en son 306 gsi'ı geçiyordu neden öle diyosun :D la herkes geçiyor gsi'ları nasıl iş anlamadım :D
Printable View
yaw beyler Astra GSi, 306 GTi.. bu arabalar tarihin tozlu yapraklarında kaldılar.. canlandırmayın şunları yaw :D :D :D
yarın birgün HGT de çıkar meydana :) :)
GSI RS'i geçemez !!
maşşallah araçlara..
41fl mi bu?:)
yaf kardeşim niye geçemesin geçer allah allah o emg GSI da stok gsı degil sonuçta var bişeleri ama rs i okadar küçümsemeyelim valla şöyle söylim zaten abi zy rs ordaymış inşallah deneme imkanınız olur güzel bi video seyrederiz.... saglıklı yürüdügü için söylüyorum ZY rs i yanlış anlaşılmasın fl saglıksız demiorum... maşşallah emg astra gsı a..:)
Maaşallah maaşallah seviyorum bu Gsi ı ya:D
aslında konuyu kaçırmışım yazılacaklar yazılmış çizilecekler cizilmiş bana solıyecek pek bısı kalmamıs ama dıger konuya o kdar yazdıktan sonra bun yazmazsam olmaz:)
rs ve gsi ın devır bantları arasında daglar kadar fark yok.gucu verdıgı yer onemlı flan demeyın.araçlardan bırı honda olsa anlarım. gsi torku 4500 de verse rs 5000 de verır.yururde cok etkısı olacagını sanmıyorm. şanzuman gelırsek gsi daha uzun. total kıloya gelırsek gsi daha agır. bu degerlere bakarak ıkısının de yan yana yurumesı ıcın gsi ın daha guclu olması gerekır. daha gucluyse elbette yuruyecektır bundan daha dogal bısey yok.
şimdi vıdeodakı araçları kıyaslarsak rs ın speclere gore 180hp den aşagı olmaması gerekır.eger rs 180 hp ise gsi ında en kotu 185 hp gucu olması gerekır. bu bıle yetmez ama neyse:)
gsi a belliki baya emek harcanmıs ve bu guçlere getırılmıs.Yapanların eline saglık.Daha da hızlandırırsınız inşallah.
specleri bi belırleyeleım ona gore yazacak bırkaç cumlem daha var:)
GSi: filtre egzoz chip conta PPR motorsports head work
RS: filtre egzoz chip PPR motorsports emme manifoldu gaz kelebeği p&p + sökük
1.gsi de lexmaul varmı yokmu? porları açıldımı
2. eger RS iki kişiyse neden içi sokuk olarak yazıldı.clıoda bulunan ıkı kısının kılo toplammı gercekten 120 mı cok merak ettım.
3.gsi ın ön lastik ebadı nedir? jant olarak ne var.
205 50 15 emrenin lastikleri portlar baya açıldı kapak egzantirik speclerine göre yapıldı tam olarak kapak gücünü egzantirik takılınca gücünü vericek ama bölede cok sıkı oldu :)lexmaul var kapağa göre oda yapıldı ama şöle bi dez avantajı var yazılım yapılmadı üstüne bu büyük bir dez avantaj filtre kiti pimaş borudan kapak egsoz portları 48 mm re orjinal headersı 32 mm bu şekilde
Maşallah iki aracada nihayetinde deneme yapılmış bitmiş ama bu denemeye ve bu speclerdeki her GSI vs RS denemesi böyle sonuçlanır dersek epey yanılmış oluruz :)
bu gece kısmet olursa yakın speclerde clio rs - astra gsi(sfi) - 306 gti denemesi olacak detaylı olarak videolar gelecek.
biliyorum ama bu denemedede aynı şey geçerli (rs için söylüyorum) bu gece deniyecek gsi da gerçekten çok iyi durumda ha emg kadar belki gitmez ama rs tede gsi dada chip yok sonuçta bu geceki denemede. maksat merakımız gitsin. gerçekten hiç denemedik ilk defa sizinle beraber görecez nolacağını bizde
yağmurdan dolayı 2 gündür deneyemiyoruz ama bugün çıkıcaz kısmetse
ha dediğin gibi rs geçersede bütün gsi ları geçecek diye birşey yok tabikide aynı şey bu videodada geçerli gsi geçti diye her rs i geçer manasına gelmiyor
emre eski typarcılar rs almıs sanırım yenilmez armada oluyo bazıları gecemessin :D
saolasın iyi dileklerin icin
sorularına cevap vereyim
1- lexmaul var ama çokta önemi yok çünkü yazılım yok henüz lexmaula göre, egzoz portlarıda büyüdü ama headers ile egzoz portu arasında 7-8mm fark var suan orjinal headers takılı oldugu için
2- RS 2 kişi 120kg + arkası sökük ben tek başıma 140kg yim arabamda sökülü olan hiçbir yer yok, tahminimce 40-50kg avantajı vardır ordan RS'in bununda ne kadar farkedeceğini biliyosundur :)
3- lastiklerim 195 50 15 önlerde spoon arkalarda orjinal jantlarım var
GSi'ın yürümesi için piston egzantrikten önce yapılması gereken bi sürü şey var ama bunca senedir TR'de kimse yapmadı herkes ezbere egzantrik takıp bulduğu sıradan bi yazılımı takıp arabasının yürümesini bekledi..
Benim hedefim egzantrik takmadan 180 hp'leri görmekti sanırım gördük gibi gözüküyor :D
iyi Allahtan sen erhan gibi 200 hp arabayla yuruyupte araban 145 hp demıyosun:p
siz ne kadar lexmaulun,açılan portların,işlenen kapagın daha tam verımlı calısmadıgını soylesenızde vıdeolara bakarsak baya işe yaramış.
speclerde portları açılmış lexmaul u ve jantıda yazmanız ve 2 kişi olan rs ı belırmenız daha ıyı olurdu.yada rs e sokük yazmasaydınız. kilo farkı eşitlenmek için 2 ye 1 basıp üstüne birde kilo farkı var demek adil olmamış.clio cu arkadaş bence iyi niyetını yanına 1 kişi alarak gostermiş. senın 140 kilo olman kımseyı ılgılendırmez sonucta. ben tek basarım denıyorsan bu sekılde dene de dıyebılırdı.
ikincisi savundugumuz konu olan rs in gsi dan performans olarak daha ustun oldugunuda bu vıdeo ıle kanıtlamış oldunuz.teşekkür ediyorum:)
neymiş? gsi la rs e yetişmek için daha çok parça ve emek gerekiyormuş:)
rs in tam gidişini bilmiyorum ama istanbul ve cevresinde daha az parçayla daha iyi giden rs lerde mevcut:)
ama bu gsi kadar giden gsi fazla yok:)
speclere emmeyide eklerim gizli sakli is yapsaydim kapagi yazmazdim mesela dimi :)
Port polish ten verim aldigimiz kesinlikle asikar zaten, demek istedigim suan o verimin %100unu kullanmadigimiz..
Rs totalde 120 kg + 30 kg sokuk desek 90 kiloya duser yani 50 kg fark var arada bundan hic bahsetmiyosun :)
Son yazdiklarin biraz sacma olmus rs fabrika cikisi 172hp yapilan islemlerle 185 190 oluyor, gsi 150 hp ye ayni islemlerle 30 hp katabiliyor.. Fabrikasyon olarak cidden kisik bi araba astra gsi.. Soft bi egzantrikle +20 hp mumkun.
Ayni islemlerle gsi daha fazla guc alir dolayisyla daha hizlidir benim savundugum nokta bu
Boyle giden gsi pek olmadigi konusunda hemfikiriz cunku eli ayagi duzgun gsi kalmadi artik adam gibi.. Ama yuruyenide yuruyor yapcak bisey yok :)
şuan piyasadaki araçlara bakarsak RS GSI dan daha hızlı, genellemeyi EMG ile yapamayız, istisnalar kaideyi bozmaz.
EMG tamamen ap ayrı bir dünya olmuş, aman nazarımız değmesinde tütütütüt maşallah
emg yı bu gidişiyle geçebilicek ne bir vtı nede bir gtı düşünemiyorum açıkcası:s
headers ne zaman geliyor bro peki? ve 5.vitesi ne zaman yapıyorsun?
clıo rs de nasıl bı yazılım var ve yapılan portpolıshten ne kadar verım aldıgıda bellı degıl.tek taraflı yontmamak lazım. Rs e de kapak yapmadıkca emmelerden tam verım alamazsın.
Kılo konusuna gelınce rs dekı arkadas keske art nıyetlı davranıp tek bassaydı 2 boy atıp bıraksaydı.nasıl olsa adı sökük rs e cıktı bıkere:)
ıkı aracıda saglıklı bı dyo yapmadan bellı olmaz kımın nekadar parcadan ne kadar guc aldıgı.
Gsi cıların taptıgı lexmaul emme nasıl basıte ındırgenıyo ole.hele artan sıkıstırmanın hıc onemı yok demı. Rs e kapak ıslense conta takılsa sıkıstırma artsa vıdeodakıyle aynımı gıdecek.
Haklisn haci piyasanin durumu ***** gsi larin%95i enkaz.. Yuruyen modelide boyle oluyor :)
Vti gti duzgun adamlar oldugu surece denerim hic sikinti degil biliyosun
Tamamen duygusal :D bu ay icinde halletmeye caliscam insallah
Art niyetli davranmasini gerektircek bisey yok benden 100 kilo hafif olsa nolcak kendinizi kandirmayin:)
Clio bu specte gitmesi gerektigi kadar giden bi araba merak etmeyin.. Kapagi isli rs lede denicem yakinda
Simdi de senlemi baslayalim:D onceki sayfalarda var cevaplari bidaha yazamicam
Anlasildi hizli bi cam car esliginde 5i bitirebildigimiz bi deneme daha yapariz bu sefer hepiniz tatmin olursunuz baska turlu kabullenmiceksiniz