Yalnız yorumlar iç açıcı değil:confused:
https://eksisozluk.com/istanbulda-vale-teroru--4342646
Printable View
Yalnız yorumlar iç açıcı değil:confused:
https://eksisozluk.com/istanbulda-vale-teroru--4342646
Etilerde Kebapçıda vale ücreti 20tl 10tl verenden 10tl daha istiyor valeler
Halbuki hemen sokakta ispark var 1 saati 6tl
Para var huzur var oluyor bu durumda
valeye araç falan vermem benim durmadan geri vitese koymadığım arabaya ondan sonra 20 ile giderken geriye atar bu labuklar. iki hafta sonra sortiye gidicem ordada baktım ispark var gidicem oraya kendim bırakıcam. beleş olsada valeye vermem
eklemeyi unutmusum
yazmıstım bir konuda bahçeşehirde cok olay oldu bu vale önüne atlıyordu pezevenkler arabanın almak için cok dalastım kendileriyle en sonunda nekadar içten sövdüysem artık heriflerden GLK + audi a6 calındı ondan sonra kökleri kazındı yavsakların. orta yerde a6 nın sahibi bir posta geçti daha sonrada Glk'da arkadasımn absinin cıktı onlarda biraz hırpaladırlar hala mahkelelikler chocolate ile ve muhtemelen bir GLK parası giricek chocolate'a.
Genelde vermemeye çalışıyorum ama bazen mecbur kalıp verdiğimde oluyor. Ama tabi sonrası hep bir kuşku hep bir korku :D
Geçen bir yere gittim adam anahtarı istedi dedim vermem prensip meselesi kusura bakmayın dedim. Adam demez mi ben mekan sahibiyim o zaman git çöpün oraya çek diye. Bi daha gidersem bir kuruş kazandırırsam şerefsizim. o.ç. hem de en önden gideni.
Yazarken beynime kan sıçradı o derece ayar olmuşum :D
Belki yıllarca para biriktirdim aldım arabayı sanane kardeşim malım çok kıymetli. Hayvan oğlu hayvan ya nerede öküz bana denk gelir
o nası mekan sahıbı öyle valelik yapıo deseydinya keşke
gece kısmını bende bilmiyorm ama az ilerde macro centerin karsısında/kuruscesme kahvesinin biraz yanında otopark var (biraz dik yanlız kız arkadasını kapıda bırakmak mantıklı mezuniyetse topuklu falan yorar iniş cıkısı :) ) yürümeyle 3-5dk sürer sürmez.
yandexden koyiyim hatta linkini (makronun sag caprazına git duvarda bogazici gosteri falan yazan kapıdan girince tepeye kadar otopark :D
https://harita.yandex.com.tr/?text=k...00%2C61.193265
Böyle durumlar için, araca bir kit falan taktırılabilir mi ? 2. vitesten sonra atmasına isin vermesin ya da 40-50km geçmeye izin vermesin.. Aç kapat modunda böyle bir şey yapılırsa belki bunların önüne geçilebilir..
Kadyr en güzeli arabanı Beşiktaş'a parket taksi ile git oraya. Haftasonudur muhtemelen tören. Deli gibi trafik ve kalabalık olur. Arabayı da bi yarım saat beklersin gelsin diye
hıc bır yerde vermeye gerek yok arac ne olursa olsun, ıkı kez aracı vurdular, kendın yapsan koymuyor ama baskası dıkkatsızce alıp yapınca yazık.
Pazartesi arkadaslar toren. Okul ucuz olsun diye pzt aksami yapmis sanirim:)) dediginiz gibi ya kizi birakicam arabayi park edip gelcem yada yakina park edip taksi olacak
şimdi bu vale ler taş mı yesin
onumu dionuz :D
hiç valeli mekana gitmedim :D
Arabada makine var sıkıntı olmasın ben çekerim derdim genelde. :D
Vale terörü istanbulda cidden var...
elin oğluna arabamı vericem . 2 dk lık mesafede yapabildiği kadar gazlicak anasını ağlatıcak . üstüne bide 20 lira para vericem ?
bu arada 20 lira = yarım yövmiye
Bir de şu açıdan bakmak lazım,
İddaalıyım valeye söven 5 kişiden 2si altında şirket aracı , kiralık araç varken rallide gibi çukurları fırlatma rampası görüyor ; kendi kendine sıralı şanzıman icat ediyor ; ayağı gazdan hiç kalkmıyor vs vs :D
Aynı yerden geliyor bu iki tür. Şirketin , filonun aracıyla onları yapmak ; vale olup elin arabasıyla drag yapmak :)
Doğru dedın benım ıcın ıkısıde aynı araba terorıstı. mal düşmanı. genel konuşmayayaım ama şirket arabası gördümmü uzaklaşıyorum etrafından adamın şeyinde değil.kendi malı olsa nasıl kullanıyor acaba.bazen serviste giderken adam çukura düşünce benim içim cız ediyor. ama bu teroristler mal düşmanı servet düşmanı.
