.....................................
Printable View
.....................................
2.0 L (1998 cc) F4R 16-valve I4 (127 kW ) 220 km/h (137 mph) 7.2 s 2000–2004, RS
2.0 L (1998 cc) F4R 16-valve I4 (134 kW) 222 km/h (138 mph) 7.1 s 2004–2006, RS
1KW = 1.363634 127*1.363634 = ? kaç yapıyor sen yazarsan sewinirim
iksiide aynı motor kodu sanırsam sadece üst kapakları farklı bunların ayrıyetten 10 ile 12 arasında hiçbişi değişmez nedenini söyleleyim 3000 devirde calibrasyon yapıyorsun 10 12 16 18 hepsi aynı olur sadece tekerlek beygirin düşücektir nednei ise çevirdiğin ağırlık yükselir jantın ağırlığından yada hafifliğinden arkadaşım
shellkolik , okanmısın sen?
yani dyno üzerinde araç kaç devir ve kaç kmh hızda ise bu 2 değer mi giriliyor dyno programına
Benim gördüğüm operatör arabanın devir saatini 3000dd sabitleyerek o anda kumanda ile veya pc başındaki birisine tuşa bastırarak yakalıyor. Benim dediğim motor devri ve km kadranı birbirine paralel çalışıyorken lastikteki küçülmeden doğan hayatı okuyamıyo biz bunu yolda test ediyoruz ..Dyno esnasında acaba dikkat ediliyomu ?
hız devir konusunda bir problem yok zaten ama sonuçta dyno tekeri ve o çaptaki nesneyi çevirme gücüne bakıyor. çapı küçüldükçe döndürme kuvveti okadar artıyor yuvarlar nesneyi yani bunu dyno algılayamazki
dynoda hız giriliyormu 3000dd deki araç hızı ?
örneğin orjinal rs in yanak ölçüsü 50 iken 191hp çıkan rs in yanak ölçüsü 45 buda şanzıman oranının %5 kadar kısalmasına sebebiyet veriyor en basiti kısa şanzımanlı bir araçla uzun şanzıman bir aracın devir doldurması çevirme kuvveti bambaşka olur
maşallah
bu özberkin eski rs aynı zamanda di mi?
saolasın..
çok alengilli işler bunlar bikaç farklı farklı deneme yapılarak anlaşılabilir aslında
bence okanla selçuk tekrar bir deneme yaparlar sonuç çıkar ortaya
gerçekten 191hp olduysa bu yapılanlarla araç denerler okanın ss ile anlaşılır fark
sadece filtre egzosuylada 191hp yi geçerse ss ozaman gelde çık işin içinden
eee hepiniz aynı ip den nede yazıosunuz bana onu söleyin baqim :D
Dyno da teker ebatı etkisi
Depends on what kind of dyno it is. Most dynos (ie dynojet) are the inertial type and in this case yes, bigger and heavier wheels (and tires) will decrease reported horsepower. On a brake dyno you will not see a difference. Inertial dynos work by loading up the wheels a specified amount and seeing how quickly it can accelerate to redline. The more power the car puts out, the faster this is acheived. However, because the wheels are accelerating, rotating mass will have an affect on this acceleration, with a higher moment of inertia making it more difficult to accelerate, thus causing a lower reported wheel horsepower even if nothing else has changed. Bigger wheels increase your moment of inertia in two ways: 1. the weight is located farther from the center of rotation and 2. they are (usually) heavier. A lightweight flywheel will also increase your HP readings, as well as, to a miniscule degree, lighter pulleys, driveshaft, and brake rotors, as these are all rotating masses.
Now, a brake dyno is a different story. These work by placing a load on the engine while the wheels are rotating and increasing that load until the car cannot accelerate anymore, even at full throttle. Since in this case a reading is taken when no acceleration is occuring, there is no change in inertia and thus rotating weight has no effect. This type of dyno is a more accurate measure of engine power, although imo an inertial dyno is a more accurate measurement of practical power, since you usually need a lot of power when accelerating and rarely encounter brake dyno-style situations (such as towing a small house up a large hill).
