sabah sabah:D
Printable View
http://www.youtube.com/watch?v=OrpYI...next=1&index=2
şuminin 10 yıl sonra geliştirilmiş ve teknolojik olarak herşeyle donatılmış bir araçla sennanın 10 yıl önce GERÇEK F1 aracıyla attığı turu kıyaslayan bir video. izleyin
Pist Suzuka, araç McLaren Honda ;) Schumi'nin araba ABS'li ESP'li hidrolik direksiyonlu havalı süspansiyonlu gibi ilerliyor :D Diğeri ise resmen araçla boğuşuyor, ben o ruhu özlüyorum. Şimdi ise F1 pistlerinde "Drive Safely" yazıyor. Yarışıyor muyuz yoksa ehliyet kursunun pistinde direksiyon eğitimi mi alıyoruz bu ne ya :ofk:
senna düşmanı değilim kesinliklede severim MS yide severim ama sennanın bu videosunda bazı noktalarda hızlandırma var dikkat ederseniz anlarsınız.şu varki sennanın rekorlarını yıllar sonra kırmış teknoloji gelmiş araba güçlenmiş asfalt değişmiş daha iyi şartlarda kırılmış rekorlar ama şuanda yine kıran yok MS nin rekorlarını.kırılana kadar en iyisi bence MS
ya Tugral o zamanki zaman derecelerine bi bak bakim . O zamanki araçlar nasıl olarak aynı dereceyi yapsın ? Video da bariz hızlandırma hilesi var
bu arada Ömer yazmış tekrar edim
92 Sezonunda Michael ! Senna dan daha fazla puan alıp klasmanı onun önünde bitirdi ... Senna ozamnlar şampiyon o ise çaylaktı.
tabi bu ölçü değil ama önemli birşey
92 93 senna için iyi değildi aktif süspansiyon çekiş kontrol sistemleri gibi şeyler williams açısından daha düzgün gidiyordu özellikle hondanın mc larena motor sağlamayı kesmesi f1den çekilmesi asıl sennanın performansının düşmesine neden oldu
ms 90ların pilotuydu senna daha çok 80lerin turbo makine vs vs birbirinden farklı makineler ms yarışamazmıydı 80lerde illaki yarışırdı ama senna onun yeteneği daha farklı bi düzeydeydi 80lerdeki çoğu pilot zaten bunu kabul ediyor piquet mansell berger prost ismini unuttuğum vardır daha 2 3 turda lastik bitirip hala zaman kasabilen bi adamdı
Bu video yarış çizgisini tepkilerini vs. göstermek için yapılmış adam da anlatıyor zaten de. Benim fikirlerim değişmedi hala. Evet şumayer iyi ama senna en iyisi bana göre :)
http://www.youtube.com/watch?v=rZFPWsMhF58
CRX de EF kasa da en iyi dengeye sahip civicler arasında efsanedir. Yarış ekipmanlarına girildiğinde bildiğim kadarıyla CRX'in tutuşu daha iyi oluyordu. Bu videoyu izleyin. Nakajima iyidir ama şu yorum beni çok güldürdü. :D
"nakajima (good) and Senna (god) FTW! "
http://www.youtube.com/watch?v=5E09fPXK0XE
Bu video da efsanedir. NSX'in mantığını çözemeyenler için Senna özellikle açıklamış. Güce boğulmakla alakası yok, araba çok dengeli ve çok rahat. Göstergelere bakmadan hızlı gittiğiniizi bile anlamıyorsunuz demiş.
http://www.youtube.com/watch?v=yAwJs...eature=related
Bu da başka bir efsane videosu bayılıyorum gazetecilerin yanından kalkışına :D
NSX ile ilgili ilginç bir durum vardı. Senna test ediyor ve anında lastiklerin değişmesini istiyor. Honda ise önce naz yapıyor o lastikler daha kötü hiç iyi olmaz diye. Lastik değişince her tur 3 saniye kadar daha iyi gitmiş araba :)
allah rahmey eylesin biri olmus efsane diğeri yasayan efsane
benim adamım alian prost:D
Eskiden yarış vardı şimdi teknoloji savaşları bence
bir yarışta test turuna çıktığında motoru beğenmiyor soruyorlar sesini beğenmedim diyor bakıyorlar mühendisler birşey bulamıyor, zorlada olsa motoru değşitirtiyor sonra bakıldığında gömlektemi pistondamı yalan olmasın hata olduğu ortaya çıkıyor
Arkadaşlar her ikiside kendini kanıtlamış pilotlar ama gerçeklerden konuşmakta fayda var tüm teknik detayları ,zaman şartlarını eğitimlerini ve arge çalışmalarını ,maddi durumlarını kültürlerini ,teknoloji farklılıklarını ,araç firmalarının imkanlarını , sürücülerin elindeki imkanları kısacası herşeyi kalem kalem yazarak thick attığımız zaman senna çok çok ağır basar..ben sanmıyorumki tüm herşeyi detayıyla düşünebilecek kadar işi bilen birinin çıkıpta shumi nin sennadan daha iyi olabileceğini iddia eden ortaya çıksın :) Shumide başarılıdır hatta kariyet olarak belki sennadan daha iyidir fakat senna bir efsanedir ve bunu değiştiremeyeceğini MS e sorsalar oda söyleyecektir :) bugün çok andık üstadı , videolarını izlemeye daldım kimilerinde tüylerim diken diken oldu.ruhu şad olsun.
