|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: 106 GTI
|
Arkadaşlar merhaba,
1998 model 106 GTi aracım var, aracıma 1 sene önce APEX 3.5 cm yay takmıştım, ve federal marka amortisörler vardı üstünde.. amortisörleri degiştirmeye gücüm yetmemişti.. fakat bu sebepten alt takımı mahvettim, salincaklarla rot çubuklarını başlarını degiştirdim, pürüzlü yollardan geçerken meydana gelen tıkırtılar sadece biraz azaldı.. ve simdi en ufak cukura at arabasi gibi düşüyorum, en ufak bi yumuşatma veya esneme yok, asfalttaki pürüzleri bile şasede hissediyorum.. şu an benim icin konfor ön planda.. artik yoldaki her kusuru şasede direksiyonda hissetmek istemiyorum. kafamı karıştıran bir mesele daha var, amortisör yaya uzun mu geliyor ? amortisörü 3cm kısaltırsak o zaman amortisörün darbeleri emişi kolaylaşır mı ? yumuşar mı ? yoksa saçmalıyor muyum ayrıca amortisör kestirmenin zararları nelerdir ?koniye asla gücüm yetmez.. ama spor amortisör almak istiyorum cünkü amortisörlerim hicbir darbeyi absorbe etmiyor.. 106 gti icin iyi performans veren ve fiyati uygun amortisörler hangileri acaba ? vede apex cok sert eibach yumusak deniyor.. eibach taksam biraz daha rahatlar mıyım ? simdiden tesekkürler. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
alt takımdaki sorunları hallettiysen direk eibach 3.5 cmlik yay al tak mis gibi rahat rahat gez hiç amortisörle orasıyla burasyla oynama
__________________________________ 34 TT 540, aynen öyle 540cid tt
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: ex 106 gti now CiviC
|
bnm 106 gtı da konı wardı mukkemmel dı tek kelımeyle
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: ilk sahibi TEYZEDEN SAXO VTS (Sold)
|
kardeşim 3,5 luk yay varsa amortisörleri sertleştirmene gerek yok sizin orada amortisör tamircisi varsa tamir ettir yada iki tane sıfır al tak..arabanda 3,5dan fazla yay olsa amortisörleri patlatmaman adına sertleştir derdim ama 3,5 var zaten al orjınelleri tak rahatına bak..bende 5 lik yay oldugu için amortisörlerimi %50 sertleştirdim amortisör milindende 2,5 cm kesildi kafayı dahada basmak istediğim için yaydanda 1 bakla aldık..benım sana tavsiyem kesinlikle orjınal al tak..federal güzel marka gecen hafta bi arkadaşa aldım taktık cokta memnun..
__________________________________ TU5J4/L3 'cüyüz dedeeeeeee
|
|
|
|
|
|
#5 | |
![]() |
prograssive yay kesilmez amortisör sertleştirmek de yapılmaması gereken biişlem bildiğin çalışmıyor amortisör ben 6lık omp yaylarla 50 000 km kullandım yolda gördüğün bütün çukurlarada girdim biy olmadı
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: ilk sahibi TEYZEDEN SAXO VTS (Sold)
|
valla kardeş ben kestim bi sıkıntımda yok cok şükür..olsaydı zaten yeni yay alırdım..
__________________________________ TU5J4/L3 'cüyüz dedeeeeeee
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
EcuFast
Otomobil: Günlük f430-Haftasonu 106 vts =p
|
bilstein b serisi var elimde istersen..
Koniden daha iyi ve dayanıklı.. mili bile görüp görebileceğin en kalınlardan.. üzerine baskı uygulandıkça sertleşen bişi..
