peki ben şimdi mobil 1 o-40 koymakla hata mı ettim.
Printable View
peki ben şimdi mobil 1 o-40 koymakla hata mı ettim.
guncel kalması gereken bir konu bence:)
kesinlikle, Birde geçen hafta bursada büyük bir yağ şirketinden alığım bilgiye göre( Fabrikaya yağ alımı yaparken sohbet esnasında) Mobil 1 in 0w 30 yağı ithal geliyor. kendı aracımda kullancağım merak edip sormuştum. Castrolun ise bir çok yağı TR de yapılıyormuş ve bu yüzden avrupadan gelenler kadar kaliteli değilmiş sentetillerde bilginize...
türkiyede sentetik yağ yapacak tesis var mı ki?
Emin olmamakla birlikte Castrolun yağ ürettirip TR ye getirdiği ürünler uzak doğu ülkeleridir o yüzden avrupadan ithal edilenler kadar kaliteli değildir ki tahminimde bu yönde.
edit: Untmadan Fabrikada kullandığım yağların en ince ayrıntısına kadar teknik detaylarını araştırdığımda Mobil 1 in sanayi yağları castrolun yağlarından her zaman viskozite sicaklık ve yük dayanımı olsun % 5 daha iyi çıktı.
shell helix nasıl bilen varmı peki?
mobil 1 gerçekten çok kalitelide testte başka faktörler öne çıkmış :D
yağda castrol magnatec şaşmayacaksın.10/40 rulaz ^^
video çok pis reklam kokuyor :)
guclu arabalar icin konusuyorum
piste cıkıp gazlıcaksanız 0-30 gunluk kullanımda ise 5-50 yada 10-60
Texaco Havoline 5-40 kullanan var mı?
Hazır konu hortlamışken sorayım, gördüğüm iyi oldu
n/a bir araçta yağ sıcaklığı ne kadar yükselebilir ki?
Ben zannetmiyorum 0w-30 kullanıldığında stock k20 ye bişey olacağını.
Ülkemizde 10-60 furyası sürüp gidiyor, filtreli araçların alayı 10-60 kullanır oldu, bisiklet zincirine, ekmeğin arasına, koltuk altına duş jeli niyetine sürmediğimiz kaldı.
Stock bir araç için bence -22 hp hiç küçümsenicek bir değer değil yani (0-30 +11, 10-60 -11 çıktıysa) :)