bir kere reina valelerinin SUV leri iki karışlık kaldırıma sırayla nasıl çıkardıklarını görmüştüm. Vahşet izlemiş gibi oldum :)
Printable View
bir kere reina valelerinin SUV leri iki karışlık kaldırıma sırayla nasıl çıkardıklarını görmüştüm. Vahşet izlemiş gibi oldum :)
Ben arabayı valeye verdim etilerde, 2 gun sonra yanlıs parktan trafik cezası geldi, ugrasamadım...
Arnavutköy bodrum mantı'nın orda kendim park edicem dedim iyi güzel yardım etti kız arkadaşımın kapısını açtı kapattı falan sonra giderken vale ücreti istedi :D
Bu kız arkadaşlardan çektiğiniz de bayağı vahim bir durummuş. Valeye verince mekana girerken cool mu olunuyor anlamıyorum ki. Benim hatun ilerde tümsek görünce çapraz geç sürtmesin altı derdi.
En temizi 3 5 fazla vericeksin direk kapinin onune koyduracaksin
Bebek kırıntının valelerinde bi sıkıntı göremedim ben şu zamana kadar. Zaten otoparkıda hemen yanında, görüyorsun ne yaparsa. ki öyle hor kullandıklarını da görmedim. :/ Belki bana denk gelmedi ama bunca zamandır yakalardım illaki birşeylerini.
Ama birkeresinde supper valeleri arabamın sağ arkasını çizmişti eve gittiğimde farketmiştim. Önceden görsem mikseler vermezdim o ücreti hatta temizlettirirdim :D Ama genel olarak alayı ipne.
İstinye park üst kısımda ki valelerin bence totosu yemez o arabaları hor kullanmaya. Gelen adamlar nede olsa, tartıya koysa 15 kilo falan çıkacak bir testis var genelinde :D Sıkıyorsa sıkıntı çıkar :D
Yaklaşık 1,5 sene önce huqqa cicişlerin doluştuğu mekana gittim mecbur kapıdan aldılar arabayı özellikle rica ettim kardeşim düzgün bir yere koy timer var boşda kalsın kitleniyor o vs neyse çıkışta arabamı istedim 1 2 dakka sonra bir ses geliyor ulan dedim bu kim bi baktım benim araba geldi bide araçtan indi gülerek diyor abi maşallah makine güzel.. Ulan dedim bu arabayı ben böyle sürmedim sen kimsin vs para mara vermeden çıktım işin açıkcası gerçekten araban güzel yada kötü vermiyceksin mülakaşaya girmiyceksin olacak bitecek..
Benim jipi valeye verdim, daha bugune kadar bozulmamis olan kapi kilidi bozuldu. Yine baska valeye verdim her zaman acilan kapilar acilmamaya basladi. Senin malina senden iyi kimse bakamaz. Vermemek lazim ama bazen de mecburiyetler oluyor. ***** Istanbul gibi bir sehirde oyle aklinin estigi sekilde istedigin yere arabayi birakamiyorsun.
Ama illa biryerlere gidecekseniz ornegin gece cikmalari, kesinlikle UBER' i tavsiye ederim. E Class sifir Mercedeslerle geliyorlar. Normal taksiden bir tik daha pahali oluyor ama buna fazla fazla degiyor. Ornegin taksinin 30 liraya goturecegi yere bu 45 liraya goturuyor ama sifir E kasa Mercedes ile arka koltukta oturarak gidiyorsunuz istediginiz yere. Ben cok kullaniyorum ve cok memnunum. Bu arada hicbir arabasini 7000km gecirtmiyor. 7000 km ye ulasan tum Mercedeslerini satip sifiri ile degistiriyor.
