User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
74 sonuçtan 58 ile 74 arası

Konu: Sti kaza @ 238km/h

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yahu neyin mantığını yapıyorsunuz ki anlamadım gitti spoiler varsa basar yoksa yere basamaz diye birşey yok...

araç dizayn edilip rüzgar tünellerinde yollarda teste tabi tutulurken "bir bütün olarak" test ediliyor doğal olarakta araçta o kadar yüksek hızda aerodinamik açıdan etkileyecek kocaman bir parça kopuyor... yani dizaynı farklı olsa belkide spoilersiz çok daha rahat dönebilecekti ama elin japonu gösteriş için takmıyor onu oraya değil mi

fsunnetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alp1903 ve GürkanE87 arkadaşında söyledikleri çok mantıklı ama hangisi doğru bilinmez.En doğrusunu şöför bilir onada ulaşmak ve sormak imkansız

ACYV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zamanında sierra cosworth'lerde spoiler tak çıkar yapılır bu sebeplerden....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı seko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kafam basmadı bu 3.35d ler filan o zaman 350 civarı yapıyor
    Yanlış anlama olmasın die yazmadım kardeş z4m le yapyorm onu. 1.20d en fazla 240 görüyor yokuş aşşagı kadranıda bitirip biraz gidiyor.

Arkadaşlar ben kanat işe yaramaz demiyorm tabiki inanılmaz etkilidir, ama o özelliklerde bi arabanın bir anda okadar ufak bi direksiyon darbesiyle yoldan çıkması bana çok saçma geldi birdaha izlerseniz sanki araba elfreni çekilmiş gibi dönüyor ? Bidaha izlerseniz anlarsınz ne demek istedigimi?

UĞUR YUMAK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    100 ile giderken kolunuzu tamamen camdan çıkarmayı deneyin. İşte o zaman DF veya wortex etkisini anlarsınız. Sadece DF değil aracın altından geçen havanın ve üstünden geçen havanın aracın arkasında birleşip oluşturduğu girdap etkisinide ortadan kaldırır arka kanat
    Boxer in side

ACYV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bernoulli prensibi.... bilmeyenler bi araştırıp baksın, uçakların uçma prensibidir aynı zamanda...

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    acaip şanssızlık yazık olmuş güzelim arabaya

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

cembozbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben dusundumde bu eleman rollcageler felan aractanda belli prof tur zamanı yapıyo her girdigi virajın hızı bile bellidir hebsinde maximumda dönuyodur eger spolierde virajdan önce koptuysa ve yine limitlerde girdiyse evet olabilir böle bir kaza...
    BOZBEY

edo typer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adam acıklamıs arabanın onunde cok fazla downforce vardı,arka kanat kopunca arkada downforce dustu. sol vıraja gırerken arac sektı,downforce olmadıgı ıcınde dondu... gunluk kullandıgınız araclarla vıraj gırısıne otururken bı esnemeye gırın bakalım noluo??? arac esnemese belkı haklısınız arac o vırajdan cıkardı ama esnemeye gırınce aracın onunde fazla,arkasındada az olması sebebı ıle arkasını bıraktı bu kdr basıt. tekrar soyluorum 240ı bırakın 180 ıle gunluk kullandıgınız araclarınız ıle esnemeye gırıp vıraj donmeye calısın.. denıcek arkadaslarda hafta sonuna denk getırsınde sehır dısındakıler cenazesıne rahat katılsınlar

