masallah araclara dumani hala girtlagimda hissediyorum geride kalinca iki dizelde bogdu bizi :)
Printable View
masallah araclara dumani hala girtlagimda hissediyorum geride kalinca iki dizelde bogdu bizi :)
dizelci benzinciye sorar torkun kaç ? :)
benzinci soruya soru ile cevap verir senin devrin kaç? :D
dizelci gerekli cevabı almıştır (benim devrim ne kadar az ise senin de torkun o kadar az):soru: :hoo:
Bu eralar ın 2-3 sene sonra fiyatları artcak millet yavaş yavaş uyanıyo bi chiple araba ne hale geliyo:)Yakında stock fiteng geçnleride görürüz herhalde:D
Bende bi ara kullandım Era dehşet gidiyo
1.9 megane kalktım yedim
1.6 102 hp Golfle kaltım arkamda göremedim o derece
1.6 115 hp astrayla kalktım 3 boy attım
son olarak eraylar 220 görmüyo 210 devirkesiciye giriyo ama frenleri berbat bu kadar kötü fren olmaz frene bastıgın al yerler simsiyah lastik izi ve kızaklıyor çok yol tutuşu konusuda çok zıplıyo çok savruluyo ama yol tutuşu fena değil hiç attıgını görmedim ama atar gibi çok oluyor amortisörler yumuşak oldugu için
dostum gecme gecilme gibi bir muhabbet olsa adini koyardik roll'e cikmadan once ve 225-45-17ler+muzik sistemi+yakit pompasinda ufaktan sorun varken arabami mustafa abiye birakip mersine gitmezdim tatile ;)
yorumlar icin herkese tesekkur ederim :)
kamercim masallah eraya :)
bu jettalar ne kadar hızlıymıs benim arkadasta f430 scuderişa var onla bi deneyelim :D:D
Çok zevkli bir yarış olmus ya:D Her ikinizin arabasınada masallah
Clio RS'le takaslık Era aranıyor :D
kadran hatası ihtimalinide düşünmek gerekiyor...era 5200 çeviriyor uzunda ;)
http://www.streetfire.net/video/era-...ng_1997690.htm
52. sn ye dikkat ben 215 le geçiyorum burada....videonun tam halinde 220 ye geldiğimde sanki era duruyor ben devam ediyormuşum gibi oluyor ;)
hakkını yememek gerek eraların chiplendiği zaman çok tatlı makineler oluyorlar :)
Mondeo ciğerliymiş :)
Hepimiz kara dumancıyız :D
valla kardesim kadran hatasını bilmem...benlkide kadran dogru eranın senin fordun kadran yanlış :)kaldıki uzun bastık yani öle 1 km basıp çekmedim ayagımı yaklaşık 40-50km kadar yarıştık...
olabilitesi yüksek belkide benim aracımda eksiklik var ama bu seferde şöyle bir çelişki çıkıyor :D son setuptan ve eksikliklerin giderilmesinden sonra tek kişi(aracın bütün ayarları çeyrek depo ve 100 yüke göre ) denemem de ki kadran videosu
http://www.streetfire.net/video/ford...vi_2015017.htm
99 yılı şanzıman hesaplarına göre hata %1 :D
bende surekli is icin ankaraya gidip geliyorum .
era ile gittim.
mondeo 2 lt tdci duz vites gittim.
chevrolet epica ile gittim
vectra 1,9cdti 150 lik otomatik 6 ileri ile gittim .
focus tdci ile ile gittim 110 luk trend duz vites .
benim kendi tecrubelerim. mondeo - vectra era yı hayattan soguturlar keza jettada ole 2 lt 140 lık jetta dalga gecer era ile , 1.9 105 lik ile gitmis olabilirsin. diger turlu adam era simdi havalanacak uzerime dusecek diye gazdan cekmis olmasın sakın ayagını :heyoo:
ben gittigim aracları sayarsam sayfa yetmez :) bütün hyundai grubu ile gittim fiat grubu ile gittim...jetta uzunda kaç yaptı sen bu bastıgın arabalarla kaç yaptın abicim bi sölede duyalım :):) onları sürmek degil kaç. yaptıgın önemlii bnm için...220 yaptım dedim yapamazsın dedim ama yapar her türlü idaaya girerim...adam basmıs basmamıs gitmiş gitmeiş ayagını çekmiş çekmemiş bilemem içinde degildim ama sonuç olarak böldüm...uzatmıcam sen sürekli böyle giderler yapıyosun ama geri vitesin meşhur senin...:heyoo:
veriler yokuş aşağı......
leon2.0 tdi (jetta ile yakın sayılır)...232 düzde 210
vectra 1.9 cdti 230 düzde 215
Mondeo 2.0 tdci 235 düzde 210 gibi kalıyorlar.
chipli era ile yokuş aşağı 220 max. stock düzde en fazla 180-185 gibi kalıyordu kendi tecrübelerim bunlar ;)
Arkadaşlar niye farklı 2 aracın taoda ne gördüğünüze göre karşılaştırıorsunuzki??
