yok ben borars ile meslektaşım, ama mühendis mühendistir farketmez :)
Printable View
aracın yürürüne engel teşkil eden herşey ona ters zaten :) hatta satmayı bile düşünüyorda biz diyoruz bari koy kenarda dursun satma :) 16 ince yanak yada 15/45 istiyor
Okana yeni jant için para lazım Kıvanç :) Satma dursun demesi kolay :)
25kg dan 2 ön koltuğu söksem 50kg, sürücü için 3kg lık bir koltuğum evde sotede duruyor, 20kg civarı arka koltuklar. yani sırf koltuklar 67kg hafifletiyor.
14kg ön kapı döşemeleri
67kg koltuklar
15kg halılar
4kg pandizot ve bagaj döşemesi
Gibi bir hesapla 100 kg atılabilir. İngilterede 800kg ın altına inenler de yok değil.
E sen de zaten 60 kg sun :) Al sana tüy spec RS :)
dashboard sokmeden hafıfletme ısı yalan olur, soydun mu tam soyacaksın :D
http://www.sahibinden.com/clio_yaris...XQQdisplayitem
olayın bittigi yer sadev sıralı 900kg olacak 200 beygir civarı cıkacan piste rollinge tadından yenmez..
Şimdi arkadaşlar bu dereceli egzantrik yazılan ap rs de yani aytuğ da 258 derecelik bi egzantrik var ve bu aracın zaten egzantriği orjinalde 254 derece! yani bir fark yapmış değil.dereceli var bile denemez.O egzantrikde bedavaya geldiğinden takılmış.SS rs e bakımları gelmeden bakımlara gidiyor denmiş yav araba alınalı zaten nekadar oldu nekadar km yaptı okan?:) şuda var ap rs de bir tek ss den farklı olarak chip var diyebiliriz ama 60 kiloda fazlası yükü vardı.ha bide şunu söyliym o ap rs de 8300 devirlik chip var ama dereceli egzantriğin derecesi pekte bir derece olmadığından:) o devre çıkması ona kayıp oluyor çünk 7200 lerden sonra aracın devirlenmesi oldukca yavaşlıyor.Bunu bu video dan çok sonra çözdük.Ve araçta buji alakalı sıkıntılarda vardı.Ben bizzat şahit im .Okan kardeşimide çok severim.arabası bozulunca sattığım golf ün arkasında 55 km çektiğimi bilirim.Herzamanda kardeşim arkadaşımdır burgazda.Bm rs e gelince o da serkan kardeşimin arabası o arkadaş hayatında belki ilk kez roll yaptı:)
http://www.superchips.co.uk/curves/Clio2016v197.pdf
aynı motor degilmi yaw bu bunun parcalarını taksanız??
210 beygir 225 nm tork cillop:)
roll günü kişi sayıları eşitti ve araçlardada hiç ağırlık yoktu 60 kg ağırlığı kim neresine koymuş :)
Egzantrik derecesine bakılacaksa okanın eski rs indede aynı derece egzantrik vardı o neden 8000dd e kadar kopuk uçurtma gibi gidiyordu ?
ss alınalı tam 8000km oldu ve 2 kere bakıma sokuldu yakında gene sokar biz içiçe olduğumuzdan herşeyini senden çok daha iyi biliyoruz. Roll lerden sonra ss i chipli diye suçluyorlardı gidişinden ötürü :D inandıramamıştık filtre egzos olduğuna . bu bile yeterli bence gidişinin anlatmaya :)
Birçok şeyide tam bilmediğinden kafana göre uydurmuşsun AP rs in çözülmücek bi yanı yok ben içinden kamera çekerkende çözdüm koca otoban boyunca :) Ayrıca buji kabloları bozuk değildi deneme yaparken daha eski zamanı söylüyorsan ozaman ztn 10 saniyede 3-4 boy fark oluyordu aralarında istanbulda denemiştik :)
Asvaltın jokeyi gibiyim, bide vites atmayı bilsem 10 numero olur :)
Krank farklı kol farklı piston farklı anlayış farklı :) kapak farklı manifoldlar farklı, şanzıman bağlantıları ve şanzımanları farklı, beyinler farklı, motor kulakları farklı. 197 ler biraz elden düşsün, yurt dışında başlarlar komple swap a,
Okan sanırım orada arkadaşın bahsetmek istediği, AP' nin üzerindeki bizim yüksek güçler alınabilen yüksek dereceli egzantriklerden olmayan ve derecesi çok düşük olan bir egzantrik olması. Ve ben Kıvanç arkadaşımın söylediği gibi senin psikopat RS ile Aytu' nun AP RS' in üzerindeki egzantrikler kesinlikle bir değil.
