|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Super 1248
|
Yakın bir arkadaşımın gtc turbo modeli aracında bu sistem var arkadaşlar, yalnız ön ve arkada ki birer amartisörü patlamış, diger amortisörler ise ortalamalarda, servis takım halinde degişimine takriben 1850 lira istiyor. Sistem ids plus'a sahip oldugu için amartisörler çok pahalı. ids plus ise adaptif şasi benzeri bi sistem..
Diger yandan ise maslakta koni amartisör (sertlik ayarlı) ve h&r 35 mm. yay için istenen fiyat ortalama olarak 2 bin lira civarı, tabi pazarlık yapmadık. Sormadık istedigim soru şu, sizce standart amortisör mü kullanmak daha mantıklı yoksa koni-h&r ikilisi mi ? Koninin fiyatı biraz fazla gibi geldi bana.. __________________________________ Tango-1 never dies. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Z16LET
|
kesinlikle ids+ dan vazgeçmeyin derim. evet fiyat tuzlu olabilir ama tek tuşla sertleşmesi zevkli bişe
ben 3,5 eibach larla kullanıyorum gayet memnumum. yumuşak olduğu için amortisörüde zorlamıyor. yol tutuşta gayet güzel sistemi aktif hale getirince. son olarak fiyat gayet makul tanesi 700 kusur bişeydi bi aralar yalan olmasında 4 tanesine 1850 güzel fiyat. pazarlık vs belki dahada indirebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
Bence direk Bilstein bakın derim.
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
Teşekkür ederim evet ids plus güzel bi sistem ama o kadar parayı verince konilerde mantıklı geliyor. Schumi bilsteinler ne kadar bir bilgin var mı ?
__________________________________ Tango-1 never dies. |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Corsa Sport
|
Bence de IDS plus ile devam edin...
Yaşından dolayı serviste şu ara ekstra indirimi olması gerek %30 civarı o rakamlarda güzel bir indirim eder. Tabi eğer indirimsiz rakamıysa... Birde Bendede gtc vardı satarken alan arkadaşı IDS plus ın tepkisi çok etkilemişti , öbür türlü konsolda sadece bir sport tuşundan ibaret olucak ve aracın özelliğini birnevi by pass etmiş olucaksınız. Bence IDS + a devam yoksa her araca koni ve yay takılabilir. |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
IDS size ekstra yol tutuşu vermiyor. Kapalı iken size ekstra konfor veriyor o kadar. Araba zaten spor araba. Yol tutuşunun hep o IDS tuşu devrede iken ki halde tepki vermesi gerekir. İyi bir amortisör veya coilover IDS'ten çok daha fazla işe yarıyacaktır. Sadece gaz tepkisi için açarsınız sonra o tuşu.
Fiyat bilgim yok ama ufak bir araştırdım. Yurt dışında IDS arıza yapmadığı halde yol tutuşu yeterli gelmeyenler hep Bilstein B8 takmışlar. Bilstein'i Türkiye'ye getiren firma Rotaş. __________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
çok makbule geçti bilgiler sagolun.
__________________________________ Tango-1 never dies. |
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
|
bu arada arıza ışığınız sürekli yanacaktır aftermarket amortisör kullanırsanız. çok dert değil diyorsanız sorun yok
Son Düzenleyen BlackEmperor; 18-01-2012 11:26. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Fluence
|
Orjinalliğini bozmayın. Orjinal ile IDS yi kullanmaya devam edin. Sonuçta o araba için extra bir özelliktir bu. Üstüne para vermişken kullanın.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
![]()
Otomobil: Corsa Sport
|
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
|
Ayrıca Astra GTC 1.6 Turbo araca bindim. Yol tutuş konusunda da çok şükür birşeyler biliriz.
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: 09'Megane Berline
|
koni iyidir
__________________________________ Powered By dci |
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
|
ıds açıkken aracın normal tutuşu budur dersen evet kapatınca sertlik azalıyor konfor artıyor yol tutuş negatif etkileniyor. dolu tarafından bakarsanda amortisör yumuşakken yol tutuşu budur dersin sistem aktif hale gelir amortisör sertleşir yol tutuş artar. ortada bozulup yapılan bişey yok bence .Rakiplerine göre düşünürsen misal golf gti ın orj suspansiyon sertliği ile astranın normal hali aynıdır. ıds plusta bildiğin her sarsıntıyı yol duruma göre hisseidorsun lastik teması hiç kesmiyor asfalttan. normalde hyundai accent gibi yol tutuyorda ids+ aktifken normal astra gibi yol tutuşu oluyor değil. bildiğin sertleşiyor zıplayarak gidecek kadar sertleşiyor. Neyse aynı şeyi söylüyoruz aslında ama sen biraz hakıszlık ediyorsun astranın yol tutuşuna
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
Yok valla haksızlık etmiyorum. Bindiğim GTC sahibinde dizel Astra vardı son kasa. Lanet etmişti yol tutuşundan. GTC aldı. Onunda benzininden lanet ediyo. Ama ben dediğimde haklıyım. Ama bütün olay sertlikte değil onuda düşün. Misal iyi marka bir coilover orjinal süspansiyondan daha yumuşak olmasına rağmen daha iyi yol tutuyor.
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 15:06 ::::

ben 3,5 eibach larla kullanıyorum gayet memnumum. yumuşak olduğu için amortisörüde zorlamıyor. yol tutuşta gayet güzel sistemi aktif hale getirince. son olarak fiyat gayet makul tanesi 700 kusur bişeydi bi aralar yalan olmasında 4 tanesine 1850 güzel fiyat. pazarlık vs belki dahada indirebilirsiniz.