|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Sundance Yellow Gti
|
Orjinal amartisörden araç düşürme nasıl oluyor birkaç araçta gördüm nasıl yapılıyor bu ?
__________________________________ [FONT="Franklin Gothic Medium"] POWERED BY AYDOĞDU GARAGE [/FONT
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Clio DCI :)
|
Mili kısaltılıyor o şekilde düşüyor. 15 gün sonra bende bu işlemi yapıcam amortisörlerim patlak zaten
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: 98 Sedan Vti - FJK (Sold)
|
Amortisörün Açılıyor Komple.
Kovanınından ve Millerinden Kısaltılıyor Orantılı Olarak. Yağı Koyulup Kapatılıyor. Birazda Gaz Basılıyor, Normaline Nazaran Biraz Daha Sert Olsun Diye. Mis Gibi Kullanıyorsun Sonra. __________________________________ "ÖFE" Photography FJK'ing (Sold) Gönül Otomotiv Mekanik Garaj |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: yok
|
hem yağ hem gaz nasıl oluyor amortisörde ?
__________________________________ Bazen Diyorum Kendime,Ne Çok Değer Vermişim Değersizlere...
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
peki bir problem yaratıyormu?
__________________________________ [FONT="Franklin Gothic Medium"] POWERED BY AYDOĞDU GARAGE [/FONT
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
Normal İçindeki Kovan Dolacak Kadar Yağ'ını Koyuyor.
Amortisör Kapatıldıktan sonra İğne ile Hava Basılıyor. Sonra Mi Kalınlığında Yuvarlak Basınçla, Ayar Yapılarak Biraz Daha Basılıyor. İşlem Tamamlanıyor. __________________________________ "ÖFE" Photography FJK'ing (Sold) Gönül Otomotiv Mekanik Garaj |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
Her Hangi Bir Sıkıntı Yaşanmıyor.
Özellikle Yay Kesen Arkadaşların Mutlaka amortisördende Kısaltmasını Öneriyorum. Çünkü Kesik Yay Belli Zaman Sonra Amortisörden Atıyor. __________________________________ "ÖFE" Photography FJK'ing (Sold) Gönül Otomotiv Mekanik Garaj |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
Hmm aracın yol tutusuna fln etki etmiyor ozaman virajlara amartisörden düşrmeden önceki halim gibi girebilecekmiyim mesela ?
|
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
Otomobil: yok
|
Sonra Mi Kalınlığında Yuvarlak Basınçla, Ayar Yapılarak Biraz Daha Basılıyor Bu kısmını tam anlamadım ama tesekkurler kardesim __________________________________ Bazen Diyorum Kendime,Ne Çok Değer Vermişim Değersizlere...
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: clk200k
|
bu işin maliyeti nedir?
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]() |
dün yay kestik:S konuyu şimdi görüyorum..
__________________________________ kimisi yine dener , kimine boş yok. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
TechTurkey
Otomobil: Corsa C
|
Ya bende kestirdim , sol sağ tarafa göre 1.5cm yüksek kaldı normalmidir bu.
Amortisörcü normal diye tutturdu __________________________________ ... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Misafir
|
|
|
|
|
#14 |
|
TechTurkey
|
Parasıylada iş yapmaya yanaşmıyo herifler,nasıl iş anlamadım
__________________________________ ... |
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
Şu amortisörleri gereksiz uzun yapıyorlar zaten...
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: ..... 53DN637 ..... Renault Clio Williams
|
Genel bir bilgi geçeyim...
Amortisörden kısaltma işi amaortisör milinin üst kısımdan istenilen miktarda kısaltılıp yeniden diş açılması ile yapılır.Hem kovan hem mil kısaltması ultra kısaltma işlerinde yani tabiri caizse 1 1.5 bakla yay takılacağı zaman uygulanır. Sertleştirme ise ayrı bir olay.Amortisör kovanı içinde 4 adet(genelde standart amortisörde) yağ kanalı bulunur.Sertleştirme işi bu yağ kanallarından bir yada bir kaçı kapatılarak yapılır.2 kanal kapatılırsa %50 sertleştirme dediğimiz olay olur.4 kanaldan geçecek olan yağ sadece 2 kanaldan geçtiğinden amortisör içi basınç artar dolayısıyla amortisör sertleşir mil içeri doğru daha sert girer.Ancak milin amortisör içinden çıkışı gene aynı sertliktedir. Bu işlemle milin hareketlerinde iniş sertleşir çıkış aynı kalır.Eğer amortisör kapatıldıktan sonra mil contasının kenarına iğne(serum iğnesi) sokulup kompresör ile hava basılırsa (ki böyle bir icad biz Türklere ait sanırım gaz+yağ tipi amortisör hazırda sanmam olsuın ) inişi yağ kanalını kapatılmasıyla sertleşen amortisörün çıkışıda bu şekilde sertleşir.Belli bir kıvamdan sonra go-cart arabası kıvamı yakalanır.Gaz olayı iyi ayarlanmazsa araçta atlama zıplama adeta yerden kesilme sorunları görülebilir.
|
|
|
|
|
|
#17 | ||
![]()
|
Fakat Konfordan Biraz Ödün Vermek Zorunda Kalırsınız. Genelde O muhabbeti Şöyle Yaparlar ; Sol Taraf Biraz Daha Yüksek Kalır, Sen Binince Tam Dengeler. ![]() Halbuki Üşengeçlikten Başka Bişey Değil. Bende Git Amortisörcüne Adam Gibi Ayarlasın. Ya Yay Tam Oturmadı Yerine, Yada Dengesiz Kesti Yaylarını. __________________________________ "ÖFE" Photography FJK'ing (Sold) Gönül Otomotiv Mekanik Garaj |
||
|
|
|
|
|
#18 |
|
TechTurkey
|
Bakalım gidicem ctesi günü , benden önce bi r9 daha yapmış onun sahibini tanıyorum beraber gidicez.
__________________________________ ... |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Clio DCI :)
|
Güven yapmaz öyle şeyler yaw
Benim bir coil sesim için kaç kere söküp takmıştı Gerçi seninki zormuş galiba abi ön takımı indiriyormuş.Açıkcası coil yaptırdım bir kez basım ilk oynamadım sonra ondan amortisör ve kesik yay yapıcam bende. Kullanan çok arkadaşım var bir sıkıntısı yok bence. |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|