Kıvanç güzel kardeşim her Kent Cams' in derecesi aynı olacak diye bir kural mı var? :) Okan' ınki de Aytu' nun ki de Kent Cams olabilir ancak Aytu' nun egzantriklerinin derecelerinin çok düşük orijinale yakın olduğunu ben de biliyorum. Okanınkiler kesinlikle öyle değildi.
Ama şu bir gerçek ki Aytu' nun arabasında kesinlikle sorunlar var. En başında şanzumanına tekrar baktırması gerekebilir. Sıkıştırması düşük olabilir. Yazılımı verimsiz olabilir ki RS lerde Superchipsten ziyade Wimmer' ın çok daha verimli olduğunu bizzat test etmiş biriyim ;)
şimdi bu RS lerde kullanılabilecek en iyi egzantrik markası hangisidir? öğrenelim de ileride lazım olur neyim :)
cat'in 300 lüklerini takınca piston, yay, şapka değişimi de şart olur sanırım..
dup 43'de de derecelı oldugu ıdda edılıyodu bı aralar...sonra bızım ılk Rs sımdı 34 TT *** oldu plakası o da egzantrıklıymıs...sımdı de bu arac :eek: egzantrıgı kırıp estaş'a restore ettırende,pıyasadan cıkma kentcams bulanda,rolantı vanası bozuk olanda hepsı egzantrıklı...anasını satim derecelı Rs furyası varmıs da haberımız yokmus...
bende bi takım orjınal var...demek derecelı deyıp satsam kımse çakozlamayacak :]
Kent Cams' in 300 üstü egzantrikleri mevcut. O egzantrikleri taktığınız zaman RS' in Vanos kasnağını iptal ediyorsunuz. Ben zamanında düşünmüştüm ancak vanos devre dışı kalıyor. Ona özel kasnak almanız gerekiyor. yayı şapkası ve pistonu da cabası. Tüm bu setupları yapmış bir RS' in o zaman araştırdığımda aldığı güçler 210hp ler civarı oluyordu.
Ama 300 üstü egzantriklerde caddede kullanamıyorsunuz. Devir çok bozuluyor ve çok yukarılarda seyrediyor. Arabayı sürekli bağırtarak kaldırmanız gerekiyor. Bu da trafikte ciddi sıkıntılara yol açabiliyor.
Ama bunları göze alıp sadece roll amaçlı olursa olur. 300 üstü camlerin fiyatı 350 USD. Kasnak 300 Euro civarı. Yay şapka ıvır zıvır da 300 dolarları bulur.
abı hard tune yapıyosun...o kadar da olsun artık... yay şapka da kurtarır kanımca...orjınal blok ve pıstonların +300 hp lere kadar dayandıgını duymustum...
cadde mode kullanılamayacagı baki... +200 hp alınabılır Tr şartlarında...
merak edenler ıcın hemn soyliyim; bu şanzımanla yinede kpro'lu ctr ile yuruyemez... :)
maşallah RS lere hepsi harika yürüyor
utkunun ki güzel walla bana dynosunu vermişti şaşırdım filtre egsoz çiple :D:D aynıları bendede var ama utkudan düşük :D olsn memnunum gidiyor sonuçta:D:D
Benimki de Paşaoğlunda 188.7 hp vermişti filtre egzoz çip specleri ile :) En iyi spec o zaten RS ' te.
alican sana gönderdiğim dyno chipsiz, paşaoğluna göre tekerlekte 151 :)
maşallah senin arabayı nerden nereye getirdik biliyorsun.. gayet iyi gidiyor artık :)
doğru çarpanla 146 oluyor. Bora abi'nin de öyle bişeydi tekerlek gücü..
biz daha iyisini yapana kadar, en iyisi bu :D
:D:D:D kanka yapıcaz napalm çıkarcam dynoya bakalm =) 198 lik dyno ne o zmn :D bana gönderdiğin :D senin çipli deilmi
SS daha chiplenmedi :)
filtre,egzos yürüyor hala bilginize.. :)
:D:D rahatladım kanka:P bi havalar düzelsinde adam gibi deneyelim :D
chipsiz ve chipli halin arasında kaç boy var tahhmini ?