Valeye vermiyorum rahat ediyorum(: Araba konusunda titiz değilsen(o zaman burda işin ne:) aklı kalmaz dersen sıkıntı yok
Talihsiz vale milyonluk Ferrari'yi par Valeye araba vermek mi :)
Verme kötü ol derler ya hani :D
Ben suana kadar hic vermedim ama babam sagolsun bi kere vermis biraz tartistik babamla :) lakin verdigi vale hizmeti veren sirket saglam bi sirket sanirim araci valenin teslim aldigina dair msj atiyorlar valenin ismi falan yaziyor arac parkedildiginde msj geliyor araci teslim aldigindada msj geliyor ama is valede bitiyor arabam basık nerdeyse yerle bir.2 3 cm fark var yerle acaba benim kadar dikkatli kullaniyormu kasislerde yada yokus assa inerken nasil gidiyor insanin akli kaliyor iste valla benimde malim kiymetli cogu arkadasim bilir o yuzden cimri demez diyeninde cevabini veriyorum :)
konuyu okudukça 's*kecem yapacagınız işin a***a soharım yavv hayvan gibi şiyapıyosunguz' diyesim geliyor valelere.
https://www.youtube.com/watch?v=T9kB6mzXVrY
Ankarada evoyu pert eden valeyi görünce hayatta vermem,
Bu ülkede ferrari de pert edildi, lambo'ya da hasar verildi ne yazık ki ama bu bütün sektörü karalayacak bir durum değil, hata olduğu kadar kaza da olabiliyor. ;)
Bende şuanda nişantaşı bölgesinde otopark ve vale müdürlüğü yapıyorum ama sokak valelerinden değiliz çünkü onlarda hakikaten kaldırım üstü, tarla vs nereyi bulsalar çekerler, birde üstüne trafik cezası gelir 3 gün sonra yazar kasa fişiniz yoksa kabulde etmezler :)
ama bu iş artık büyük şirketlerin ilgisini çekmiş durumda ve kimse kendini bilmez valler yüzünden adının çıkmasını istemiyor!
ileri yıllarda taksim, nişantaşı, maçka arasında büyük bir otopark ve vale hizmeti vermeyi düşünen firmamız(adını vermeyeyim şimdi) hizmete başlayalı 3 ay olmasına rağmen nişantaşı bölgesinde baya dikkat çekmiş ve kurumsal bir çerçevede iş yapmaktadır.
Aslına bakarsanız bu işler artık eskisi gibi gitmeyecek ve ileri yıllarda gönül rahatlığı ile araçlarınızı vale'ye bırakabileceksiniz.
İstanbul içi organizasyonlara vale ihtiyacınız olursa da haberim olsun :)
Anahtar bırakılan otoparka bile bırakmaz babam bizde öyle gördük aynı yoldan devam :D
Furkan ikimizde aynı sektörün mutfağından geliyoruz. 5yıldızlı Taksim otellerindeki ciddiyeti ele aldıktan sonra verilen hizmetin kalitesini düşündüğümde düşük maaş skalasına sahip bir kişinin sosyal hayat düzeyini de ele aldığında egosal hareketleri ortaya çıkıyor. Onda var neden bende yok mantalitesi, işin gerektirdiğini yapmanın önüne geçiyor. Dilediğin kadar kontrol ve takip et ben bu işin eleman bazlı ( organizasyon kısmını eleştirmeme gerek olmayacaktır ) hep profesyonelce işleyeceğine inanmıyorum.
Daha dün şahit oldum, hatta uyardım valeyi de :D
Mekanın önüne geldim, vale aracı istedi ben de vermedim tabi. Siz gösterin ben hallederim dedim, arkadaki otoparka gönderdi beni. Gittim en kuytu köşeye koydum arabamı.
İşin aslına gelirsek, gece mekandan çıktım kuzen arabasını çağırdı ben de otoparka doğru gittim. Otoparka girerken kuzenimin arabasını gördüm. Vale olacak arkadaş kuzenimin arabası ile otoparkta tozu dumana katarak geliyor sara sara :D Durdurdum. Yavaş ol nereye yetişiyorsun, babanın arabasını mı kullanıyorsun sen dedim. Hemen diğer valeler geldi, efendim çok özür dileriz vs. vs.
Kardeşim haklısın büyük ölçüde, bir çok vale sosyoekonomik çevresinde binemeyecği araçlara biniyor, bastırılmış duyguları hat safhada, birazda gelir dengesizliğinden dolayı çok zengin insanlara karşı tepkililer belkide.
Bunların önüne geçmek için insanlara hak ettikleri geliri vaat edersen ki bizim şirketimiz öyle yapıyor. Devlet asgari ücreti yükseltmedi diye asgari ücrete(949TL) çalıştırıp sonrada profesyonellik beklersen olmuyor.
