Teşekkürler videolar için, kaliteli çekimler.
Printable View
Teşekkürler videolar için, kaliteli çekimler.
mps kesinlikle wrx ayarında bir araba değil.
http://www.youtube.com/watch?v=fvJzoatxt9M
Bende bizim OPC club forumuna yazdim.
Subaru ve TypeR ep3 ile deneyen var mi diye. Deneyen olmus olabilir.
Sti ayarinda olmasi gerekirken malesef wrx ayarinda. Alpin koydugu videoda wrx le deniyorlar stock 14 kusur cikariyor. 06 wrxlerin geneli 14 13.9 ayarinda. Mps stok stidan cocuk yapiyo dendi goremedik bisi. Ben bulursam bi tane cekecem video ama rahat 20 gundur yagmur yagiyor burda. Bu videoya bakmadim ama tahmin ettigim video ise 350z mps sti , ordaki arac stockmuydu hatirlamiyorm cepteyim eve gidince yazarim tekrar bakip. Hala diyorum mps kagit ustundeki beygirini yola yansitamiyor.
erden kardeş sayesinde corsa opc'yi fazlasıyla tanıdım sağolsun :D
:D atladigin bisi var alp in koydugu videoyu iyi izlediniz mi bilmem ama ordaki iki aracda stock ve 08 wrx otomatik vites . 08 wrxden daha kotu bir zaman cikartiyor 400 metrede . simdi cikip awd ama subaru demeyin sakin araba otomatik :D benim anlamadigim seyde su x y yi geciyorsa a yi hayli hayli gecer . bu nasi bi mantik azda bunu acsaniz :D
videoyu kaciranlar icin birdaha ben koyayim .
http://www.youtube.com/watch?v=yYGDv5ejHIs
dipnot 08 wrx in gucu bu
224hp@5,200rpm,
Torque: ft lbs 226@2800rpm otm vites ayrica videodaki . mpsnin degerlerini yazmayim istiosaniz :D
Durun durun Mustafa ilk defa Subaruyu savunuyo kimse bunun aksini idda edemez. :) Şaka bi yana gerçekten Mps ile denemek isterim araçım şuan stock Ankarada var ise. Bende Mpsnin subaru Sti yürümesini degil, elbette yürür. Akın arkadaşımızın Mps boy boy çoçuk yapıyo açıklaması üzerine bu videoları koydum başka yöne çekmeyin lütfen ve o arkadaştan açıklama bekliyorum, hangi kaynaga göre ve yaptıgı veya gördügü bi deneme olmuş olmalıki böle bi açıklama yapmış olsun. Dimi?
:D
dragta fwd 260 hp turbo kalkabılırmı:) tek vıdeo kıstas olmazmı bıde:icon_wack
260hp fwd bı arac torklu kotu gıtmemesı ıcın hıcbi sebep yok agırda deıldır sanzımanmı kotu sanmıorum:confused:
a b c sayıları a bden buyuktur bde c den buyuk a nın cden buyuk olmaması ıcın hıcbi sebep yok:D:D:p o hesap. deneme ıslerı:)
Nie kalkmasin ? Kaldirmis iste adam ole deli gibi bi sarma felan yok. Zaten durum esitligi icin otm wrx kullanmislar anladigim. Motortrendin de testi var edmunds unda aksam koymadim 1 tane yetmez diosan var. Ayrica aradaki agirlik farki 34 beygir farki var bunlari gormezden gelme derim. Mps wrx degerinde bi arabadir testlerin genelide wrxle 260 beygir kendisi ama iddia ettigi gibi bi gucuyok. Ben sanzimana bagliyorum. Mps 6da oyle cnk. Keske denediklerimle videolarcekseydim zamaninda. Daha iyi anlardiniz. X y z ye girmicem rolling konusuna donercnk.
