tariks 1 bu 2 ekonomi yapcam diye strese girip 3 menü birden yiyor :hahaha:
löpür löpür 10 litrenin altına düşmüyorum sonra happy meal devam :cool:
Printable View
ozaman şöyle bir iddia olsun Rs ten az yakan benzinli atmosferik 2.0 16v araç varmı ?
Varsa nerde hani biz niye göremiyoruz :D
Biri çıksında benimki daha az yakar desin adamlar rs ile 30 TL ye gazlayarak gebze yapıp geliyor roll lerde bokunu çıkara çıkara :D
Arkadaşlar en az yakan araç olduğunu savunmuyorum, ancak geçen hafta İzmirden-Zonguldağa gittim geldim. Bu yol öyle İstanbul-Ankara otabanına benzemes. Yol 750km dir Geneli virajlı (Düzce itibariyle), Zaten İzmit-İstanbul arasıda full tek yöne düşmüş tır arkası gidiosun. Ben bu yolu 2 defa konaklayarak 8 saatte aldım. Genelde ibrede şehir içi - dışı gördüğüm hız 120-130km hızdı. Yani ekonominin dibini vurcam die deneme yapmadım. Yakıt aldığımda ortalamam 7 lt çıktı. Yani bu ortalama kasılsa güle oynaya 5.5 lt lere düşer. Kasılsada kastım 100km ortalama hız ile sürekli otobanda seyretmek vb gibi. Bu arada calibra kendisi 1250kg, bakım vakti geldi 13.000 km oldu yağ değişimi filtre değişimi. Arabanın içinde bavullar ve eşim var.
Yani bence birçok 2.0 cc araçla bu iş yakalanabilir gibime geliyor.
Type-R ile 8,75 lt/100 km tüketim ortalaması yakalamıştım. RS type-r dan az yakıyor. hem kasa hafif (1035 kg) hem de motoru güçlü...
Önce depo fullenip 100km gidildikten sonra tekrar fulleyip bir bakılsın bence :D Anca öyle olur, yoksa bitmez bu konu :D
anladım ki forum camiası video görmeden inanmıyor :)
bu video daha önce bi topic açılıp paylaşılmıştı, hatırlayanlar olacaktır
anlık tüketim değil, ortalama tüketim videosu, iyi bakın :)
benimki için konuşuyorum
adana-istanbul arası 130-140 km hızla 7.2 lt ORTALAMA yakan bi araçtır RS.
90 km sabit hızda araç boş, yol da DÜZ ise 4,8~5,5 arasını görürsünüz.
şehir içi:
10 lt altına göstergede düşmez. gerçekte 45 kuruşu hakkıyla yakar.
hakkatten bu sınıfta az yakan bir arac bence. bende yenı aldım test edicem hayırlısıyla :D
Dün gece de anlatmak istediğim buydu aslında. Evet doğru anlık tüketime bakarak genel tasarruf anlaşılmaz ancak konu başlığındaki videoya bakarak anlaşılır. Konu başlığındaki videoda arkadaş anlık tüketimden bir iki snapshot alıp koymuş olsaydı evet tamam bu kıstas alınmaz diyecektim. Netice itibarı ile boşa alıp anlık tüketimi sıfıra da indirebilirsin. Ancak videodan da görüldüğü üzere arkadaş uzun bir süre aynı ortalama ile üstelik 90km üstü bir hızda sabit bir şekilde ilerliyor ve bunu videoya kaydediyor. Eminim devam etse ve yol da müsade etse en az bir kaç yüz km daha aynen bu şekilde gider. Bu da ortalama tüketimini az çok belirler.
Bu arada Clio RS 2.0 atmosferik sınıfta en az yakan araçtır gibi iddiaları da pek doğru olmaz. Çok temizli bakımlı, yeni teknoloji ürünü olan ve hafif olan her 2.0 araç sakin kullanımda bu değerlere çok yakın değerler yakalayacaktır diye düşünüyorum. Dolayısı ile Clio RS de onlardan biridir.
eee şimdi benim söylediğimi söylüyosun ama?? :) Anlık tüketime bakılarak yorum yapılmaz diyosun ne iş ? madem senin söyledigine gore yukarıdaki video saglıklıdır, neden 3.7 lere düşüyor sonra 4.8 lere fln cıkıyor? yoksa o an yokus gelmesi rampa aşşagı olması falan olmasın? işte bu sebeplerden anlık tüketim doğru sonucu vermez.. ukku nickli arkadas ortalama degerleri gostermiş, dogrudur o verileri yakabilir zaten ona diycek bişey yok.. yanlış bir ölçümü ne kadar abarttınız uzattınız anlamadım ya.. tamam clio az yakıyo kimse çok yakar demedi ki?
neden uzuyor ki mesele, gidin benzin istasyonunda depoyu fulleyin, sayacı sıfırlayın. peşine bi 40-50 km yol gidin yada 500 ne bileyim. sonrasında başka bir benzincide daha fulleyin ne kadar aldıysa onu km hesabından çıkartın ne kadar yakmış görürsünüz...