgili bir arkadaştır.Birazda tamam haklı olabilirsin demeyi kabullen bilgiyi paylaş birşey kaybetmezsin.
Ben bişey demicem sen de bende belgeleri var neyin ne olduğunu biliyorum hatta yakınım bu arabalırın üretiminde o fabrikada çalışıyordu yazacağımı yazdım belgeleri taratıp müsait bi zxamanda sana Pm atarım yada adres verirsin gönderirim merak etme
Bunu indir bi bak kısaca hangi araç 155 hangisi 147hp XE olupta hem görürsün
Sende haklısın nette yazıyor gördüm linkini ama ben sana diyorumki belgeler yani dökümanlar opelden yollıcam merak etme sana ;)
http://www.yuklec.com/download.php?f...auxhall_XE.rar
motor kodu zaten c20 ise c20 ne nin bir versiyonudur.
corvette motoru ile bir bağlantısı olduğunu sanmıyorum. corvette nin küçük blok chevy motorları yıllardır süregelen bir üretim ve bloktan egzantrik v8 dir. bloktan egzantrik bir motor ile üstten çift egzantrik c20 nin bir bağlantısı olamaz.
Banada öyle geliyordu orjinal dökümleri görene kadar ama emin ol CNC ye koysan aynı makina sanarsın tasarımı çzimlerinde bile görünüyor elemanın kendi açıklamasdı baz aldığım motor budur die belirtiyor...C serisinin hepsini bu adam tasarlamış ama C20NE kare yanmalı diildir bloklar aynı gibi görünsede içleri farklıdır...
Silindir kapak sıkma kilosu krank kol emme eksoz sıkma oranları arabanın 3 parça ön arka orta alt şase verileri ölçüleri kazalıysa kullanılan çapraz ölçüleri herşey mevcut
Hatta sana GM nin ürettiği 950 küsür hp X20XEV turbo motorunda resimlerini ve dökümlerini koyucam bende görene kadar bilmiyordum belkide çoğumuzda bilmiyorduk ama var oda varmış:eek: biz yanlış yerde yaşıyoruz:D
Arkadaşım verdigim linki iyi incele. İngilizcen var oldugunu dusunerek orda yazan herseyi anlayacagını dusunuyorum. 20XE nin baz alındıgı motor C20NE nin atasıdır. Yani 20NE dir. C20XE daha dogrusu C20XE nin atası 20XE 20NE den sonra, 20NE baz alınarak geliştirilmiş bir motordur. Yani senin iddia ettigin gibi 88 model corvette ile alakası yoktur. Kare yanma olarak bahsettigin ise senin bahsettiginden alakasız olarak çap x strok değerleridir. C20NE,C20XE,C20LET,X20XEV,X20XER,Z20LET,Z20LEH vs vs hepsi 86x86 mm.lik yanma odasına sahiptir. Kare motor denmesinin sebebi de cap ve strok un aynı uzunlukta olmasıdır. Bu hondanın K20sinde de aynıdır diğer birkaç markanın motorunda da aynıdır.
Defalarca söyledim hala takıldın kaldın bu yazıya bi gör die ben bunu hemen buldum bellgeleri nasıl koyayım buraya taramadan tutturdun gidiyorsun C20ne die tmm neyse sorun diil zaten kavga yada başka bişey için tartışmıyoruz öyle diilmi bilgi amaçlı yazıyoruz ben biliyorum neyin ne olduğunu opel dökümlerinden diyorum daha bişey demiyorum sana ama bunuda en kısa sürede sanada ulaştırmaya çalışıcam...
"Kare yanma olarak bahsettigin ise senin bahsettiginden alakasız olarak çap x strok değerleridir.ben bu diil demedim hiç bu ve + SU KANALLARI YAĞ KANALLARIDA...Ulaştırıcam sana belgeyi merak etme böyle bu motor konusunda çok bilgili kimse yok sende ii bilenlerdensin belli bu dökümler sende deo lsun isterim... arabanada bakim istersen nerden gelmiş kim almış nerede beklemiş neyle gelmiş :)
tabiki neden kavga edelim ki banane neyden geliştirdiyse geliştiren düşünsün. :) Bak sana birde motoru geliştiren kişi yani Dr. Fritz Indra nın bir röortajını ekliyim :)
http://www.calibrawiki.com/images/d/..._Interview.pdf
Yag ve su kanalları kare değil bildigim ve gördüğüm kadarıyla bloktaki.. benim aracımın motor fotografınıda koyuyum arkadaslar da görsünler..
http://www.ophell.com/motor.jpg
20XE
-157 hp
-198 Nm
-Compression ratio: 10.8-1
-Engine Management: Bosh Motronic 2.5
C20XEC20XE Summary
The C20XE is a DOHC, inline 4 cylender Family II, General Motors engine....
-150 bhp @ 6000 rpm
-196 Nm @ 4600 rpm
-Compression ratio: 10.8-1
-Catalytic converter
-Lamda sond
-Engine Management: Bosh Motronic 2.8
C20LETC20LET Overview
The C20LET is a General Motors engine....
-204 hp @ 5600 rpm
-280 Nm @ 2400 rpm
-102 bhp/litre
-Compression ratio: 9.0-1
-Catalytic converter
-Lambda sensor
-Different camshafts
-Turbo pressure: 0.6 bar continuous with a 0.8 bar overboost
-Engine Management: Bosch Motronic M2.7
-The map sensor is built into the ECU.
-Turbo used in the C20LET: KKK16, integral water cooling and oil lubrication.
KEŞKE 20XE kalsaymış hem dist. li sensör sorunuda yok fazla :D