Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 23-08-2009, 21:59   #1

.::EmrE::. - ait Avatar

Otomobil: Corsa D Sport 1.3 CDTi & C180K AMG & Corsa opc (sold)

.::EmrE::. - MSN üzerinden Mesaj gönder
Yaylar hakkında..

Selamlar

Araçlarımıza alıp taktığımız spor yayların yol tutuşu ve görsellik adına kattıgı artıları biliyoruz..Peki bu yayların araca her hangi bir zararı var mı? Yükseklik ölçüsü (2-3-4 mm vs..) falan arac tipinde , motor özelliklerine göre değişiklik gösterir mi? Orjinal süspansiyonlara herhangi bir zararı var mı? Kısacası yay seçerken bilmem gereken önemli bir nokta var mı? Bu hafta almayı düşünüyorum da

Örneğin kaç mm almam uygun olur? Corsa için 30mm de var 40mm de var , 5 de var...

Best OPC owner yet.
.::EmrE::. isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 23-08-2009, 22:04   #2

SONE-R - ait Avatar

Otomobil: Megane 3 DCi 140 ps

sadece görsellik ve yol tutuşuna katkısı yok artı performans ve yakıt tüketimine de katkısı varmış.. eibach'ın web sayfasına bir göz atmanı öneririm:

http://eibach.com/cgi-bin/start.exe/...try=y&thid=122

kervan ters dönünce uyuz eşek başa geçer...
SONE-R isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 23-08-2009, 22:14   #3

Tayfun-E30 - ait Avatar

Otomobil: Grande Punto

sertlektikçe absorbe etme oranı düşüyo en basidinden ki bu direk komple arabana yansıyo üstündeki amortisörler o yaylara göre tasarlanmamış vs vs...
Tayfun-E30 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 23-08-2009, 22:29   #4
Uzaklaştırılmış Kullanıcı

Otomobil: Supercharged 2006 R53 MCS

Stok amörtisörle en az düşüren yay en iyi yaydır bence yol tutuş açısından.
YEY® isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 23-08-2009, 23:08   #5

Emir_b16a - ait Avatar

Otomobil: emekçi mazda 323 ...

şimdi arkadaşlar yayların werdiği ölçü neyse o kdr düşürmesi gerekio eyer fazla düşüyosa weya az düşüyosa araç ya yanlış motor seçenei için olan yayları almışsınızdır yada aracın amortisörlerinde sorun wardır ki fren mesafesini % 50 ye kdr etkileyebilir

genelde tawsiye edilen 3 3.5 cm kdr orjinal amortisörlerin tolerans payı olmasıdır yani 3 3.5 luk yayları kullanmanız amortisörlerin sadece ömrünü kısaltır bu ölçülerin dışına çıktığında amortisörlere zarar werme gibi bi sorun teşkil eder

3 3.5 cm üstü düşürülücekse araç yani 4 5 6 7 8 araç için orjinal üretilmiş kitleri kullanmanız tawsiye edilir

ama spor amortisörlerde uzun wadede araca zarar werir kulelere fazla yüklenir genelde tawsiyem kule gergisi hatta warsa wiraj denge çubuklarıyla beraber kullanmaktır en uzun ömürlü we sağlıklı yol tutuş bu şekilde elde edilir

tabiki kullandığınız lastikte çok önemli

atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.
Emir_b16a isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 23-08-2009, 23:10   #6

Emir_b16a - ait Avatar

Badboy®´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Stok amörtisörle en az düşüren yay en iyi yaydır bence yol tutuş açısından.
bu yanlış bi düşünce 1.4 ıs e vtı için üretilmiş yayları taktığın zmn hiç düşmüyo araç nerdeyse o zmn en iyisi dir diemezsin

en ii yay ölçü neyse o kdr düşüren yaydır

yayın karakteristiğine göre konfor deişir tabiki kimisi sert kimisi yumuşaktır

Eski 23-08-2009, 23:19   #7

Emir_b16a´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bu yanlış bi düşünce 1.4 ıs e vtı için üretilmiş yayları taktığın zmn hiç düşmüyo araç nerdeyse o zmn en iyisi dir diemezsin

en ii yay ölçü neyse o kdr düşüren yaydır

yayın karakteristiğine göre konfor deişir tabiki kimisi sert kimisi yumuşaktır
ben spor yaylar arasında en az düşüren yay stok amörtisör ile en verimli çalışma aralığına sahiptir demek istedim senin söylediğin is'e vti yayı takınca düşmüyor hadisesiyle konunun ne ilgisi var anlamadım ?
Eski 23-08-2009, 23:21   #8