Birde maliyetleri düşürmek için eksik personel çalıştırırsan, çalışan ilk 10 arabaya koşarak gider, araçları yavaş sürer ama yorulunca kendi pinekler araçlar koşar, yanlar, gazlar vs. çünkü iş yetişmez.
Bizde altın kural araçları yavaş süreceksin, özellikle Apti İpekçi caddesinden geçerken(semtin vitrinidir) tüm yayalara yol vereceksin, insanlara işini düzgün yaptığını göstererek, bu bölgedeki tüm araçları kendine çekeceksin.
Bunları isterken de çalışanlara 1680TL maaş vereceksin(yol yemek dahil) birde üstüne bahşişlerden 500TL en az gelir elde edeceğini vaat edeceksin ve ekstra organizasyonlara giderek(eğer isterse) ayda 20 saat fazla mesaiyle 400TL kadar da fazladan kazanma imkanı sunarsan, çalışanlar bu parayı kazanabilmek için işine önem verir.
Anlayacağınız para-çokomel ilişkisi her işte olduğu gibi valelik sektöründe de var.
Ayda 2500TL üstü kazanan bir vale, en hızlı ferrariye, etiket olmuş 131 muamelesi yapar 20 km ile giderken, her çakıl taşından sakınır arabasını :)
izmirde varsa bu parayı veren firma ben valelik yaparım :D :D :D
arabadakileri mekan onunde indirdikten sonra vale arkadasi sag koltuğa davet edip otoparka devam ediyorum. ücretini de odeyince sikinti olmuyor.
Aynen öyle ne valesi en samimi oldugum adama bile vermem..
arabada araç kamerası olması bence avantaj,valeler açısından da caydırıcı olur
Valeye bende pek vermem sadece otoparkı mekanın önündeyse adam arabayı alıp parkedicekse veririm sanki arabayı vermeyince bide bozuluyorlar altı üstü araba park ediyorsun neyin tiribi bu
Yıllarca vermem dedim durdum. Günün birinde Sultanahmet'te aceleden ve yer yokluğundan verdim, ön tampon sağdan çizik :( lip çatlak.
Aha bak vermemekte ne kadar haklıymışım dedim. Bir süre sonra başka bir yerde mecbur kaldım, la yine mi dedim, yok yaa hep benimi bulur dedim, sol arka çamurluk hasar :(
Daha da vermem vesselam dedim, kafam rahat.
Tophanede sürekli gittiğim mekan, çocuk artık çözdü, buyur abi biryere bırak diyor, naif te bir arkadaş, dedim la ayıp gönlü kırılmasın :) geçen hafta gittiğimde al sana anahtar dedim, gece çıktığımda ön tampon soldan tecavüze uğramış, kaçacam diye de yerinden çıkmış :( La oğlum madem yapıyon, gel de ki abi böyle böyle kusura bakma, üç kuruşluk hasarda seni mi kıracam canın sağolsun derim. Ama yook, arabayı babası teslim etti ve geldiğinde böyleydi demez mi !!! Orada hemen tamponu yerine takarsın, çiziği de silerek insancıl bir çizik haline getirirsin, aha bunun için size iftira atıyom hee dedim ( adma yaşlı daha fazla ne diyecen ) Yüzünü döktü, döndü arkasını gitti.
Babam; bir insan bir hatayı bir kere yapar derdi, ben de hep bir kerede aklımda kalmaz derdim :D :D
Şimdi bir yere gittiğimde kardeş ben çekerim sen yeri söyle diyorum, beklediği parayı da çıkarken veriyorum, o saate kadar sövdüklerine kendisi utanıyo ;)
Ula daldırmış ne yazmışım bee :o
1:44 de s2000 herhalde kolona girdi :D benimde vale sirketim var böle yapan bir elemanım olsa arabanın arkasına baglan sürüklerdim ;)
zamanında valelik de yaptım az bi süre..kendi arabamdan daha titiz davranmışımdır hep.kişiye göre değişiyor tabi.şahsen bende kendi aracımı valelere vermiyorum :)
Bi keresinde verdim sağ arka jantında çiziklerle geri geldi bişeyde diyemiyorsun dikkat etmek lazım ya da uyarmak gerek..
Eski ev arkadasim aston martin ini vermis valeye sag janti cizmisler. Foto cekip rest muduruyle gorusmus tum hasarini odemisler. Valeye hicbiryerde guvenmemek gerek.
Kesinlikle çok doğru bir yazı.
İstanbulun kaliteli alışveriş merkezlerinden birinde ve beş yıldızlı bir otelde valelik yaptım.
Boş zamanımdan ve araba kullanmayı özlediğim için yaptım 3 ay kadar ve bıraktım.
İlk iki ay keyifliydi neredeyse bütün markaların bütün modellerine bindim. Çok komik anılarım da oldu özellikle ferrari ve m6 ile.
fakat işin saçma yanı 6 kişi durmadan araba teslim alıp otoparka parkedip uzun bir yolu koşarak dönmek ve tekrar teslim alıp park etmek bu sırada çıkan araçları getirmek. Yetişmiyor net birşekilde belli. Mecburen hızlı olmak zorundasın yoksa şef dediğin ilkokul mezunundan fırça yiyebilirsin. Üstüne haftalık bahşişin kesilir.
Asgari ücret.
Çok şükür hiçbir sorun yaşamadım ama yaşayan arkadaşlarım oldu. Benim gördüğüm ve anladığım kesinlikle aracımı valeye vermemektir.
Tabi başka şirketlerin çalışma sistemini bilemem
bir tanıdığım florya kahvesinde işe başlamış vale olarak günlük 50 tl veriyorlar 70 yapılmasını istiyor yok diyorlar günde yüzlerce araba geldiği yerde iki arabadan alacağın parayı çalışanına vermeyi çok görüyosan o işden herşey beklenir kazasıda belasıda çok olur bu arada çocuğun kullandığı en iyi araba şirket kamyonet ve minibüsler abi diyor masarati-porsche kullanıyorum
yalnız şunu da herkes pas geçmiş sanırım ok valeler kötüde 18 yasında babacığının parasıyla corvette vb supersport arabaya binerse üstüne tutupta 5 yaş büyük birine oğlum derse abartmıyorum ama böyle baba parasıyla artistik yapan genc arkadaşlarda cok war doğal olarak kurunun yanında yaşta yanıyor
Ya siz burada arabamı valeye vermem vs diyorsunuz adam arabasını valeye veriyor gez gazla plakamız şanlansın etiket olalım diyor :D Sonrada valeler neden böle.
Toplumda normal adam kadar kafayı yemişler olduğu için düzen tutumuyor.
hiç abartmıcam sosyetik mekanlarda araba bırakan genc arkadaşların çoğu artistik yaparak bıraktığı için iş cem yılmaz'ın dediği gibi babam ve oğluma dönüyo
Eski maçka otelinin otopark ve vale işlerini yapıyorum şuan, gerçi burada ki sistemi kurduk, çalışma planı oturdu ve önümüzdeki ay muhtemelen buradan ayrılacağım.
Aslında Xor sayesinde tanışmıştık die hatırlıyorum seninle. Sima olarak pek hatırlamıyorum ama turuncu Z seninse bir haftadır bir kaç kere gördüm hatta mavi başka bi Z ile ardı ardına 4-5 tur dönüp durdular burada.
Gönül rahatlığıyla St.Regis otelinin valesine(chocolate yanı) bırakabilirsin, hatta sana özel minimum fiyat uygularız :)
Her şeyden önce aracın rampa bile inip çıkmaz, asansörle otoparka gider, gelir. Gerçi mümkün mertebe kupon araçları kapıda tutuyoruz.
Hepsinden önemlisi kaldıra park edilmez, sonradan trafik cezası gelmez, gelirse de bize getir biz öderiz :)
Bu arada ben ayrılınca, vale şefliği ve otoparktan sorumlu olacak bir arkadaşa ihtiyaç duyacağız.
Düşünen eden olursa siteden referans göstereceği kişilere bağlı yardımcı olurum. pm ile ulaşabilirsiniz.
1 sene önce filandı galiba kuruceşme kahvesinde mecbur olarak vale ye verdim ki orası hep full neyse arkadaslarla yedik içtik arabamı almaya geldiğimde bir gariplik vardı arabanın hiç birseyi çalışmıyor ne cam ne kilit dedim ne oldu arabaya abi çalışmadı vurdurduk farlarıda fılan açık bırakmışlar aküde bitmişti dahada vermedim.