Hayatlari politika, bizimkilerin de hiyarlik. Bu kadar aci olaylar aslinda biz guluyoruz, Avrupa ise kinayarak izliyor. Haklilar... Sistem yok ki ulkede. Ama bu programi yapanlarin ekmegine bal surmek oluyor iste.
Printable View
Hayatlari politika, bizimkilerin de hiyarlik. Bu kadar aci olaylar aslinda biz guluyoruz, Avrupa ise kinayarak izliyor. Haklilar... Sistem yok ki ulkede. Ama bu programi yapanlarin ekmegine bal surmek oluyor iste.
Boş işlerle uğraşıyo bu memleket.Burada olacak iş değil bu kafalar farklı.Muayeneden geçemiyecek arabalar zaten yaptırmıyor yada biryolunu buluyor geçirtiyor bilgisayardan düşürtüyor.Modifiyeli arabalar haklı olarak bişekilde aracı kılıfına sokup gecirdikten sonra tekrar eski haline döndürüyor.yangın tüpü kiralıyorlar tuvun kapısında.Bu işi böle çö-ze-mez-ler.gülünç duruma duşuyolar.Cahil adam napsın adam genede 2 defa götürmüş bigüzelde basmış küfrü ahahah kemer olayı doğru coluk cocuk biniyor ona ama yapıcak bişey yok burası Türkiye ne yazıkki böle..
dayı super ya :) dayı coşmuş iiy sıkmamış walla bıde camdan okey dıyoya kontrol ederlerken :D koptum
en nıhayetınde sonuc eger turkıyede bellı yerlerde bı sekılde bı tanıdık varsa hepsı hıkaye.ıster standarta uydurmaya calıs ıstersen alman getır.hepsı fıs dırek muayeneden gecıyorsun.keske tam olarak uygulansa da her defasında 131 lıra verılse.sunu da goz ardı edemıyorum bu ısın ozellestırılmesı en azından bız turklere verılmemıs olması bence ıı.ısımız gucumuz 3 kagıt baska bıseye kafa calısmaz cunku.dalga gecerek bı cekım olmus ama malesef gerceklerı soylemısler.
bence adamada para verilmiş ve rol yaptırılmış türkiyenin kötü reklamı için güzel bir video olmuş tuvturk muayenesi ile ne alakası var bu bölgede insanlar sabırsız silahta taşıyorlar gibi cümlelerin
Abi emin ol orda bizim imajımız felan zedelenmez. Almanlar gayet iyi Türkleri tanıyor izlediklerinde "Ja die Türken ist es alles egalll" diyip gülüp geçmişlerdir. Ayrıca o kadarda modern görmemek lazım onları. Sistemleri düzgün ama akılları acağip kıt bir millet Almanlar.... İlkokulu Almanyada okudum 6 7 sene orada bulundum ailemde 20 yıl şükürki Türkiye'deyim diyorum. Ha mükemmel ötesi bir ülkede yaşamıyoruz ama en azından kendyile barışık ;) Geçen yaz gittim 10 yıl önce neyse halen o almanya... Gelişmişlik falan hikaye. Kendilerini 70 lerde 80 lerde zannedip halen kendilerini avrupanın en güçlü ülkesi görürler ama ellerinde 1 avuç fabrikası kalmamış kapitalizm yüzünden dünyadaki en büyük darbeyi almış ülkedir. Ama vatandaşının bundan haberi yoktur. Çünkü dünyadan haberleri olmayan koyun bir milletdir almanlar...
Onun için türkiyeye gelip böyle saçma programları çekip Türkiyemi ve Türkleri küçük göstermeleri kendi eziklikleri... Yurdum okumamış görmemiş insanını böyle ezmek böyle hor göstermek onlar için gurur kaynağıdır. Ama onlar onca gelişmişliğin içinde dahada öküzken asıl acınacak halde olanları kendileri ama farkında değiller ;)
Burda söylenecek çok söz var da, tüv bence de çok erken geldi tr ye. Tamam araçlarda çok hayati eksiklikler olabiliyor doğru, bunnar trafik kazalarına da sebep oluodur o da doğru.Bunnar kesinlikle düzeltilmeli, o da doğru sonuna kadar katılıyorum. Ama, trafik kazalarının yüzde kaçı yol koşullarından oluo bu ülkede hiç ona değinmişler mi? Yoldaki mucurdan kontrolünü kaybedip ölen vatandaşlar, onu da geçtim kaç tane haber vardı sayısını bile unuttum yok iski nin kazdığı çukura düşen araç yok belediyenin kapatmayı unuttuğu çukura düşen araç diye. BU savunmayı yaptın mı hemen tüv deki arkadaşlar şunu söylüo eee bu böyle diye şimdi sizin aracınızdaki eksiklerde mi kalsın, hiç mi bi şey düzeltilmesin(kendi net sayfalarında da soru cevap olarak yazmışlar bunnarı) Düzeltilsin tabii ki tüv e karşı deilim, ama yollar düzeltilmesin, çukurlar kapanmasın, otobanda öküz çıksın önüne, trafik polisin tüv beni bağlamaz bu cam filmi ne desin, ama iş birine fatura kesmeye geldi mi hep nedense vatandaşa bu fatura kesilsin. Tüv istasyonları maşalla muayene başına 121tl vs gibi rakamları rahat bi şekilde alsın, para bassın, bi de ordaki çalışan adamın o anki psikolojisine göre aracın muayeneden geçecek ya da geçemeyecek. Ayrıca Tüv de çalışanların da ne kadar bilgi sahibi oldukları çok tartışılır. Bi çoğunun hiç bi şey bilmediklerini biliyorum. Ama bi şeyler ödenmeye geldi mi vatandaş öder ne de olsa. Sonra da almanlar gelir, bilerek en çok tüv e takılan aracı bulur, onu da böyle yayınlayarak seni kötüler. Tüv de yetkili kişi de bi güsel açıklamalar yapar alman tv sine. Ya bıraksınlar bu işleri yaaa...
Bu memleketin yolu yol olmadıktan sonra otomobiller mükemmel kondisyonda olsa nolur salaklar! Yurtdışına ne zaman gitsem utanıyorum toprağımdan acık acık.
sanane be .bine yaw herkez kendi toprağına baksın .mına koyim yaa sanki burada yaşayan onlar almayın abi bizi AB'ye falan .ikerim A'sını B'sini .mına koyim AB'mi doyurdu beni şimdiye kadar .mına godumun oğulları sokucan .ötüne küteyi sallıcan içine mermiyi bak bidaha geliyomu buralara video çekmeye...
soylenene gore bu bolgenin erkekleri silahta taşıyorlarmış dedi ya :D
Bence TuvTurk hakli ama su ucret odemesini her seferinde geldiginde ayni uygulaniosa ki ben ole anladim o biraz abarti olmus.
Burdaki egzos muayneside, eger kalirsan tekrar geldiginde ayni parayi almiolar daha dusuk bi para aliolar.
Orada bi duzeltme yapilabilir die dusunuorum.
Adamın nevri dönmüş:D
ben olsam yakardım arabayı orda.. arabada yardımcı olsun diye yanlarda basamak varmış onları bile söktürmüşler...