ben sadece 260 bg ve 6 sn kusurluk 0-100 verısıne bakıodum ayrıntılı teknk verılerıne baktımsımdı
250 km son surat 380nm tork 6.1 sn 0-100 0.32 cw surtunme katsayısı varmıs super degerler
son suratte stıdanda ustun sanırım:D
Maximum power 259.6 PS (256.0 bhp) (190.9 kW)
@ 5500 rpm
Specific output 113.2 bhp/litre
1.86 bhp/cu in
Maximum torque 380.0 Nm (280 ft·lb) (38.8 kgm)
@ 3000 rpm
bmep 2112 kPa (306.3 psi)
Specific torque 168.07 Nm/litre
Maximum rpm
Manufacturer Mazda
Code
Main bearings
Coolant Water
Bore/stroke ratio 0.93
Unitary capacity 565.25 cc/cylinder
Aspiration Turbo
Compressor type
Intercooler
Catalytic converter Y
performance
2009 Mazda 3 MPS See all Mazda models
0-50 mph (80 km/h)
0-60 mph
0-100 km/h 6.10 s
0-100 mph
80-120 km/h (50-70 mph) in top
Standing ¼mile
Standing km
Top speed 250 km/h (155 mph)
Fuel consumption 13.5/7.5/9.2 l/100km urban/extra-urban/combined
CO2 Emissions 217.0 g/km
bu deneme rusyadan sanırım:S erden sen daha ıyı bılırsın sti la mazda denıo catbacklı mazda, stı da oynanmıs
http://www.youtube.com/watch?v=FhIRj...eature=related
MPS sahibi bizim OPC forumundan. Arac Kiev de
Mazda 300hp uzeri..
maşallah erden araban çok güzel oldu.inşallah daha ii olacak!:D
Arkadasin sayfasi. Denemedigi araba kalmamis.
Aracda videolar cekilirken Sadece CAI+Turboback varmis. Chip yokmus.
Su an chip oldugunu yaklasik 320hp oldugunu soyluyor.
3-4 boy daha hizli oldugunu soyluyor.
Sti - Evo - M5 - M3 - typeR
http://www.youtube.com/profile?user=...fi&view=videos
Bir kac gun oncede yeni kasa STI ile yurumusler.
STi ninde yuklu oldugunu (chip egzost 1,4 bar) ve yaklasik 360 hp idi diyor.
60-240 ayni gidiyorlarmis...
TypeR 270 hp mis. 200 de 1,2 korpus geride kaliyormus.
Yine TypeR ile denemis 307 hp ve ayni gittiklerini soyluyor.
sti in listesi
60 - 240 ayni gidiyorlarmis.
Subaru Impreza STI 2008
Буст-контроллер
§ HKS EVC 6
Впуск
§ HKS Racing Suction Reloaded Kits (система нулевого сопротивления)
Выхлоп
§ Invidia N1 Street Stainless Steel Catback System (выхлопная система от катализатора)
§ Invidia Stainless Steel Downpipe (приемная труба)
§ KAKUMEI IM-HDR-02 (Выпускной коллектор 4-1) Custom by Pasha 13th Garage
§ KAKUMEI Up-pipe (труба от коллектора к турбине) Custom by Pasha 13th Garage
Двигатель
§ MANLEY Поршни кованые SUBARU EJ257 99.5 мм с кольцами и пальцами
§ MANLEY STEEL CONNECTING RODS “H” BEAM Subaru EJ 257 18/20/22 (шатуны)
§ ARP HEAD STUD KIT (Subaru EJ257) (шпильки)
§ Tial Wastegate 44mm. Внешний вестгейт с прокладками и фланцами.
§ Greddy маслоловитель 0.5л
§ HKS SSQV BlowOff (клапан сброса)
§ Удалена экология (Электротурбина продувки катализаторов.)
