|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: BMW 325 ci
|
merhaba arkadaslar.aracimin arka tarafindan sanki demir demire vuruyormus gibi ses geliyor.bu ses araba çukura düsünce ve tümsek olan bir yerden yan geçerken araç kasilinca geliyor.biz dün tamirci arkadasimla sag arka torsiyonda olan distaki keçeyi kauçugu degistirdik.ses düzelir sandik ama ne yazikki ses devam ediyor.sizden ricam daha önce basina gelen oldumu acaba diyorumki torsiyon bilyalari mi gitti ondanmi ses yapar?ve tekerlegi çikardiktan sonra diski asagi yukari oynattigim zaman dibinden oynamada yapiyor.sizce bunun nedeni ne olabilir?
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
Misafir
|
aynı sesi bende yaşadım genelde sürtünmeye bağlı bir uğultu gibidir ama sert bir uğultu, yüksek ihtimal ile bilyası dağılmıştır bende aynı sorun ile karşılaştım kampananın içindeki bilyayı söktük paramparça dağılmıştı değişince ses kesti haliyle, aks bilyasına baktırın derim.
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Honda Civic
|
Büyük ihtimalle bilyalardan olmalıdır.Güzel bir amortisörcüye baktırın servise giderseniz büyük ihtimalle o bu şu diye çökmek isteyecektir
|
|
|
|
|
|
#4 | |
![]()
Otomobil: INTEGRA
|
çarpar gibi bir ses ve çukura düşünce yada tüksekten geçerken yaptığına göre arka tekerleklerin esnemesi esnasında yapıyor ise amortisörler ile ilgili bir sorun gibi görünüyor. Patlamış olup bütün yağı attıysa dışarıya gerçekten demir demire sürter ve gıcık bir ses yapar. Ben ön amortisörde yaşamıştım bunu. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |||
![]()
|
![]()
peki amortisörü çikardiginiz zaman oynattiginiz zaman ses yapiyormuydu
|
|||
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
Arka amortisörler önlere nazaran kısadır. Lifte kaldırıp
amortisörü sökünce usta anlar zaten patlak olup olmadığını... Muhtemelen araba 46-48 cm düşüklüktedir ve stock amortisör ise patlaması gayet normal. Ama o gıcık sesi yapması için bayağı bi yağını boşaltması lazım. Zaten belli eder kendini amortisör sökülünce. Söküp mili bastırın mil geri çıkmıyorsa patlamıştır |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
aracim fabrikadan nasil çiktiysa o sekilde.araç suan 135 bin kmde.simdi amortisörü söktükten sonra ayni sesi yaparmi onu merak ediyroum?demir demire vurma sesini.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
|
Düz mantık yürüterek söylüyorum amortisör diye. Sökmeden anlayamazsınız ki ? Eğer patlamışsa yenisi ile değiştirerek sorun çözülür inşallah |
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
dediginiz dogru bir söktürelim.insallah amortisörlerdirde sorun çözülür...
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: 206 RC & 1,4 İS
|
bakmışsınızdır sanırım ama eksoz boruları veya son orta susturuculardan gelmesin..yani bazen takozların vidaları filan gevşiyo sonra tak tuk ..
__________________________________ tunceR´isimli üyeden Alıntı şu vtec alma olayınıda amma abarttılar. alcan bomboş vti yi 24-25 liraya, elin 106 sı saxosu koycak 5 boy görcen sonra amcayı,teyzeyi. |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Honda Civic
|
Araçta ses gelen yere doğru bi yatıklık var mı azda olsa kasılma? Bilyadan kaynaklı olabilir evet sorun seside yarattığı bozulmadan yapabilir ama dediğim gibi bir işi sadece amortisörcülük olan birine gidip bi baktırın sorununuzu rahat çözücektir.
Servis atlamış kopmş zıplamış dicektir
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
eski bir 106 kullanıcısı olarak torsiyonunuz iyice dagılmadan kontrol ettirin derim
eger degişmesi gerekecek duruma kadar beklerseniz 750 tl civarında tutacak işçiligi hariç. __________________________________ Çok bilmiyecen, Bir bilenede sormuyacan, bileni bulmuşken yaptıracan
|
|
|
|
|
|
#13 | ||
![]()
|
. zaten ondan korkuyorum.geçen sene 206 gtimda ayni sorun oldu.hem aracim muayeneden geçmedi,hemde €1000 ya yakin param gitti.aynisini bu arabada çekmek istemiyorum sahsen... |
||
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
Otomobil: ilk sahibi TEYZEDEN SAXO VTS (Sold)
|
__________________________________ TU5J4/L3 'cüyüz dedeeeeeee
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
EcuFast
Otomobil: Günlük f430-Haftasonu 106 vts =p
|
Net söylüyorum...
Torsiyon bilyası... __________________________________ ECU FAST |
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
Sefacım yazmış zaten
![]() Büyük ihtimal gevşemiştir
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: ES7
|
Herkese merhaba,yenilerdenim
uzun süre 106 gtı bindim, benim arabada da torsiyon bilyasından dediğine benzer sesler geldi. Benim arabada 40 lık yay+amortisör vardı, ses çok artmadan baktır bence.çünkü torsiyon sıkışırsa tamiri zorlaşıyor. |
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Corsa C
|
yavaş giderken hız tümseğinden falan geçince, boş kutu kola tenekesini yere düşürünce çıkan ses gibi bir ses geliyorsa torsiyondandır. kronik.
|
|
|
|
|
|
#19 | |
![]()
Otomobil: 206 RC & 1,4 İS
|
![]()
__________________________________ tunceR´isimli üyeden Alıntı şu vtec alma olayınıda amma abarttılar. alcan bomboş vti yi 24-25 liraya, elin 106 sı saxosu koycak 5 boy görcen sonra amcayı,teyzeyi. |
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |