Bir yerden sonra mavi mavi şekiller görünce öbür tarafa intikalettiniz sandım allah korusun :). aman diyim arkadaşlar yavaş...
Printable View
Bir yerden sonra mavi mavi şekiller görünce öbür tarafa intikalettiniz sandım allah korusun :). aman diyim arkadaşlar yavaş...
Bir de 39 derecede 200+ hızlarda turbo değil hiç bi arabayı zorlamamak lazım...Malumunuz radyatördeki zorlanmış hava taşınımı direk olarak ortam sıcaklığına bağlıdır...
aracta sikinti olabilir ama olmayadabilir.
bu ara ankaradaki benzinler tahmin edilemeyecek kadar kotu. ust uste bilimum arabalar motor kiriyor. uzerinde hicbir modifikasyon olmayan arabalarda bile sikinti yasandigi oldu. bizde bunu merak ettik ve araclardan cikan benzinlere baktik benzinden baska herseye benziyor.
bu videodaki arabadada sanirim intake temp. sebebebi ile araba kendini %20 civari geriye cekiyor.
birde yakit kalitesi ve knock sensor ile ilintili caisan avans carpani var (2006 ve uzerinde 0-1 araliginda, oncekilerde 1-16 araliginda). bu avasn carpani arabanin kotu yakit sebebi ile kirilmasini engellemek icin ufak bir avans bile gorse avansi kisiyor, devam ederse sikinti daha zengin olan ikinci benzin haritasina geciyor. mesala map te 20 derece avans yazili olan 4500-5000 rpm devir araliginda araba eger kendini kisiyors,a avans carpaninin 0.50 ye dustugunu kabul edelim 10 derece avansa dusuyor, ki yaklasik 1 derece avans 300 hplik bir arabada minimum 10-15 hp guce esittir.
yani birsuru sebebi olabilir bu sikintinin kotu benzin, sicak hava, kirli hava filtresi, kirli yakit filtresi vs. en kotu olasilik ise 2006 stilarin zafiyeti olan standart zayif sekmaninin kirilmis veya catlatmis olma olasiligidir, ki boyle bir sikinti varsa en fazla 300-500 km sonra farkederseniz.
güzel bilgilendirme,teşekkürler..
Deneme'den önce shell 100 oktan alındı,ona rağmen bu performans..dediğiniz gibi benzinler bu derece kötüyse sorun bu yönde olabilr,birde kullanımada bağlı ilk sahibi arabayı ne şekilde kullandı,devir olarak nasıl kullandı bunları bilmiyoruz,bunlarda önemli..Arabanın motoru kaba tabirle'sağır kalmış' da olabilir..Başka bir sti ile denenirse gerçekler daha çabuk anlaşılacaktır..
stidan bol birsey yok, tork garaja gelin deneriz:)
videoyu izledim moralim bozuldu ya :D
bidaha son hız görücem diye bitaraflarımı yırtmıcam :D