Зажигание
§ HKS S-Series Super Fire Racing Spark Plugs (свечи зажигания)
Подвеска
§ CUSCO STRUT BAR
§ CUSCO LOWER ARM BAR
§ CUSCO SWAY BAR
§ CUSCO FRONT STABILIZER
§ CUSCO REAR MEMBER BRACE
§ CUSCO CENTER FLOOR BRACE
§ CUSCO FRONT LOVER ARM BAR
§ CUSCO REAR STABILIZER
§ CUSCO REAR FLOOR BRACE
Трансмиссия
§ Бушинги в КПП, подушки мотора и коробки (HARDRACE)
§ EXEDY сцепление (однодисковая органика )
§ Short Shifter Kartboy укороченная кулиса 6spd
Топливная система
§ WALBRO GSS342 Топливный насос (255 литров/час)
Электроника
§ TurboXS UTEC 2.5 L (мозг с переключателем карт)
§ AEM UEGO sensor controller (широкополосный лямбда-зонд)
Bisi sorcam yanlis anlama sanirim sende forumdab felan alip yaIyorsun buraya. Bu saydigin araclarin dynosu varmi ? Sti a ne cipi uygulamislar merak ettim. Sacma geldi orasi. Ayrica 270 ve 300 luk typerlar n/a mi turbomu anlamadim.
Ayni anda yazmisiz. Elimden geldigince listeyi turkce yada ingilizce yazarsan iyi olur :). Birde bu mazdanin listesini verirsen sevinirim. Stida utec varmis ayrica cip yok anladigim kadariyla.
Stida tuhaflik var okadar yapili motor ve 360 bence tuhaf. Birde su 300 luk ve 270 lik typerlari merak ettim ben biraz daha detay alabilirmiyiz. Kullandigi parcalar nelermis
Эти тайп-ры сделаны в Прибалтике, в одном мотор 2,0, во втором 2,4. В двигателях переделано всё что можно, даже мелкие пружинки, тарелочки и т.д. тюнингованные. Я уже не говорю про валы, зажигания, насосы, форсунки, сцепления, коробки и остальное. Там впуск 2500долл. стоит, индукционный, он давление создаёт в 0,2бара
Двигателя по цене больше, чем сама машина...
These Taype-tion made in the Baltic, in the same 2.0 engine, the second 2.4. In the engines, all that can be altered, even small spring, plates, etc. tuning. I ** not talking about the shafts, plugs, pumps, jets, clutch, and the rest of the box. There 2500doll intake. is, induction, it creates pressure to 0.2 bar
Engine at a cost of more than the car ...
TypeR icin yazdiklari ingilizceye google dan cevirdim.
Arkadasi buraya davet ettim ve ingilizce yazabilecegini soyledim ama zor olur diyor.
Su typerlarin listesini yazsin yeter. Mumkunse dyno kagitlari ile. Birde hala mpsnin listesini yazmadin.
Bu kendi mazdasinin degil ama ayni seylerin yapildigi baska bir mazdanin dnyo su imis.
http://b0.imgsrc.ru/m/mucik/9/13962939vnd.jpg
Список МПС
- холодный впуск
- выхлоп от турбины без катализаторов
- увеличенный интеркулер на двигателе, в штатном месте
- настройка блока управления двигателем
List of mps
- Cold inlet
- On the turbine exhaust without catalysts
- Increase INTERCOOLER the engine in position
- Adjusting the engine control unit
TypeR larin listesi ve dnyosu yokmus.
Arkadas en son olarak.
Gecen yil Subaru, Evo ve Bmw klupleri ile cok iddilastiklari ama simdi hepsi sakin diyor..
Artik hepsi biliyor MPS in nasil gittigini diyor..
Valla uzulerek soyleyim bu liste ile o verdigi sti i gecmesi mumkun degil ha nasi mumkun subarudan anlamayan birileri toplayip ayar yaptiysa mumkun. Typerlarin listesi yok dynosu yok o beygirler nerden geldi ? Atmosferik 270 ve 300 kusur :D kusura bakmada ben pek tatmin olmadim. Neyse mis mus muhabbetlerini sevmem ben gozumle gorduklerimi aktardim basinda okadar hala stock halde 260 gibi giden bir arac degil benim gozumde , kaybi cok.
Valla gerçekten o yapılanlarla Sti ile aynı gidiyosa hey maşallah MPS'ye. Varsın ben Mps geçsin.
Yokmu trde Mps ya deniyelim. :)