__________________________________ ECU FAST |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: GOLF GTI '06
|
billstein ın mili kalın sadece...o milin içi boş teneke gibi..koni amortisorun en iyisidir fakat paran yoksa onu alacak gidip amortisor yaptırcaksın kısa milli...ama senin o seslerin ondan deil yuzde 70 dıreksıyon kutusundan gelıyodur bu dedıgımı unutma
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
EcuFast
|
5-6 viraj sonrası koni şişme yaparken ard arda girilen sert virajlarda bilstein çook daha fazlasını yapabilio.. Ayrıca zaten koni amortisörün en iyisidir dedikten sonra yazmamam lazımdı ama neyse
|
|
|
|
|
|
#10 | |
![]() |
b8 se tadına bakmak lazımben koniden pek memnun kalmadım şişmeyi bizzat yaşadım ama 10kg/lik yayla bile rebounce yapmadıya helal mil kısa gelme diye bşy söz konusu olamaz çünkü snn orjinal yayın 28 cmse 6lık omp yayh bile tkasan o yay 28 cm dir boştaki uzunluğu yani amortisöre preslemeden geçiremezsin boşluk bırakmaz ama 5 cm düşürür farklı yüksekliklerde farklı karakteristikler sergüler bu tür yaylara prograssive yay denir sen kesip sonra mil uzun geldi diye kısaltıp bide ben bişy hiissetmedim diyorsan sana lafım yok drn106yada cevabım sen hiç uğraşma kasap işlerle o yaylarını sat eibach pro-kit al tak alt takımını tamir ettir rahat rahat kullan bu arada bence sen sert arabaya binmemişin ondan apeexlere sert diyorsun inan fazla sert değiller hatta yumuşaklar __________________________________ 34 TT 540, aynen öyle 540cid tt
Son Düzenleyen dragstar; 02-03-2010 02:22. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
EcuFast
|
TAkılı değilki şuan
Kısmet olsaydı sen alsaydın.. b8 evet
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
b8 e koniden yumuşak dediler ayarı yok dediler ondan almadım koniye ayarlı dedilerde en sertine sert dediler nedense ben sertlik filan hissetmedim şimdi keşke b8 hatta ast coilover alsaydım diyorum
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
Sertlik anlayışını gerçekten merak etmeye başladım
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]() |
orjinal yay 2.5kg/mm, omp yay 3kg/mm filan galiba
normalde cadde coiloverlarında 5kg/ mm lik yay geliyor pist coiloverlarında 6 ve 7kg/mmlik alabiliyorsun ben 10 luk aldım taktığımın ertesini günü söktüm ama araba harbiden sertti sökme sebebimde kule başlarını yamultmaktan korktum __________________________________ 34 TT 540, aynen öyle 540cid tt
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]() |
__________________________________ hayat arabamla 2011 mil. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
konide sadece rebound ayarı olduğundan sertleştirince zıplama azalır bu arada zıplama dediğin ne bu arada kasisten geçince arabnın 1 kere daha esnmesimi yoksa sertleşmesimi veya virajda tümsek vardı illaki araba dışarı doğru hafif kayar bnm dediğim rebounce olatı zıplayınca esneyince 1 kere daha zıplaması
ayrıca ben konileri direk en serte alıp taktım tabi 2.5 tur döner max 2 tur döndürülür, 10kg/mm lil yaylarla koni rebounce yapmadıysa piyasada satılan hiçbiryayla kessenide biçsenizde preslesenizde rebounce yapmaz istediğiniz yayı takın tabi koni patlak değilse __________________________________ 34 TT 540, aynen öyle 540cid tt
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
benim dediğim zıplama amortisörün darbeyi emmesi yerine sert olduğundan tekerleğin yerden kesilmesi virajda esnemelerde dışarı atlama vs neyse sen rahatsan sert haliyle bile ne mutlu sana ben şuan yay bile takamıyorum arabama keşke bende sen gibi olabilsem
__________________________________ hayat arabamla 2011 mil. |
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: 106 GTİ
|
Aynen katılıyorum arkadaşıma ;bende aynı şekılde 3 senedir kullanıyorum ve gayet mutluyum Allaha şükür... Hee yükseklık alçaklık olayı tatmin edermi 3;5 le orasını bilemem tabi...
|
|
|
|
|
|
#19 | |
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 15:23 ::::

ayrıca amortisör kestirmenin zararları nelerdir ?

Koniden daha iyi ve dayanıklı.. mili bile görüp görebileceğin en kalınlardan.. üzerine baskı uygulandıkça sertleşen bişi..