|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: HDI @330nm
|
Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır aracımda 50mm ile yaylar ile orj. amortisörleri kullanmaktayım. Birkaç yerde orj. amortisör sertleştirme tabla düşürme gibi işlemler okudum. Bu işlemler tam olarak nedir, değildir ne işe yararlar? Uzun lafın kısası basit bir işlem midir? Kütahya'da ikamet ettiğimden dolayı gidip yaptırabileceğim bir yer yok ancak ben kendim anlatarak yaptırabilirim bu yüzden gidişatı da öğrenirsem iyi olacak. Son olarak koni amortisör çok mu gerekli 5cm yay için, o masrafa değer mi ? |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Citroen Saxo VTS
|
Koni gerçekten herşeye değer özellikle orjinal özelliği bozulmuş dışarıdan müdahale edilecek bir amortisöre göre çok çok hatta çok daha iyidir. Koni gerçekten aracının karakterini değiştirir ve emin ol çok çok daha güvenlidir. sonradan müdahale edilen amortisöre hiç güvenmiyorum.
__________________________________ Citroen Saxo VTS |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Civic Si
|
verilen paranın karsılıgının en iyi alındıgı malzemelerden biri koni
digeride kısa dişliler her ikiside aracın keyifini inanılmaz arttırıyo
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: 1.2 SloWMotion TDI, x16xel
|
amortisör-tabla-yaya yapılan işlemlere bende çok karşıyım. orjinal amortisörler genelde -30mm kadar töleransı vardır ama -50 için muhakkak spor amortisör gereklidir. ayrıca kule gergisi ile desteklenmesi gerekir. bende koni kullanıcısıyım ve aşırı memnunum ayrıca çok uzun ömürlü.
__________________________________ 205 gti, 207 RC 1.2 SloWMotion TDI eski kullanıcı adım : 207rc emrah |
|
|
|
|
|
#5 |
|
TechTurkey
|
orjinal 307nin tek amortisör fiyatı nedir ona göre yorum yapayim
__________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: sedan eg coupe rex sir
|
coıl al daha eylencelı olur ıstedıgın zaman dusurursun ıstedıgın zaman yukseltırsın
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
|
Kanka 4ü toplam 700tl
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
hımmm o zaman durum farklıı burda sertlestırıyorlar ama ne kadar saglıklı oldugunu bılmıyurm ben markadan yanayım yapma olanları kullanmadıgım ıcın bılmıyurm
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: sıkıntıya 5 kala..
|
amortisörün üzerinde tablada 3 cm kadar payın var büyük ihtimalle.. mevcut 3 cm i kullan ibo biraz daha basık duracak araban hemde amortisörler rahatsız etmeyecek düzeyde sertleşecektir
|
|
|
|
|
|
#10 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
TechTurkey
|
sakın orjinal amortisörlerini sertleştirme yapmayın... tamam sertleşiyor ama yol tutuş diye bişi kalmaz arabada yani %30 daha kötü yol tutar.. orjinal koni almak sertleştirmekten kat kat iyi sonuç verecektir verilen paraya değer yanii. Sertleştirme işlemini yaparken amortisörün içini tornada açıyosun ve daha sonra içerdeki sıvı bileşeni değiştiriliyor...
hiç girme derim ve ayrıyetten toplandıktan sonra tezgah ta kapanıyor ve ilerde sert kullanımda patlayınca bütün yağı boşaltır yani tat verecegini sanmıyorum. burda yapan arkadaşlar vardır kesin ben de kullandı o şekilde hiç hoş değil...
__________________________________ utku selamoğlu |
|
|
|
|
|
#12 | |
![]()
|
ama sakın amortisör üzerinde işlem yapma sadece tablada 3 cm kadar bi pay var onu aldır
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
konili 307 gerçekten çok farkediyor orjinal takımı zaten 700tl ise koniye yakın bir fiyatı var
__________________________________ ![]() ![]() psn: onursumer 135 ├┼┼╕ 246R |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: clio rs 172, leon cupra tfsi
|
Powershop veya oktaykanda 1100'ü bulmaz bile bence.
Ben de Clio RS'te sarı koni kullanıyorum. Şiddetle tavsiye ederim
__________________________________ if in doubt, flat out. |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Focus Mk2 Ghia 1.6 tdci/Mondeo Mk2 2.0 Ghia
|
Koniden şaşma
__________________________________ Oktaykan Power |
|
|
|
|
|
#17 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: astra gsi wagon under construction
|
arabana gore orjinal konı varsa kesınlıkle konı sertlık ayarlı olursa tadından yenmez
sertlıgı ayarlanmış amortısor sanayı işi ben 1,5 senedır kangooda kullanıyorum yayları orjınal amortısore taktıgımda sag serıtte zıpayıp sol serıtde kendımı buluyordum okadar kötüydü sertlıgını ayarladık su an orjınal konforunda neredeyse ama araç basık tam ıstedıgım gıbı oldu __________________________________ Bil ki, hakları bedelsiz vermez, zulmeden alçak ; Özgürlük armağan edilmez, fethedilir ancak !!! |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: russian junk
|
aracın için koni var. tabiki koni. koni tedarik edemeyen bizler sanayi spec devam.
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 15:15 ::::

digeride kısa dişliler her ikiside aracın keyifini inanılmaz arttırıyo 

hiç girme derim ve ayrıyetten toplandıktan sonra tezgah ta kapanıyor ve ilerde sert kullanımda patlayınca bütün yağı boşaltır yani tat verecegini sanmıyorum. burda yapan arkadaşlar vardır kesin ben de kullandı o şekilde hiç hoş değil...