darkred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o kadar küçük bir direksiyon darbesi 238 km/h ile giden bir araç için cok büyük bir tepkime..ayrıca kazayı yapan pilot kendisi teknik olarak acıklamıs spoilerin etkisinin olduğunu ve downforce tan kaynaklandığını tartısmak garip spoilerin etkisi su götürmez bi gerçek...
    Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    M.Kemal ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    STI da kanadi sokup yerine yine sti limited edition modelinin high speed low DF modelini taktim, tabi ustten azalan DF u bir miktar arttirabilmek icin alttan gecen havayi hizlandirmak ve yonlendirmek amaciyla sti front lip, arabanin altini kapatan on muhafazalar ve 2005+ nin alt yan aero kapaklarini + apr diffuser taktim. Scoop iptal edip scoopsuz rs carbon hood taktim. Ayni arabada ayni gucte 200-260 im 1.5 2 saniye hizlandi. Azalan Viraj kabiliyetini biraz arttirmak icin ise sti kule gergisi, coilover set, genis lastik, lower arm bar ve daha sert swaybarlari taktim. Kanatli gibi viraj donen ama yuksek hizda daha verimli bir tasarim olmustu yuksek suratlerde en az guc kadar aero onemlidir.
    Guc;
    Bilgi ve Tecrubedir.

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracın önündeki downforce standart halde değilki normal bindiğimiz arabalarla kıyaslayalım..En basitinden lfs oynayanlarınız iyi bilir ön-arka downforce'larla oynayarak yol tutuşunu ne kadar iyi ve kötü etkileyebileceğimizi..

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YEY® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracın önündeki downforce standart halde değilki normal bindiğimiz arabalarla kıyaslayalım..En basitinden lfs oynayanlarınız iyi bilir ön-arka downforce'larla oynayarak yol tutuşunu ne kadar iyi ve kötü etkileyebileceğimizi..
    +LFS O hızda spoilerın kopmasıyla böyle bir durumun olması çok ama çok basit.. O araç sadece arkadan downforce kullanmıyor ki.. Hem ön hem arkada var.. Arkadaki downforce u kaybedince hem de o hızda bu durumun olması çok normal.. Direksiyonun açısı zaten azaltılmıştır.. Size direksiyonu az çeviriyor gibi görünse de lastiklerin dönüş açısı normal araçlardan daha fazla tepkimeyle dönüyor.. Zaten hayatımızda kaç kere 238 le öyle bir viraja girdik ki.. Giren varsa normal bir otomobille hala yaşıyor mu merak ediyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı khan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    STI da kanadi sokup yerine yine sti limited edition modelinin high speed low DF modelini taktim, tabi ustten azalan DF u bir miktar arttirabilmek icin alttan gecen havayi hizlandirmak ve yonlendirmek amaciyla sti front lip, arabanin altini kapatan on muhafazalar ve 2005+ nin alt yan aero kapaklarini + apr diffuser taktim. Scoop iptal edip scoopsuz rs carbon hood taktim. Ayni arabada ayni gucte 200-260 im 1.5 2 saniye hizlandi. Azalan Viraj kabiliyetini biraz arttirmak icin ise sti kule gergisi, coilover set, genis lastik, lower arm bar ve daha sert swaybarlari taktim. Kanatli gibi viraj donen ama yuksek hizda daha verimli bir tasarim olmustu yuksek suratlerde en az guc kadar aero onemlidir.
    korhan kanadi geri tak ne yaparsan yap kanat lazim..

ayrica kazadan once gordugum kadariyla Phil iyi gununde degilmis. 3lu kombinasyonu siciyor, araba saga aciliyor duz gececegi yerde, orda kiriliyor zaten kanat..sag arka teker apexe cikiyor...ustune bir mis-shift kaza yaptigi virajdada direksiyon 90 derece ve erken daliyor apexe, orayi cok daha duz gecebilirdi bence. Ama heralde bir sonraki viraja hazirlik olsun diye iyice solda kalmak istedi ve ayagini gazdan cekti apexe gelmeden.. bitirici harekette bu zaten..90 derece direksiyon acisi, cime giren sol on lastik yani erken apex, ayagini gazdan cekmesi ve kanatsizlik.. kanat olsa bile sakat bir durum olurdu gibime geliyor..

Selcuk_RoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazık olmuş

se_RC_an - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 ay önce bu kazanın benzerini bende yaptım 160 la gidiyodum civic arkayı bırakınca araç 3 m lik duvara çıktı bende içerden çizik dahi olmadan çıktım

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    he bız mamı ıle uc le gazlarken 280de fln gotumuz basımız oynadı hahaha
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)