Emir_b16a - ait Avatar

Badboy®´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ben spor yaylar arasında en az düşüren yay stok amörtisör ile en verimli çalışma aralığına sahiptir demek istedim senin söylediğin is'e vti yayı takınca düşmüyor hadisesiyle konunun ne ilgisi var anlamadım ?
ikiside civic yayı die satılıo

ayrıca 3 lük yay 2 cm düşürdüyse eyer bi sorun wardır ya aracın normalden hafiftir düşmez ya yanlış montaj wardır yada amortisörlerin problemlidir werdiği ölçüden az düşürüosa sorun wardır ya yay hatalıdır yada araçta normal olmayan bişey wardır

bnm demek istediğimde buydu yanlış anlama

Eski 23-08-2009, 23:31   #9

Emir_b16a´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ikiside civic yayı die satılıo

ayrıca 3 lük yay 2 cm düşürdüyse eyer bi sorun wardır ya aracın normalden hafiftir düşmez ya yanlış montaj wardır yada amortisörlerin problemlidir werdiği ölçüden az düşürüosa sorun wardır ya yay hatalıdır yada araçta normal olmayan bişey wardır

bnm demek istediğimde buydu yanlış anlama
Eskiden dediğin gibi çok yanlış uygulamalar vardı ama artık herkes yavaş yavaş bilinçlenmeye başladı.Özellikle dizel kullancıları aynı kasanın benzinli yaylarını kullanmamaya başladılar vesaire..

Düşürme olayı çok tahmini.Aynı araçta aynı lastik ile 3 farklı yayı deneyen az kişi vardır sanırım.Denediğim markalar omp,eibach prokit,h&r..Hepside 3.5 luk yay olarak geçiyordu fakat hepside farklı aralıklarlda düşürdüler en çok omp düşürdü en az h&r.Ve amörtisörlerin görevini yaptığını en iyi H&r ile hissedebiliyordum.Omp sürüngen spec.ti fakat yol tutuş açısından kesinlikle en kötüsü ompydi..hee konileri alırsın üstüne omp yay takarsın pistte temiz asfallta çok farklı olur sonuç o ayrı ama ağırlıklı sokakta giden araba için çok düşüren yay çok zıplatan yay demektir,çok zıplayan araba ise yüksek süratte viraj dönerken en ufak bi zıplamada götü başı nereye gitceği belli olmayan arabadır
Eski 23-08-2009, 23:34   #10

Can_t - ait Avatar

Otomobil: Clio Cup

Piyasadaki hiçbir corsa yayının opc ile uyumluluğu yok. Bence iyice bi araştırmadan adım atma. Hatta ben kendi dizel corsama bile kendi yayını bulamayıp benzinli yayı taktım ön tarafı ön aksa binen ağırlığın daha fazla olması nedeniyle daha fazla düştü. Sende de vardı sanırım yaylı bi cdti. Irmscher'in bile opc için yayı yok. Hatta adamlar sitesinde araç kilolarının yakın olması sebebiyle baktığım dizel yayının yanında; "Nicht für OPC Modelle. Für Fzg. mit zulässiger Achslast vorne bis 1000 kg." demiş. Türkçe meali "Opc modelleri için değildir. Ön aksa binen ağırlığın 1000kg olduğu modeller içindir." Aynı ibarenin benzinli yayının yanındada olduğunu söylememe gerek yok heralde

Edit: www.ukcorsa-d.com buradaki adamlar ne taktıysa aynı markanın TR distribütörüyle görüşüp getirtmeye çalış ve onu tak derim.

Son Düzenleyen Can_t; 23-08-2009 23:39.
Can_t isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 23-08-2009, 23:41   #11

elpadre - ait Avatar

Otomobil: sedan eg coupe rex sir

Can_t´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Piyasadaki hiçbir corsa yayının opc ile uyumluluğu yok. Bence iyice bi araştırmadan adım atma. Hatta ben kendi dizel corsama bile kendi yayını bulamayıp benzinli yayı taktım ön tarafı ön aksa binen ağırlığın daha fazla olması nedeniyle daha fazla düştü. Sende de vardı sanırım yaylı bi cdti. Irmscher'in bile opc için yayı yok. Hatta adamlar sitesinde araç kilolarının yakın olması sebebiyle baktığım dizel yayının yanında; "Nicht für OPC Modelle. Für Fzg. mit zulässiger Achslast vorne bis 1000 kg." demiş. Türkçe meali "Opc modelleri için değildir. Ön aksa binen ağırlığın 1000kg olduğu modeller içindir." Aynı ibarenin benzinli yayının yanındada olduğunu söylememe gerek yok heralde

Edit: www.ukcorsa-d.com buradaki adamlar ne taktıysa aynı markanın TR distribütörüyle görüşüp getirtmeye çalış ve onu tak derim.