Schumi 80' lere yetişmiş ve o güçlü çılgın araçların zamanını yakalamış olsaydı ben eminim ki o zamanda şartlara uyum sağlayacak ve gene çok başarılı olacaktı. Sonuçta ikisi de aynı zamanda yaşamamışlar. Genelde sürdükleri araçlar arasında farklar oldukça fazla. Elma ile armut karşılaştırması bir bakımına. İkisi de güzel meyve. Ortak nokta bu.
Hakkinen'i geçti mi geçemedi. Hill'i geçemedi hemde benettondayken geçmesine rağmen. Villeneuve gibi sıradan bir pilotu dahi geçemedi. Tamam ferrari motoru o zaman renaulttan kötüydü. Mika Hakkinen'i de şansızlıktan geçemedi. Lastiği kötüydü vs o da komik. Büyük pilotsa o halde de geçmesi lazımdı.
Araç geliştirmede senna bulunmadı demişsin. Mclaren Honda Senna ortaklığının neler yaptığı ortada halen vtec motorlu hondalarımıza bayılıyoruz ve sen senna'nın bu motorun ve o aracın gelişimine hiç katkıda bulunmadığını söylüyorsun ve asıl bu yorumunla güldürüyorsun beni.
Ayrton Senna en iyi takımlarda mücadele etmek istemiştir. Kim istemezki ama dikkat çekerim Williams Renault senelerce en iyi takım olarak kalmıştır hep ve senna'da her fırsatta gitmek istemiştir ve ancak 94 yılında gidebilmiştir. Yani kazandığı şampiyonluklar döneminin en iyi pilotlarına karşı ve en iyi aracına karşıydı.
Bence biraz araştır Schumacher'i görmüşsün gözünle sadece senna'yı eminimki hiç izlememişsin. Şimdi videolardan izleyip bu yorumları yapıyorsun.
Benim gözümde Senna-Prost hep liderdir. İkisinin çekişmesini izleyenler eminimki hiç unutamamıştır.
Schumacher'in ise biraz kötü araçla da olsa hiç şampiyonluk kazanamaması gerçeği hiçbir zaman değişmez.
Tekrar hatırlatayım. Benettondaki 2 şampiyonluk williamsla aynı motor ve aracında williams'la aşağı yukarı aynı kalitede olmasıyla gerçekleşti. Geçtiği pilot Damon Hill idi. Yani Zaten schumacher'den iyi bir pilot değildi.
Ferrarideki şampiyonluklarından en iyi araç en iyi motor ondaydı ve rakip olarak hiç kimse hatırlamıyorum onun ayarında 1 pilot bile yoktu.
Bence bu kadar gerçek varken halen Schumacher'in gelmiş geçmiş en iyi pilot olduğunu savunmak sadece schumacher'i izlemekten kaynaklanıyor sadece. Alain Prost'u Ayrton Senna'yı, Nigel Mansell'ı tv den izlemiş biri olarak Schumacher'in en iyi pilot olduğunu düşünmek gerçekten komik geliyor.
Schumacher bile kendisi diyor Senna bir numaraydı diye daha neyi tartışıyoruz ki biz.
araç geliştirme konusunda sennanın hakkını yemiyelim arkadaşlar..azcık araştıralım ve tekrar düşünelim..efsane pilotların F1 / Rally karışık olarak belgesel tarzında izlediğim bir videodan kesit geldi aklıma..ozaman hangi yarıştı hatırlamıyorum ama,hafta sonu olacak yarış için millet pistte küçük lastik turları ve telsiz irtibat deneme turları atarken ,takımdaki esas pilot senna, hondada nsx in tanıtımından önceki son denemesi için fabrikadaydı..düşünün bak işine verdiği önemi ,fanatik gibi gözü kara bağlı değilim..ama hani pilotaj mevzusunu çok severim o nedenle senna nın yeri başkadır bende ,kimse MS e kötü pilot diyemez asla , ama sennadanda iyi diyemez ,herkesin bi kapasitesi becerisi var ve bu doğaldır kiminde üstün kiminde az olur ama olur :) şimdiki araçları teknolojileri ve bunlara istinaden yapılanları gördükçede eskilerin değerini daha iyi anlıyoruz :icon_tup: