|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: volvo s40, coming soon
|
bilgisi olan var mı?sarı ve kırmızı arasında ne tarz farklar var?konfor vs etkisi nasıl?
Son Düzenleyen hak_on; 23-11-2009 22:08. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Civic Sedan + 205 1.6GTI
|
sarılar yükselik ve sertlik ayarli
kırmızı (turuncu gibi) onlarda sadece sertlik ayarli diye biliyorum |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
Sarıların yükseklik ayarı yoktur, sadece sertlik ayarı vardır. Koni sport diye geçer.
Turuncu ve kırmızıda sertlik ayarıda yoktur. Turuncu, sarıların 1.5 tur sertliğine yakındırdır. Kırmızı koniler ise spor bir amortisör değildir, araçlara özel geliştirilmiş normal bir amortisördür. Koni special diye geçer. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: 1.2 SloWMotion TDI, x16xel
|
kırmızılar amerikan arabalar için
__________________________________ 205 gti, 207 RC 1.2 SloWMotion TDI eski kullanıcı adım : 207rc emrah |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: civic
|
sarılarda 3kademe yükseklik ayarı yokmu ben öle biliyordum
|
|
|
|
|
|
#6 | |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
Monreo ve Sasch gibi yan sanayi yerine geçicek amortisörler kırmızılar. __________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
Her araçta değil. Vteclerde var misal. Ama hiçbir peugeot modelinde hiçbir koni yükseklik ayarı sunmuyor. Coiloverları hariç.
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#8 |
|
TechTurkey
Otomobil: Sıralı VI
|
ek civic icin olan sarılarda tabla ayarı var bununla oynayıp yuksekligi 2cm falan degistirebiliyorsun
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
koni sarıda vts de yükseklik ayarı yok sadece sertlik ayarı var hiçde sert amortisör değil orjinalden sertlik olarak aşırı bir farklı yok sadece rebounce denilen sekme kesiliyor
__________________________________ 34 TT 540, aynen öyle 540cid tt
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
en yumusaga alıncada mı cok sert oluo peki?asırı dusuk olmassa tabi...
|
|
|
|
|
|
#11 | |
![]() |
bir önceki mesaj günceli
__________________________________ 34 TT 540, aynen öyle 540cid tt
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Otomobil: k20a2... UD corsa...
|
konıde serte alıncamı sert olmuyor? kullanıyor olmasam dusunucem ama soyledıgın alakasız olmus bıraz
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: BMW 320 td
|
Selçuk kırmızı koniler de sertlik ayarlıdır, daha ağır kasalı araçlar için üretilen special diye geçen modeller kırmızı oluyor.
Benim SEC'te de kırmızı koniler var ve sertlik ayarlı.Ama ayarlayabilmen için sökmen gerekiyor.Amortisörden çıkan çubuğun çıkış yerinde tenekeden bir kapak var onu kaldırıyorsun altında plastik bir parça ve yuvarlak bir buton var, o butona bastırıp amortisör tipine göre 2 veya 3 kademe saat yönünde çevirerek sertleştirebiliyorsun.Benim önlerin çapı 40 mm onda 2 kademe arkalar 50mm çapında onlarda da 3 kademe sertlik ayarı var. Daha bişey soracaksan msnden sor
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
işin ilginci kırmızı koni satan bir arkadasla gorusuorum hiç bi sekilde ayarı olmadıgını soyluor.herkes bsy soluo ztn.koniyi en yumusaga alınca cok konforlu diolar bazıları hiç bi fark yok dior.bazıları kırmızı koniler ayarsız bazıları ayarlı.tek bi dil konusmamıza ragmen nedense soylenenler ayrı dilden oluo
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
http://www.koni-na.com/pdf/tech.pdf
http://www.koni-na.com/adjustment.cfm Verdiğim linklere bakarsanız ilk linkte 6. sayfanın başında 26,30 series olarak belirtilen seriler kırmızı konilerdir ve ayar prosedürü şematik olarak gösterilmiştir. 2. linktede renkli resimli olarak gösterilmiş ayar prosedürü, daha kolay anlaşılması açısından yardımcı olur umarım ![]() Bu arada o koni satan arkadaşının daha sattığı maldan haberi yok bence. Koni konusunda daha detaylı bilgi almak istersen http://www.oktaykanpower.com/ adresinden telefon numaralarına ulaşabilirsin, kendileri koni Türkiye distribütörüdür, sorularınızı en iyi şekilde cevaplayacaklarını düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Fluence
|
Işık Bey, siz SEc in konilerini nereden temin ettiniz acaba? Bize W124 300E için lazım da...
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
Oktaykandan almıştım, hatta daha geçende 2 tane ön amortisörü yeniledim 350 lira tuttu.
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Otomobil: k20a2... UD corsa...
|
beton gıbı oluyor nasıl sert olmuyor
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
TechTurkey
Otomobil: STI,Picanto
|
koninin kitapçığında 1.5 turdan fazla çevirmeyin diye yazar, üç beş kere de tekrarlar.
ikinci el alacaksanız kesinlikle bilinçli birinden alın.... __________________________________ ---------- I do not hope a better world for anyone... ------- |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|