10-65-015-02-22 corsa d dıesel yayı 3 cm kodlu eıbach yayıdır benzınlı olarak uretılemıstır

!KO´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bolum ozetı simay pert handan hanım agır hasarlı zeynep az hasarlı cemre stock cemrenın annesi vtec altı kuzey ayarı yok guney ayarda sami amca kesicide

kafa yoran bilir işini .......
elpadre isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 23-08-2009, 23:42   #12

yavuz364 - ait Avatar

Otomobil: Audi B5 V6 Quattro

yavuz364 - MSN üzerinden Mesaj gönder
yayı sertleştirmenin amortisöre hiçbir zararı olamaz tam tersine yay için daha sağlıklıdır, çünkü amortisörün deformasyonunu sağlayan şey, hızlı ve uzun hareketlerdir (yağ akış deliklerinden daha basınçlı yağ geçişi olacağı için, ancak düşürülmüş amortisörlerde yağ basıncı devamlı yüksek kalacağı için bi yandan da amortisörün cinsine bağlı olarak sağlıklı olmayabilir, bazı amortisörlerde yağ basıncı emilsin die hava haznesi vardır, bazısında ise hava yağ ile karışıktır, karışık olanlarda sert yay daha iyi olur çünkü, yağın hava ile karışık olduğu durumlarda deliklerden geçisi sırasında kavitasyon olur ve çok zarar verir.), sert yay hızlı hareketleri azaltacağı için amortisör için sorun teşkil etmez..
yavuz364 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 23-08-2009, 23:42   #13

R.I.P - ait Avatar

Otomobil: Bir arabaya sahip değilseniz Yok olarak Belirtiniz

şuan yanımda değil ama yayların kutusunda 40mm ye kadar orjinal amortisör vs ile kullanılabilir daha fazlası için özel parçalar kullanılması gerekir gibisinden bi ibare vardı.
arkadaşlarında dediği gibi yayın aracın modeli ile uyumluluğuda önemli bir konu.
opc için yay yoksa sport vs. yayınıda ben olsam opc gibi bir araca takmazdım.
R.I.P isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 23-08-2009, 23:49   #14

Can_t - ait Avatar

Otomobil: Clio Cup

Ben takıcağım zamanlarda yüklü bi telefon faturası ödedim bu muhabbet yüzünden. Aramadığım yer kalmadı. Kimlere sorsam ellerinde yoktu. Olan benzinli içindi. Bişey olmaz gibisinden laflar ettiler. Sonradan Vogtland'tın yayını bi internet sitesinde gördüm dizele göre. Tabi taktıkıtan sonra. Eibachta falan yoktu. Daha doğrusu var Tr'ye kimse dizel yayı getirmemişti. Neyse konuyu pert etmeyelim. Opc için varmı Eibach'ın Tr'de stokta biyerde burada takıcak olan ben değilim sonuçta...
Can_t isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 23-08-2009, 23:55   #15

cnzdmr - ait Avatar

Otomobil: fk2 civic

bu konuyu bende merak edıyorum aslında aracımda 3.5luk vogtland war ancak 2cm bıle ancak dusurudu aracımı!Eskı yaylara gorede baya sertlestı arac

sımdı vogtlandları cıkarıp 4cmlık H&R yay mı taksam acaba dıe dusunuyorum en azından bı 3cm dusmesını ıstıorm aracımın sızce ne olur?
cnzdmr isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 24-08-2009, 00:19   #16

Emir_b16a - ait Avatar

ha bide unutmadan sölemem lazım bazı araçlar türkiyeye girerken 3 cm kdr yükseltilio takozlarla yani yaysız düşürebilme imkanı war

Eski 24-08-2009, 00:21   #17

levent - ait Avatar

Otomobil: Corolla D4D

SONE-R´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
sadece görsellik ve yol tutuşuna katkısı yok artı performans ve yakıt tüketimine de katkısı varmış.. eibach'ın web sayfasına bir göz atmanı öneririm:

http://eibach.com/cgi-bin/start.exe/...try=y&thid=122
aracın ağırlık dengesi yere yaklaştığı ve dolayısıyla sürtünme katsayısı azaldığı için abi o zaten illaki yakıta ve performansa etki ediyor
levent isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 24-08-2009, 10:37   #18

despe - ait Avatar

Otomobil: bırçetimin patronunun nissan x-traili - caddy si - doblosu - bırçetimin integra - kendimin sedan ef

vtec2 den örnek vereyim bende. neredeyse bütün yay markalarını arkadaşım ve ben kullandık. hiçbiri üzerinde yazan değer kadar düşürmedi aracı. 30-35 mm lik yay aracı 15-20 mm kadar düşürdü. en iyi ve dengeli düşüren ise fk 6-4 oldu. ben 3 lük wogtlandların önlerini 1 bakla kestim 6 ay o şekilde kullandım bi problem yaşamadım.

PRO STOCK GARAGE
Maxiboost´isimli üyeden Alıntı
oynama olm arabayla oyuncak gibi turbo yap dedik garip garip ecu lar bağlıosun
despe isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 24-08-2009, 10:45   #19

Otomobil: Yaris

gkhunk - MSN üzerinden Mesaj gönder
başımdaki dert,

aracımda omp nin 35mm lik yaylarını kullanıyorum, orjinallere göre önler daha sert, arkalar daha yumuşak, viraj kabiliyetim arttı ancak arka yumuşak olduğundan seri kalkışlarda v.s. araç arkaya ivmelendiğinden sürekli patiye kalıyor. önler sert olunca fren mesafeniz uzuyor v.s.

bir yerden kazanırken bir yerden kaybettiriyor yani.

http://img512.imageshack.us/img512/8...ispixelcar.png
gkhunk isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 15:13 ::::