bigün onun malınada öyle binerler
Bazı yerlerde de ben çekeyim diyorsun vale geliyor biz çekmezsek buraya koyamazsın diyor. Mesela bize park caddesinde last stopta yaptılar. Böyle saçmalık olunca diyorsun ki ne valeye vereyim ne de oraya gideyim.
Artık durumun boku çıktı bence en kıytırık mekanda bile vale var arkadaş vale senin neyine , gerçi bizim sonradan görmelerinde hoşuna gidiyor arabayı bırakınca kendini petrol kuyusu sahibi gibi görende var, tavırlar hal ve hareketler değişiyo felan, sonuç olarak ne valeye araba veririm ne de vale olan mekanı tercih ederim
Beyler avm valeleride aynı ***. Özellikle palladium valesinde çok denk geliyorum. Daha bu akşam bi F30 ile otopark içinde bir yanlayışı var şerefsizin ben aha vurdu dedim içimden de kurtardı. Belki daha sahibi patinaj bile çekmemiştir. Birkaç bildiğim mekan harici hiç valeye vermezdim yay taktıktan sonra hiç vermez oldum. Gitmiyorum valeli yere yada biraz dolaşıp kendim park ediyorum.
Ama işte yanımda hatun varken büyük dert oluyor valeye vermemek bir sürü dırdır oluyor. Arabadan az anlayan herkes versen ne olacak derdinde ama gerçekten verilmez valeye araç.
Valeye araba vermek mi? Düşman gözüne. Valeye son araba verdiğimde eve sağ aynasız dönmüştüm. Zaten valelere karşı ön yargılıydım, o olaydan sonra vale olan mekanlara hiç bulaşmadım.
aklıma bı gece klubunde besıktaslı bı futbolcunun maseratisiyle valenin patladıgı aklıma geldi.Acıkcası valenın hayatı o gunden once ve sonra diye ikiye ayrılmıstır.Kanını emmişlerdir valenin.Kendıme gelicek olursam fenerbahcede vale arabamı carptıgından berı valeye vermıyorum sizde vermeyin kız arkadasınız afra tafra yapıyorsa detaylı acıklama yapın acıkcası ben arabama daha cok ozen gosterıyorum kız arkadasımdan :D
Emirgan Sütaşın orda valeler yokuş yukarı bir gazlayışları var aman aman. Ve alt sınıf araçları hep yokuş yukarı sakat yerlere bırakıyorlar. Oralarda da aman diyim vermeyin.
Yillardan beri aracimi yikattigim yerde gecen hafta baya sira vardi. Normalde araci disari birakip anahtari verip gidebilirdim ama sirf iceri kendim cekmek istedigimden 1.5saat arabanin icinde bekledim:) valeye kolay kolay araba vermem ki buradakiler daha bi insan.
valeyi bırakın, otoparka bırakcak olsam bile 5-10 dk 1 saat anahtarı vermem, vermemekte lzm. yıkatmayıda senede 1-2 kere dışarda yıkatır başında beklerim
Ehliyeti almama 3 seneden az kaldı :) Valelerin namını kaç senedir o kadar duydum ki, ferrariyle yanlıyıp patlayanını, adam mekanda otururken kendi arabasını kesicide görmesi :) insanın emek verdiği ,her gün para harcadığı , gözünden sakındığı bir aracı özellikle hızlı gaz tepkisi olan , basık bir aracı valeye vermek demek ........ Siz doldurun :p
Bir de ben park edeceğim dediğinde yüzü asılır, tribe girer...
bende vermem, arkadaşım falan vermek isterse onada verdirtmem :) Özellikle kız arkadaşınız falan bir mekana gidincede neden valeye vermiyorsun lafını duyunca çıldırıyorum umurunda değil ki araba nın ne olcağı.
Ya belki bilen biliyordur fenerbahçedeki valeler ise onlar daha beter dayıma her gittiğimde valeler sanki park yeri aramıyorda yarışıyor sanki pezevenkler çünkü kalamışda cadde üzeri park yeri bulamdıklarında sokakta yer arıyorlar müşteriler görmüyor ya bas babam bas:mad: