sinir yok kardeşim bizde sadece bazen boş konuşanlara cvp vermek gibi bı yapım var forumdan tanıyan arkadaşlar bilir. :):):))))
Printable View
beyaz 306 gti sesinden vites gecislerinden belli temiz bakimli 306 gti farki diyelim.vtec sahibi ya kullanamiyodur yada bakimsizdir her araba ayni degildir.beyaz 306 3-4 vti ile daha denemesi lazim maksat arabasini kıyaslamak.
güzel video. maşallah ikinizinde aracına... allah kaza bela vermesin...
Maşallah beyaz inci :D
maşallah iyi yürümüş
306 sahibi arkadaşlara akıl vermek gibi de değil sadece bir öneride bulunmak istiyorum.
Yazılan çizilen cümleler ilede video ilede alakalı değil sadece konu burdan döndüğü için ilgilenenler daha rahat görürler diye.
Fabrikasyon tekere 105kw görür 306 gti-6 Bunu hep diyorum stok makinede 100 kw ve üstü gören her 306 güzel yürür.
Hatta sıkıntılı magnetti marelli sistemde 306 da derecelidir+ chip gibi uğraşlar yerine fabrikasyon değeri olan teker gücünü sağlıyabilmek 306 ları zaten 3. vitesten itibaren ciddi güzel yürütücektir.
Dyno üstünde yapılan özel bir yazılım ile ve timing 306 da tekere 105 kw nin üstünde güç vericektir. Referans alınması gereken değerler bunlardır.
Zaten 306 nın VTİ oranla pek fazla tutunamamasının sebebi piyasadaki çoğu vti fabrikasyon teker gücünü veriyor yada buna çok yakın veriyor olması. Bununda en büyük sebebi hondaların motor kompresyon basınçları kolay kolay düşmüyor ve daha sorunsuz sistemlere sahip oluşları. Peugeotun ise en büyük zafı bu bahsettiklerim daha çabuk sıkıntı veriyor.. Bu videodaki 306 mızada maşallah bu arada.
Yarışta Vti geçebilirsin başka araçlarıda geçebilir çok güzel ama dediğim gibi bi dyno deneme şansınız var ise ve teker gücü 100 kw leri görebiliyor iseniz stock motorda öyle rahat nefes alın derim,100 kw altı güçler veriyor ise stock motordan daha fazlası çıkabilme kapasitesi var o motorun bunun yollarını bulmak buna yönelmek insanı herzaman geliştirir kanısındayım ;)
Örnek kendi 205 ci arkadaşlarımızdan veriyim 880 kg lık bir 205 ile biz 80 kw teker gücü elde ederken (çok sıkı yürürken sanki 90 lı yılların başını andıran bir gazlayış.)
Fakat %90 205 tekere 70 kw bile vermiyor daha altını veriyor :eek::eek: İşte onun içinde yürümüyor.;)
ali askerde olduğu için denemedik. galıba senın eskı arabandı dımı çok ıyı yürüdüğünü ve saxoyla olan denemelerınıde izledim. ama ali bana abı son kkornayla bırlıkte basıp fırlıyoo normal farkımız ondan çok demişti galıba. oo arabanın maşşallahı var bir rs o kadar yürüryor helal olsun.
http://www.streetfire.net/video/ek-9...ti_2026587.htm
buda kardeşimizin bizim şimdiki deneme yapacagızmız kısa şanzımansız vti ile olan denemesii soru işaretlerine bır cvp olsun yanlış anlaşılmasın
Ali senden de çok iyi bahsetmişti. Saxo ile RS in arasında birkaç tır vardı ama Alinin bana söylediği de oydu erken basmayla ilgili :)
maşallah abi ek9 vtiye :D 3 -4 boy var sanırım
abicim orda gelirken önüme araba çıkmıştı iyi hatırlayın derim.hadi onu geçtim benim ozaman düz boruyu bırak egzostum bile yoktu:)ben sırf bununla tekrar denemek için düz borumu çektirp egzosumu taktım.ve ortamdada söyledim çık deniyelim diye.arabsına güvenen çıksın dedim kimsede ozaman yanaşmadı?ozaman 306nın asıl yürüdüğünü görücektik ama kimse denemedi.sırf onun için düz boru çektirmiştim ama denememişti kimse..