Bu tarz konulara pek yorum yapmam ancak Yapma gereği gördüm..
Öncelikle kazasız belasız her iki aracada TY ayrıca hayırlı olsun güzel gider maşallahı var..
Öncelikle kankacım colombo bariani'nin 280 e 280 diye bir egzantriği yok..
280 & 258 var 1.6 16v grubu için.
1.6 8v için 280 e 278 bulunmakta bu hep karıştırılıyor..
Soft egzantrik demişsin ancak çok fark var orjinalden..
248 e 240 orjinalimiz.. kaldı ki lift değeri 9.00 mm e 8.70 mm Colombonun emme lifti 10.2mm..
Egzantriğin softu araba yürütmez diye birşeyde yok tabi..
Benim aracımda pt51 varken pt 52 li araçları geçiyordu kankacım sebep başka yerde aranmalı.. He ama pt 52 den lift değerleri de daha düşük ayrıca.. Onun çok etkisi var çünkü sübapların açık kalma zamanı inanılmaz etkiler kıyas olarak..
Şimdi açıkçası garip bir yazı olmuş.. Neden bu işi bir tek biz biliyor oluyoruz para harcayınca öğreniliyor mu? Cevap vereyim sizin harcadığınız para, 1 aracınıza harcadığınız para o aracın değerini geçmemiştir muhtemelen... Yurt dışında ve TR de bazı sevgili abilerimiz sizin düdüklenme dediğinizden çok daha fazlasını yapıyor..
Adamlar 1600 hacimden 210-215 hp alıyorlar onlar biliyorsa bazı şeyleri saygı duymak lazım..
Piston tek başına işe yaramaz demek saçma açıkçası.. Bir aracın sıkıştırma oranlarıyla oynayıp kaliteli oktanlı bir benzin alıp denerseniz anlarsınız.. Oktanlı benzinden kastım örneğin sizin bildiğiniz 97 oktan değil.. 100-103 oktan arası. Sebebi 106 nın en ufak bir conta koyumunda bile avans vurmayı seven bir araç olması.. Bu bahsettiğim araç 106 yine.. Bu olayı forumda Miniks lerde bilir oktan arttırıcı olaylarını denedikleri için gerçi onların deyimiyle sene 2003 yada 2004 de tabi.. Siz piston işe yaramz derken aracınıza conta koyanlardansınız Nede koydunuz? İşe yaramıyor madem?
Gel gelelim yay şapkasız olayına.. Çoğu egzantiriği oem yayla şapkayla koyarsınız olay motor kırmak değil egzantriklere zarar vermek olur.. O ikisine konulur diğerlerine konulmaz değil..
Orjinal pistonla gözü kırmak değişik bir tabir.. Yurt dışında hondalara Evo'lara Supra'lara keza yanlarında ufak kalsada güçlü peugeotlara en fazla ustalık ve farkı getiren şey her zaman Timing olmuştur.. Eğer gözü kırmak söz konusu olucak bir lift değer egzantrik koyarsanız timing ile müdahele etmeniz gerekir bu kadar basit.. Keza tepeli piston çoğu zaman oem pistondan daha yakındır sübaplara.. Onların riski daha fazla anlayacağınız..
Avans :) Yazılım.. Bizde(türkiye'de)çok fazla beyin takan olmadığı için müdahele sadece benzin tarafından oluyor..
Tam olarak ne demek bu anlayamadım.. Alt devirde çok düşük? Gücü şanzuman mı veriyor araca?