Ben bu haftasonu çeşme yaptım geldim. İzlenimlerimi yazayım. GPs de gördüğüm ile takoda gördüğüm arası dağlar fark var. Palio ile köklüorum gazı takometrede 195 leri görürken, GPS de maksimum 175 gördüm. Bu mitsubishide takoda 200 leri görürken, GPS de 190 lar civarı. Burada olay; kimin 200km si diğerini döver??
yokus asagı vectra otomatik 240 deviriyor duzde 220 cruise control ile ankaraya gidip gelebiliyorsun :icon_tup:
mondeo tdci duz 6 ileri 6 sı deli uzun 3100 devir sabit 200 gidiyor 220 gibi yakalarsan duzde koruyor ama kendi kendine 5 te 210 a geliyor sonra tıkanıyor.
duzce inisinde 240 ı geciyor tanımsız bir yere gidiyor :D
Yani kısaca dediklerine katılıyorum hocam :icon_tup:
yukardakı arkadaslara katılıyorum..
Motor hacmi 1493 cc
Maksimum güç 110 HP-4000 d/d
Maksimum tork 235 Nm-1900-2750 d/d
Son hız 176 km/s
bu verılerle ztn era kadranda 190 195ı gecemez gıbı gorunuo hadı hafıf ınıs olsun 200 olsun...
o dısel passat vectralar fılan fena harcar erayı, hatta normal 1.6 benzınlı araclarda rahat gecer bu son hızıına bakılırsa...
Kamer arac senınmıs:D:D maşallah 8000 devırden 4000 devre ılgnc gelmıstr:p
Era TypeR'ida geçiyor dıyın de tam olsun, ne arabaymis amk..:)
ya aslında o 158. sıfırı çekmeyecektım ben sanırım ondan araba bıraz ısındı:eek: :eek::D tunc duymasın :hahaha:
ayrıca bırde tuncun dedıgı gıbı aracta bır sıkıntı oldugu bellıydı cunku 58.ve 92. sıfırlar arasında arabada hafıf bir hırıldı ve benzinde de bir kesme söz konusu oldu :D ama yınede guzel deneme oldu dedıgım gıbı benzın pompası vs. sorunları gıderılırse daha çekişmeli bir yarıs olur:D
eranın 140pslik jettayı, mondeo yu ve vectrayı geçmesi ara hızlanmada gayet normal, chip tuning uygulamasından sonra 145-150hp civarına gelen bir araç ve bahsettiğiniz bütün araçlardan hafif, yani eranın bunları geçemeyeceğini savunuyorsanız, eranın aktarmasını kötülemekten başka alternatifiniz yok
http://www.streetfire.net/video/era-...ed_1995195.htm
bu video sonrasında taraflar tanışmıştır, vectra top speedte üstündür diğer 2.0lt dizel araçların olduğu gibi, şanzıman avantajıyla, ben can başel in chiplediği era videolarını izlediğimde aracın 220kmh a düzde rahatlıkla ulaştığını gözlemledim
http://www.streetfire.net/video/bael...ed_1995191.htm
can video açıklamasında stockken 205te kaldığını açıkca belirtmiştir, şöförlüğüne ben kefilim
stockunu ve chiplisini bende tecrübe ettim, stock dahi olsa 180-190gibi süratlere bir solukta gelebilen bir araba, ben test aracıyla 190kmh gördüm, kadranda istikrarlı bir şekilde devam ediyordu.
fabrika verilerini yanıltabiliyor bazen araçlar, ben kendi aracımla meyil yukarı bir yolda 236kmh okudum kadrandan, aracımın fabrika verisi son hızı 210kmh, gps ve bi kaç değişik yöntemle yaptığım ölçümlerde ise 100kmh hızda 2-3kmh arası sapma göstermekte kadran, buda hız arttıkça 10-15kmh lık bir sapmaya tekavül eder
http://www.youtube.com/watch?v=Dcpc4nJd2g4
araç bu videoda stocktur, 00 s40 2.0t (auto)
egr iptalinde turbo basıncın az da olsa artacaktır...yararı şu emme manifoltun daha az kirlenir ve aracın daha temiz hava çeker ...ecudan 0 a çektin mi sorun olmaz....yok cai yapayım yok short ram sakın girme o işlere dizel çok soğuk hava sevmez ;)
downpipe ve kat iptali ile turbo basıncın epey artacaktır...more smoke more power :icon_tup:
çok kasma ama :D
devir saati olayı fena makara olur modifiye dünyasında :D
kamer ben diyom inanmıyomusun egr iptalinin şart olduguna :) emmenin içi yavaş yavaş zift olmaya başlar zaten :D
bu arada adanada dizeller güzel yürüyo.. en iyi yürüyenlerden birisi de cıkacak yakında :icon_tup: