O değilde geçen biri geldi servise kaldırıma carpmıs on sağ tekeri...arac vw polo...
Teker 2 cm fılan gerideydi...Bağladılar aksı zincirle...kastıra kastıra düzelttiler...
şok oldum a... koim :eek:
Printable View
O değilde geçen biri geldi servise kaldırıma carpmıs on sağ tekeri...arac vw polo...
Teker 2 cm fılan gerideydi...Bağladılar aksı zincirle...kastıra kastıra düzelttiler...
şok oldum a... koim :eek:
Adam bütün gün sadece bu işi yapıyosa, vay haline. Evinde kapı mapı yoktur. Harbi üzücü.
Son teknoloji kullanılıyor ama insan eli değmeden hiç bir şey mükemmele yakın olamaz.
Neden el yapımı araçlar daha sağlamdır ve daha pahalıdır onuda düşünün..
adam haklı beyler.
Herif resmen kapının belini kırdı zuhahahaha
kalas kriko keser sapı vs vs ...bunun daha beterinide gördüm plaka önemli diil bi tayyara kapı ayarı yaptırıyordu bi arkadaşta kapı düşücek sandım resmen menteşelerden çatırt çatırdie sesler geliyordu ..ama kapı on numara oturdu...
e39 528inde sol farla kaput arasına kalas koyupta sağ far tarafına oturan ustayıda gördüm sonuç muhteşem..
o koyduğun videodaki kapı aparatı her fabrikada var ve o kapı taşıyıcısı yani ayar yapan birşey değil :) hiçbir fabrikada elinde kapı taşıyan adam göremezsin.. En son birisi araca binip farları yaktı gittiya bu kapı ayarı ondan sonra finisyon denen yerde yapılır tüm araçlarınkide böyledir. siz istediğiniz kadar kusursuz malzeme üretin çok küçük kaçıklar olacaktır bunları insanlar sıkıyor ve kaportanın birçok yerini insanlar ellerinde yapıyor bu tür ayarlamalarda finisyonda yapılır BMW si mercedesi ww değişmez
Eğitim için Honda, Hyundai ve Toyota fabrikalarına gittim. Aynı bu şekilde 3 markada da mekaniker çekiçle darbeyle böyle ayarlıyor. Hiç şaşırmayın bindiğiniz arabaların hepsi böyle üretiliyor.
şu sopa kırmak için yaptığımız diz koyma hareketini alman arabasına yapsın bakalım ne oluyor o diz :)
daha almadan pert oluyormuş haberimiz yok yahu :D
YouTube - ‪2011 Volkswagen GTI 4dr - Abuse Test‬‏
Birde bu var hastasıyız :D
ben sanıyordum ki sadece ben böyle kapı düzeltiyorum :D jzıajz
arkadaşlar,
ben otomotivde çalışmaktayım. türkiyede;'ki ve yurt dışındaki bir çok fabrikaya da gittim. o yüzden söylediklerime inanabilirsiniz.
1- bu arkadaşın yaptığı düzeltme elbette o hattan çıkan bütün araçlara yapılmıyor. sadece bozuk olanlara yapılıyor.
2- bu sadece kapı değil, bagaj ve kaput için de yapılıyor.
3- hangi marka olursa olsun, emin olun sizin aracınızda da bu işlemler oluyor.
4- Newcastle'da, Nissan fabrikasında ürettikleri Qashqai!lara neler yaptıklarını bir görseniz. bagaj kapağı yamuk olan arabayı adam düzeltmek için öyle bir kastıyordu ki resmen arabayı yan yatıracaktı :)
5- bütün firmaların hatlarından çıkan araçların bir kısmı uygun olmaz. boyası bozuktur, freni tutmuyordur, direksiyonu yamuktur vs. bunların hepsi "hastane" dedikleri bölümlerde düzeltilir.
6- son olarak da, aracınızı 0 kilometre aldığınızı sanırsınız ama adamlar o arabaların tamamını test için 20 km kadar kullanır, kilometreyi sıfırlar öyle satarlar :)
bu konuyu bekliyodunuz heralde yazmak için ama gerçekten en açıklayıcısı bu msj olmuş. :)
adam çok hızlı işin ehli bilgiler için saolun öğrenmiş olduk
HONDA nasıl yapıyor? MERSO yada? cokmu farklı bunun videosu var diğerlerinin yok :))) bunu gördük dacia alınmazmı şimdi :D
Ayıptır arkadaş daciamız var :D vay gö...tler bende diyorum var bu kapılarda bir iş :D
http://www.techturkey.com/forum/1578304-post23.html
İki sayfa öncesi bunu paylaşmışız konuyu açalı 1 sene olmuş. bu araba değil uzay mekiği zaten..
2007 senesinde sıfır almıştık hala bizde çok memnunuz ama görüyorsunuz kendi kendilerini rezil ediyorlar.
Aynen Kardeşim araba alıp satmaktan bıkmıştık birde renault bayisine matbaa işi yapıyorlardı güzellik yapmışlardı almıştık ilk sıfır arabamız oldu yani ama çok memnunuz. esnaf mode (:
şu hareketi her hangi bir dacia ve renaulta yapabilirisininz. 1990 model renault 11 txe nin kapı pimleri ve burçları degişti eski ayarıdan dolayı kapı yukarda kaldı eski yerine gtirmeki için bizde bu şekilde asıldık 98 kg olmama ragmen banamısın demedi 90 mdeol renault flash ta zaten daha dandik olsa bu araçlar bu kadar süre piyasda kalmaz :) dayanmaz kapılar düşer cukura bile girince :)