|
|
#1 | |||
![]() |
tsi sc bir arada olurmu konusu modlar görmüştür dsg konusu oldu.düşündümde dsg hakkında tartışılacak çok şey var sanırm.konu uygun görülmesse silinebilir.
ilk merak ettiğim soruyu ben sorayım.örneğin 2006 kasa passattaki dsg yeni kasalardaki gibi sorunlumudur?yoksa hepsi aynı dsg midir |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: JETTA
|
2006 passat da dsg olmayan versiyonlar var. oncelikle emin olmak lazım. eğer vites topuzunda DSG yazıyorsa 6 ileri verdiyondur. yani yaglı tip. 60 bin de bir bakımı var. rivayete göre 350 nm ye kadar dayanabiliyor. (dayanmak istemiyor da olabilir.)
2010 model 1.4 tsi 122 lerde 7 ileri olanlar var. ve bunlar kuru tip. ekstra bakım gerektirmiyor. yag vs. değişmiyor yani. rivayete göre 250 nm ye göre yapılmış. 7 ileri versiyonların 6 ileri olanlara göre daha fazla sorun çıkardıgı soyleniyor. golf r vs de halen 6 ileri kullanılıyor. ama muhtemelen onun şanzımanında ekstra bir sağlamlık vardır. 6 ileri olanlarda launch control var. 7 ilerilerde lunch control yok. |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
7 ileride neden launch kontrol yok ki? Bir de 7 ileri nin avantajı nedir? Daha mı az yakıyor? illa ki bir bildikleri vardır sanırım 7 ileri en son çıkanlar. Doğru mu?
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
bilmiyorum neden yok launch control.. sonuçta launch control şanzımanı cok zorlayan bir şey.
7 ilerinin bakım ihtiyacı yok. ayrıca 7 ileri demek daha az yakıt ve hatta daha iyi hızlanma demek. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
TechTurkey
Otomobil: fio emo 95ps
|
Temelde tartışılması gereken aslında balatalı otomatik şanzımanlarla yağlı-tork konvertörlü otomatik şanzımanların birbirlerine göre avantajları-dezavantajlarıdır.
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: MK-VI JETTA TDI
|
zaten kısaydı daha da kısalttılar, son vites te uzun yol ekonomi değeri iyileşti.
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Varbişi :)
|
dsg bence muhteşem bir teknoloji zamanla dsg yi de çok yüksek torklara dayanacak parçalarla modifiye etmeler başlanacaktır. hatta yurt dışı forumlarda başlandığınıda gördük ülkemizde de bu konuyla uğraşan varmı bilmiyorum.
ama bi golf r dsg sinin 700+ torklara dayanır hale getirildiğini modlandığını bi düşünün. ki dsg çok güzel birşey çünkü rollingdeki o vites atmak için k.çını yırtmalar filan ortadan kalkıyor. gazı tapalıyor devam ediyorsun. normal otomatiklerdeki gibi 2 saatte vites geçirme muhabbetleride yok. e normal yol kullanımına uygun dsgler çipli yüklü araçlarda olunca sorun yaşayanda çok olabilir. tabi full orjinal araçlarda da sorunlar çıkıyor ama illaki çözüleceğine inanıyorum ve dahada gelişecek. ben alman araçlara imreniyorum şu teknoloji konusunda __________________________________ Şehitlerimizi unutma! Unutturma! |
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
|
farklı motorara göre farklı şanzıman ürettikkleri oluyor. toureg vs jiplerde 500+ torkları olan motorlar var ve bunlara göre de dsg üretiliyor. |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
![]()
Otomobil: Varbişi :)
|
sahibide rahat durmayıp aracı gt 30 veya 35r gibi piskopatca modifiye işine giriştiğini düşünürsen o dsg bol bol mundar olur. yani hem dsgli hemde çok hızlı bir aracım olsun diye modifiyeye girişirsen birazda dsg ye de ayrıca para harcamak ve bi ar-ge yapmak şart. __________________________________ Şehitlerimizi unutma! Unutturma! |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]()
Otomobil: Supercharged 2006 R53 MCS
|
Dsg sanzimanda dengeler o kadar hassaski 1 vidayi sokup yerine baskasini taksan sanzimani kucagina alirsin
Sonradan modifiye etme gibi bir imkan yok gibi birsey..O yuzden ultra gucler hedefleniyorsa +300 500 dsg den uzak durulmali.
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: İndirimli İst Kart
|
Şu " xxx nm'ye kadarlık" muhabbeti önceden de yazıldı.Orda Türkçeye çevirmede bir hata var.250nm ye kadar olan arabalar da kullanılıyor anlamını içeriyor asıl anlatımda.
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
Arkadasimda 2010 caddy var dsg cocuk
Memnun bi skinti yasamamis suana kadar 20 bin civarinda arac.biyerde okudum dogruymus arkadas dogruladi.dsgnin kullanim sekline alistigi v ona gore vites attirdigini soledi agrasifse agresife alisiyor dedi |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: yok
|
vw ilanlarında gözüme çarpıyor ilan başlığı dsg diyor ama topuzda dsg kabartmalı yazısı yok kimisinde.Kimisinde var.Bunun farkı nedir?
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: loading..
|
7 ileri DSG oranları çok başarılı özellikle polo gti kullanırken tadına doyamadım
__________________________________ piston garage |
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: yok
|
Volkswagen Passat 1.6 FSi Comfortline 2007 Model 42.000 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 65928418
vw'den hiç anlamam ama sanırım var.Bu araç dsg mi yalnız onu çözemedim? |
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
Ben hepsi dsg diye biliyorum yazmasi gerektigi konusunda fikrim
Yok Volkswagen - Passat - Teknik özellikler, yakıt tüketimi Mesela burda hep dsg gosteriyor |
|
|
|
|
|
#19 | |
![]()
Otomobil: Golf
|
|
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 15:01 ::::

Sonradan modifiye etme gibi bir imkan yok gibi birsey..O yuzden ultra gucler hedefleniyorsa +300 500 dsg den uzak durulmali.