basit gibi bi parça olarak sanılıyor ama insanın başına neler getirebiliyor.
Printable View
basit gibi bi parça olarak sanılıyor ama insanın başına neler getirebiliyor.
Benim söledigimin bmw almakla ne alakası var ? Veya binlerce dolar harcamakla, ki gel bearber atalım e maili ben , körfezede çıktım nurburgringede çıktım . Her gazlama akşamıda otobanda 270 yapıyorm icabında 3 şerit de deiştryorz +200lerde benim kıçı kırık 1.20d sadece cup kit + sway barla ufacık virajda kopmuyorsa , time attack spec bi subi hiç kopmaz diyorum kardeş anlamışındır umarım ? Bmw subaruyu geçer gibi bişe demedim
ya olay kanatlı yada kanatsız olması değil kanatsız girilir viraja sorun o kanadın orda o virajda kopması arabanın üstünden kuvvet kaldırıyosun aniden dengesini bozuyosun lastik patlaması gibi bişey
ringde yada baska pistte tur atman bisi farkettirmez olayin mantigini bilmek lazim once . ben gecer gecmez muhabbeti manasinda demedim . kanat yuzunden olmaz demissin adamin yazdiklarini copy paste ettim inanmissindir umarim . ama mantigin cok yanlis , bendeki bi sway barla bole gidiyorsa bu sekilde bi sti tren gibi gider demek manasiz . gordugun gibi her parca birbirini tamamliyor .
Senna kardeş arkadaş kanat 25.sn de kopyor dedi.Tam viraj esnasında kopmuyor, hadi tam o an kopsa bi ihtimal derim 4 çeker bi pist arabası kanatsızda o viraja baba baba girerde el sallayarak çıkarda.
NOT: Ben o viraja viraj bile demem valla ufaktan sag sol yapsan çıkarsın,
Tabiki tamamlıyor her parça sti arasındaki kanat elbette viraja girerken katkısı olur , benim dedigim çok farklı ama anlatamıyorum sanırım kendimi tartışmanında lüzumu yok kardeş. Bence orda lastik patladı jant kırıldı vs bişe oldu. Adamlarında yazdıgı pek önemli deil benim için valla orda araba arkadan kayyor gibide dönmüyor bence bi anda spin atıyor çünkü ama dersenki kanattan kanattan olsun :)
1.si 25. saniyede kanat kopuyor evet ama koptugu yer duzluk arac hala duz gidiyor , downforce kanat kopunca onde daha fazla , ve tam adam viraja girdiginde aracin arkasi hafif kaliyor ve kayma meydana geliyor . bu bukadar basit " kardes " . ama asil sorun adam arabayi kullanmayi bilmiyor , el sallayarak cikmasi gerekirken takla atarak cikiyor . :)
Doğrudur arkadaş:) adam arabayı kullanmayı bilmiyorda demedim ya neyse ,anlaşamıcaz sanırım .Ben olmaz dedim sen olur diorsan tamamdır:)
çok talihsiz bir kaza umarım aracın kaskosu filan vardır üzüldüm cok...
düzlükte yada virajda kanadın kopmasıyla aracın arkadasındaki downforce düşüyor aracın arka lastikleri yola daha az tutunuyor.bir önceki turuna göre daha az downforce la viraja girince aracın limitleri değişiyor ancak pilot bunu fakretmediği için araç arkadan kayıyor ve o sürattede pek mümkün değil toparlamak...
Şimdi şöyle düşünmek gerek dailydrive bir aracın denge ağırlık oranıyla timeattack için hazırlanmış bir aracın denge ağırlık oranı aynı olmasa gerek sonuçta dailydrive araçlara göre cok daha hafifler...downforce azalışı dailydrive bir aracı bu kadar etkilemez belki ancak time attack bir araçta etkisi çok açık bence...
Gürkan, ben sana en basit örnegini sölüyorum şimdi kanatsız bir subaru ile top speed görmüştük ve ayagımızı gazdan çektigimizde bile araba hafiften sallandı ve o korku yetti bize. Düşünki viraj için o süratteki gerekli olan arka kanadın kuvvetini.
yaw bu araba carpma anından sonra hemen duruyor hadi kayarken hızı 190 a kadar dustu diyelim carpma anından sonra nasıl zart diye durdu bu araba suruklenmesi yada daha taklalar atması gerekmez mi?
pistte carpıp zart diye durulcak biyerde yok ki ayrıca o hızla carpıp zart diye durdugunu dusunsek roll cage bile kurtarmaz o pilotu pestil olurdu arabanın icinde:D
otoban virajıyla bu videodaki virajın ne alakası varsa....
Ben AE101 kasa Corollaya Arkadaşın Subaru Wrx kanadını takmıştım inanın baya farkettiriyordu.Ben aslında Arabanın Aerodinamiğine katkısı olsun diye takmamıştım taa o zmnlar apaçilik dönemimizdi anlarsınızya:D arabayla son sürat denemesi yaptım 230kmh gören araba 200kmh'yi geçemez oldu ama arkadan gerçektende sanki birşey arabayı tutuyor hissini veriyordu O yüzden dir ki Kanat deyip geçmeyin bence gerçekten Dtm veya böyle pistyarışları için düzlenmiş araçlarda çok şeyler farkettirceğini düşünüyorum.:beuj: