|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: gti
|
14 tenekelere veda zamanı geldi. kç kg basıyor bunlar tartmadım sizler daha iyi bilirsiniz. 16 ya geçcm ama performans kaybı olması diyorum tenekelerden daha hafif 16 lık jant hangi markalarda hangi modellerinde mevcut oldugunu ögrenmem gerekiyor. parası sorun değil bir kez alıyorum çünkü lastik gibi eskiyen bişey değil yeterki hafif olsun.
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
TechTurkey
|
genede kayıp olur biraz...
__________________________________ utku selamoğlu |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
TechTurkey
|
lastigin çapı jantın çapı gibi şeylerden dolayı aynı ve hatta daha iyi olmuyucaktır hafif olması. dönüşünü değiştiriyosun jant büyüyünce. (dönme momenti)
|
|
|
|
|
#5 |
|
TechTurkey
|
dik olarak kuvvet dikme boyu artıcagı için moment azalıcak bu yüzden ne kadar hafif te olsa tam aynı olmuyucaktır. ama kesinliklen yol tutuşu artıcaktır.
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Impreza Station Wagon, 406 Hdi
|
Utku'nun dediği gibi isterse yarı kilosunda olsun Dönme çapından dolayı kayıp yaşanacak.
__________________________________ Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
TechTurkey
|
inan aynı olmuyor yavaş kalıyor.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
|
14 ve 17 jantlar varken denediğim araçlar arasında boy farkları oluyodu.Çok çirkin oluyodu sac jantla ya
__________________________________ Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
Son Düzenleyen XoR; 30-08-2009 11:09. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
çap değişimini unuttum ben
tabii ki değişir, ben başka nedeni var mı acaba die sormuştum, teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: CİVİC / EJ9
|
benım enkeıler sactan daha hafıf kaldırdım valla enkeı hafıf geldı
__________________________________ www.ilovemyek.com __________________ Ek hatchback Bir insan, başkalarını övme hastalığına yakalanmışsa, bunun sonu gelmez. Bu kimse, menfaati gereği fasık ve zâlimleri de övebilir. |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
Kanka bendekilerde Oem janttan hafif
ama Dönme çapı büyüyo işte
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
TechTurkey
|
bende de enkie var ama genede fark etmiyor
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: gti
|
peki şöyle bir durumda nasıl olur ?
- 14 saçlar + 75 yanak ile çap x olsa (daha agır oldugunu farzadersek) - 16 aliminyum ile + 45 yanak ile de çap y olsa (daha hafif old farzedelim) çap olarakta x>y olursa hızlanma bakımından o zmn aliminyum ile saça göre daha çok performans alınır düşüncesindeyim. mantıken böyle geliyor bana. bunu çürütecek bir sebep var mı. yani önemli olan performans benim için ama gözede hitap etmesi gerekiyor o kadar özen gösteriyoruz araclara |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|