masallah ara hızlanmada msky alır sanırım...
Printable View
masallah ara hızlanmada msky alır sanırım...
benim de tercih ettigim
Stock her parça kırılana kadar kullanılmalı felsefesi
olabilir
subaru nun pilotu sarıda kaldırmıs arabayı kavrayıp yuruyene kadar yesil yandı ztn:D
o yuzden kendisini tebrik ediyorum zamanlamayı cok iyi ayarlamıs...
sanzuman oranlari gayet iyi bence, biraz daha guc gelir 5e atar cizgiyi gecmeden bir dahaki sefere :D mukemmel kalkmis subaru, tebrikler! burda guc degil bilek konusmus, arabalar baya denk..belki ustlerde msky biraz one cikardi ama araclar cok yakin.. mskyin rekoru sallantida :)
Hilmi, super inceleme super yaklasim tebrik ederim,
aracin uzerindeki sanzuman, yuruyen, kilit, aks hersey oem STI.
Fakat gear ratio farkli, 2002-2005 , 2006-2007 ve 2008+ sanzuman oranlanlari baya farklidir, USDM lerde 2007 de cikan gearset bizde hem 2006 hemde 2007 de cikar.
btu 2006 sti dolayisiyla sanzuman orani asagidaki gibi ve 8000 rpm rev limitli,
3.636
2.235
1.521
1.137
0.971
0.756
aracin uzerinde 215 60 17 slick vardi yarista(veya 55 17 tam net hatirlamiyorum) dolayisiyla 4 vites rev limit hizi 234 km civari yani 145 mph, cizgi gecis hizi minimum 146,147 mph civari yani, oem sti jantla yaristi zaten.
http://www.facebook.com/album.php?ai...d=398942357331
http://www.facebook.com/album.php?ai...d=398942312331
Yani btu ya hicbirsey yapmadan direk ucaga yukleyip goturup adam gibi olcum ve asfalt olan bir yerde yaristirirsan dusuk 10 cikarir, hele cok degil sadece klima, ivir kivirla bir 80-100 kg atarsan 10 altini zorlar.
Yaklasim ve degerlendirmen cok teknik, tesekkur ederim;)
BTU Süperdi Tebrikler...
İki aracın sahibini de canı gönülden kutlarım gerçekten de çok güzel bir çekişme olmuş...
her pılot her zaman tam performans kalıdırıcak degıl burda pilot yarışı olmuş araçlar denk gibi geldi nos basmasından dolayı performans sıkınıtsı yaşanmış E30M5 de mekanik spor olabiliyor ankaralı iki dost garajın dostça devam etmeside çok güzel..
her iki yarışmacıyıda tebrik ederim..çekişmeli olmuş.
Şanzuman oranları süper gerçekten bu senin verdigin degerler harika soguştan drag arabası gibi :)
siz de tabikide düşünmüşsünüzdür de ben olsam cıtır nos basarım 50 wet falan
cünkü 1 den 2 ye aldıgın zaman shift point baya aşşagıda kalıyor orda bir zaman kaybı var GT40 ile her türlü var en azından :)
yani 5000 devirden önce o turbo tam boost yapmıyordur aynı olay 2 den 3 e gecerkende azda olsa var
ama 3 ten 4 e
4 ten 5 e geçişler muazzam kavrıyor 6000 devir civarı
sonuca geldigimizde korhan usta
15 geniş taban daha kaliteli slick( sizin taktıklarınız muhtemelen pist sert slick diye düşündüm ) mesela 225 / 50 / 15 kullanılsa
1 de nos kullanmaya gerek yok ama hemen 2 nin başından itibaren finishe kadar nos kullanılsa
5 nci vitesi kullanır ve nerdeyse yarılar süre de aynı pistte ciddi anlamda 10 lara düşer
hafifletmeye gelince
nden aracı hafifletmediginizi anlamış degilim zaten bence su günlük kullanılan aile arabsı tribinden bir çıkmanız lazım garaj olarak :):):)
sonuçta kuralların elverdigi ölçüde sökülme hakkınız var neden daha hızlı olmasın ?
bir kere yaışta kullanılan bi araç artık günlük kullanımdan çıkmıştır sök klima komprosörünü kayış da kısalsın :) güç de gelir hem
sök sök sök ne varsa sök :)
Ak hisarda ismail abinin de eksiklerini giderip gelicegini düşünerek çok zevkli ve çekişmeli yarışlar izlicez hep beraber çok eglenicez inşallah
TR de 400 metreyi 10 sn veya altı geçen olmadımı daha?
2 aracada maşallah tork garaj a tebrikler...
Hafifletme konusunda haklisin yaris arabasi hafifletilir fakat bizim yaptigimiz cogu araba ciddi anlamda gunluk araba, misal BTU harbiden gunluk kullanilan bir araba. Adam ailesini alip fethiyeye oraya buraya gidiyor:) egzoz sesinden bile rahatsiz oluyorlar ailesi aslinda ama yapacak birsey yok ecv valve taktik.
Olcumlerin ne kadar yanlis yapildigi ise bu verdigim ET ile ortaya cikiyor heralde, 4 ceker 145mph + bitiren bir araba 11.5 sn cikiyor konyada.
Bu arabalar ciddi manada yaris arabasi degil, yaris arabamiz ZN idi simdide K gelecek. Bizim BTU ile mskyin yarismasi bile aslinda pek mantikli degil fakat sorunsuzluk ve sabit kondisyon sayesinde bu yarisi kazandik, yoksa hacim, turbo, guc, hafiflik vs hangi acidan bakarsan birbirlerine rakip degiller.
Slick konusunda haklisin kullandigimiz slick sert pist slickti, daha dogru olcu bir slick icin brembolari sokmemiz lazim ve en azindan arka akslari degistirmemiz lazimdi onun yerine gidip arabanin ET sini gorelim diye cok ugrasmadik.
Allah kismet ederse K ile konyada ya dusuk 10 yada 10 altini gormeyi hedefliyorum 155+ ET ve daha agresif traction malzemeleriyle.