http://www.bimmerboost.com/content.p...ls-on-the-dyno
HPF farklı ebatlarda lastik kullanımıyla 60 HP farklar yakalamış teker gücünden
Bunun ne tür Dyno of bağlıdır. En dynos (yani dynojet) ve eylemsiz türüdür bu durumda evet, daha büyük ve ağır jantlar (ve lastikleri) beygir gücü bildirdi düşecektir. bir fren dyno sitesinde bir fark göremezsiniz. Eylemsiz dynos tekerlekler belirli bir miktarda yükleme ve redline hızlandırmak ne kadar hızlı görerek çalışmak. Daha fazla güç araba hızlı bu sağlanır, dışarı atıyor. tekerlekler hızlanan çünkü Ancak, kitle dönen böylece başka hiçbir şey değişti bile daha düşük bir rapor tekerlek beygir gücü neden bir daha zor hızlandırmak için yapmak atalet daha yüksek bir anı ile bu ivme etkisi olacaktır. 1: Büyük tekerlekleri iki şekilde atalet senin zamanın artması. ağırlık rotasyon ve 2 merkezinden uzakta yer almaktadır. onlar (genellikle) ağırdır. bunların hepsi dönen kitle olarak hafif volan da, bir minik derece, hafif kasnaklar, mili ve fren rotorları için, yanı sıra, HP okumalar artacaktır.
Şimdi, bir fren dyno farklı bir hikaye. motor üzerinde bir yük getirdiğini tekerlekleri dönen iken ve tam gaz bile, artık alamayız araba kadar bu yükü artırarak bu iş. Bu durumda bir okuma hiç ivme oluştuğu zaman alınan olduğundan ve atalet bir değişiklik yoktur ve bu nedenle dönen ağırlık etkisi yoktur. dyno Bu tür genellikle (böyle bir çekme gibi ve hızlanan nadiren karşılaşma fren dyno tarzı durumlarda güç bir sürü ihtiyacı olduğundan imo rağmen bir eylemsizlik dyno, pratik güç daha doğru bir ölçüm ise, motor gücünün daha doğru bir ölçüdür Büyük bir tepeye küçük ev).
sizler için çevirdim tek tek :D
tmm denemesibedava buyrun gelin :) ne idddasına gririyorus yük tipi dynolarda olaylar çok farklı saten
adamın sölylediği sey su tekelre iletilen güçün farkını söylüyor aksinii idda eden yokki ama beygir gücün çıkmaz
aaa
aynı iplerden mi giriyorlar, locatioın da çıkarıyım mı?
Şimdi ben 17 takınca araç sanki 160 HP ye düşecekmiş gibi bir durum sergiledi Trakyadaki arkadaşlar :D
Vay be :D
Selçuk eğriler cillop gibi çıkmış, gideri de gayet iyi, dyno da tutarlı ölçmüş rakamlara çok takılma. O dyno dan devam edin incik boncuk değiştimi hazır referansınız var işte.
Alper hocam aracı hayet iyi tanıyan birisisin iyikide varsın :)
Beni anlayan ender kişilerdensin şu alemde
Eğriler arabanın devirlenmesi gerçekten inanılmaz derece fazla videoyuda o yüzden koymak istedim
Hızlanma - Eğriler - Yatpıklarımdan 6-7 Hp before after(183-191) olarak bir şeylere yaradığını görmekteyiz dediğin gibi ilerleme var ama sayısal ama yüzeysel
selçuğum seni severim yaptıklarına saygım var maşallahınıda hiçbir zaman esiremem ama şu lüleburgazlılar, trakyalılar die küçümsemen bana hoş gelmio arkadşım bana lafın olmadığınıda belirtmişsin ama belirli kişiler için genel konuşmamanı tavsiye ederim saygılarımı sunarım
Ordaki arkadaşlar 2 kişiler aynı şeyi savunuyorlar yanlışı savunuyorlar fakat üslupları farklı
6 sene Çorluda ekmek paramı kazandım sende iyi biliyorsun trakyanın benim hayatımdaki yerini ;)
Küçümseme asla olmaz benim hayatımda çok ters bana...
Senin gibi değiller İbrahim ;)
Saygılar
Bu şampiyon kelimesini ben takmadım 3-5 arkadaş söyledi hocam
Birisi psikopat diyor
Birisi supersonic diyor
Benimde lakap şampiyon kaldı öylece :)
okan ıle deneme nasıl olucak merak edıyorum :D:D
Okan iki üç hafta öncesine kadar arabam 172hp çıktı diye seviniyodu , VE yi geçiyonmu diyom "hee 3-4 boy hemde" diyo :D
VE RS e yapılan bu seri modifikasyonlardan sonra deneme şart olmuş :D
okanla konustum bugun.. denerım dıo sorun yok dıo :D bıde çağırmıs selcuku sanırım gelmemıs :D :D