|
|
#1 | |||
![]() |
Arkadaşlar presle yay basılıyormuş(kesmeden) amortisör sertleştirme ile beraber yapıldığında eksileri varmıdır? varsa nedir? adını çok duyduğumz biyerle görüştm fiyatta uygun geldi işinin ehli insanlar fakat yol tutuşunu ispatlamş bir alfayı kaş yaparken gözünü çıkarmak istemiyorum bilgisi olan varsa bu konuda paylaşırsa sevinirim.
Ayrıca amortisöre 1 yıl garanti veriliyor. Son Düzenleyen CRUEL; 21-08-2009 13:04. |
|||
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: sedan eg coupe rex sir
|
Presle yay basıldığını duymadım ama kesildiğini biliyorum yay kesmek sağlıklı değil aracın dengesi kayboluyor istem dısı kopmalar yasiyabilirsin
|
|
|
|
|
#3 | |
![]()
Otomobil: R Laguna 2.0
|
geçen sahibinden de gezinirken bir şahinin yayını gördüm dediğiniz gibi preslenmiş bayaağada basılmış araba ama yol tutarmı kaçarmı v.s. olurmu bi yorumum yok __________________________________ ''Neye İnanırsan Bir Gün Onu Yaşarsın'' Eşşeğe gereğinden fazla değer verirsen,
Kendini yarış AT'ı sanarmış. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
Kesme yok arkadaşlar..
Evt çok güzel basılıyor ama işte uçarmı kaçarmı onu öğrenmek istedim. |
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: 2.0R, Corsa cdtı
|
yay kesmekten pek bi farkı yok yaylar ısıtılıp preste sıkıştırılıyor sağlıklı olmadığı söyleniyor ben hiç denemedim. Yayın özelliği bozuluyormuş ben yaptırmazdım.
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: INTEGRA
|
Yay basma işlemi de; yay kesme işlemi gibi pek sağlıklı değil...
Çünkü mühendisler tarafından ince ince matematiksel olarak hesaplanıp üretilen yayı ne kesmek akıl karı ne de basmak. Basma işlemi yayı ısıtarak ve manuel yapılıyor. Sonuçta bu yay dediğimiz çelikten ve bu şekilde tüm özelliğini kaybeder. Manuel olarakta 2 adet ya da 4 adet yayı nasıl basar aynı derecede |
|
|
|
|
#7 |
![]() |
evet ısıtılıp basılıyormuş. ama yayların dengesi bozuluyormuş birisi düşük birisi yüksek gibi şikayetler duymuştum.
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Z4 3.0& Hacı 'MURAT 124' &RANGE ROVER
|
pres makinasıyla yapılıyormus wardır heralde bi ayarı aynı ölcüde
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: .
|
fiyat ne kadar ki?
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
cok saglıksız bırsey yuksek suratlarrda kopmalar yasanıyor llah korusun
|
|
|
|
|
#11 |
![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
![]() |
eğer ısıtılarak yapılıyor ise ve işi gerçekten bilen birisi yapıyor ise orjinalinden daha sağlıklı olabilir. çelik baskı yapıldığı zaman deformasyona uğrar ancak ısıl işlem ile eski haline veya daha sert daha yumuşak v.b. istenilen hale getirilebilir.
araçlardaki yayların çok ta hesap gerektirdiği söylenemez.. gereken hesap 1 satır bile değil, sonuçta belli bir çelik esnemesi, çapı, dönme çapı var. 3 parametre.(tabi ki iyi firmalardaki fabrika çıkış yaylarından bahsetmiyorm, seri üretim herzaman çok daha fazla hesap gerektirir.)
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: .
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: yaşlı arabası
|
ısıtılan metal dertleşir ve direncini kaybeder diye biliyorum yani kırılma riski var çok extra yük altında hemde milimetresine kadar nasıl hepsini aynı sıkıştırcak ki???+ sertleştirilmiş amortisörle dahada sertleşçektir o...madem o kadar sertleiğe katlancan coilover almak daha mantıklı olur...biraz daha pahalı sadece
|
|
|
|
|
#15 |
|
Misafir
|
Bu işlemler oldukça rağbet gören fakat sağlıklı olmayan işlemlerdir.
Kesme , ısıtma olarak ikiye ayrılır.Kesme işlemi yayların hesaplanmış boyutlarını ve tasa basma çaplarını değiştirdiği için tavsiye edilmeyen bir yöntemdir. Isıtarak presleme işleminde de normal formu değiştirilen yayın maruz kaldığı ısı ve baskı yayın yapıldığı hammaddeyi ( çelik ) etkiler ve burulma ve esneme katsayılarını düşürür.Diğer bir deyişle orjinal yaya göre direncini azaltır ve kırılganlaştırır.Bu yüzden butür uygulamaların yapılmamasında yarar vardır
|
|
|
#16 |
![]() |
arkadaşlar ısıtma var ısıtma var, metaller ısıtılırken eğer hızlı soğutma yapılırsa sertleşir, eğer soğutma işlemi yavaş yapılırsa, ve tekrardan düşük sıcaklıklarda tavlama yapılırsa, eski halinde daha yumuşak olucaktır, ve enerji absorbe edebilme kapasitesi yükselicektir.. daha sağlam olucaktır. ancak sertleştirme yapılan bir yay sağlamlığını yitirecektir. sertleşmesini istediğiniz helezonun yay çapını büyüterek sorunu çözebilirsiniz, bu da imkansıza yakın olduğu için yeni bir helezon almanız gerekiyor
![]() ancak diyorsanız arabamın amortisörleri zaten sert, ben sadece yere yaklaşsın istiyorum, o zaman helezonları kestirmenin tasa bastığı yer haricinde hiçbir zararı yoktur... (normalde yumuşak olan helezonlarda kesme işlemi yapılırsa tümseklerde v.b. şeylerde arabanın altı sürtebilir yada max hareket mesafesindeki körüklere çok fazla çarpıp zarar verebilir..- düşük bi ihtimal) |
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Focus 1.6Tİ-vct, BMW e90
|
ben yaptırmıstım 5 6 sene once, yayın bır kısmı bastırılıyor.. ısıtılıpta, memnundum ıyıoldu ama yay kadar olmuyo tabıkıde yayla bı okdar daha farketmıstı..
__________________________________ Straights are for fast cars, but turns are for handling cars Best handling FWD car replica Focus St
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: ibiza 1.9tdi pd130
|
ısınan çelik suyunu kaybeder sertleşir ve kırılır sakat iş
__________________________________ satılık pd130 ibiza http://www.techturkey.com/forum/otom...s-takasli.html |
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Yok
|
yeni yay almak çok daha mantıklı
|
|
|