|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: SArocco
|
Arkadaşlar eski aracım bravo sport benzinli idi. Eibach 3.5 yay vardı. Çok güzel yol tutuşum vardı. Aracımı dğeiştirdim aynı kasa bravo dizel aldım. O yayıda ona taktım. Doğal olarak ön taraftaki ağırlık artşından dolayı ön 1 cm daha fazla düştü görüntü çok güzel ancak arabada fren yapınca sağa sola çekmemi dersin, tümsekli yollarda gezinmemi dersin hiç güven vermiyor acaba sorunu nasıl çözerim yada şöyle diyim sorun dizel için üretilmemiş yayı kullanmamdanmı kaynaklıdır? BAşka nelerden yapılabilir neleri kontrol etmeliyim?
Bu arada rot balans ayarı yeni yapıldı sorun ordan değil. Ve araçta 18'' jant mevcut. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Astra H 1.6
|
astra h 5 cm benzinli yayını dizel astra h araca takan arkadaşım var ( 225 40 18 jant lastik)..aynı şekilde ön 1 cm fazla düştü.. hiç böyle sorunlarla karşılaşmadı..senin durum geniş taban ve düzensiz aşınmış lastikten kaynaklanabilir ..kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: 2007 civic
|
dizel ve benzınlı aracların yayları farklı oluyor kullandığınız lastık capıda orj e gore buyumusse ondan dolayıda yapıo olabılır.
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: BMW 3.23ti
|
Önden çekişli aracınızda 1 cm daha düşük olan ön daha iyi bir yol tutuş sağlar. Bence de lastik aşınmalarınızı ve ön takımda aşınabilecek lastik parçaları kontrol ettirmekte fayda var.
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: korsa...
|
hacı seat grubunda dırek olmuyo mesela yaylar.
__________________________________ R-Turbo Kalbimizdesin.... |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Corolla D4D
|
Bendekilerde benzinli yayı, kafadan 46 arkadan 35mm daha düşük durumda orjinale göre, orjinal ölçüdeki lastiklerimle beraber eskisine göre arada dünyalar var diyebilirim ve sorunsuz kullanıyorum 1 yılı aşkın süredir.
ön takım, düzensiz lastik aşınımı gibi şeyler etki edebilir, disklerde de sorun olabilir frenlemede varsa gezinme. |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Bir arabaya sahip değilseniz Yok olarak Belirtiniz
|
aynı şekilde bir arkadaşımda kullandı bende kullanıyorum hiç bir sorun olmadı dediğin gibi.gerçi benim yaylarım için verilen aks ağırlığı aracın arasında 20kglık fark var.
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: sedan eg coupe rex sir
|
abısı ıkıısde ayrı katagorı dıesele gore ayrı benzınlınınkı ayrı astra h da bundada boyle bır sey vardır elbet
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: gti
|
ya öle saçmalık mı olur o zmn arabaya 2 3 kişi binince de gezinme yapsın olcak işmi yani bu
__________________________________ emlakçı, doğalgazcı... |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: ford focus 2 st [diesel edition]
|
focuslarda da aynı sekilde benzinli ve dizel icin yay ayrımı var. bi arkadasım benzinli icin olanı dizele takmıstı ve baya sıkıntı yasadı daha sonra dizele uygun olanı aldı...
__________________________________ fordfocus2st-diesel edition- |
|
|
|
|
|
#11 |
![]() |
ne gibi sıkıntılar yaşadı anlatır mısın??
__________________________________ hayat arabamla 2011 mil. |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: ford focus 2 st [diesel edition]
|
focus 2 tdci a ilk once eibach ın benzinli focusa urettigi yayı takıldı.
benzinli ve dizelin agırlık farkından dolayı ön taraf baya bi dustu, arka tarafı da havada kaldı diyebilirim. yolda giderken en ufak kasis ve cukurlarda cok sert tepki vermeye basladı araba, resmen küt küt diye sesler geliyordu. arabaya daha fazla işkence cektirmeden vogtland ın dizel icin urettigi yayı takıldı ve sorun cozuldu. __________________________________ fordfocus2st-diesel edition- |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Pure White
|
mesela bnde sag lastıgımı suya sokup sol lastıgımı kurudayken frene bastıgımda dogal olarak saga kafadan kayıyor hatta arabada tek kişiyken suda fren yaptıgımda sola dogru kayma yapıyor o agırlık dengesındende farkeder yanı tek ısen sol taraf daha agıdır duzensız lastık asınmasındanda yapar kısacası yayla alakalı bır durum deıl ayrıca daha agır arac daha ıyı yolda kalır hafıf aracın yoldan cıkması daha kolaydır ..
__________________________________ Hareli köyün polisajcısı !!! ![]() 88 coming soon...
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
dıesell yayı ayrı benzınlı yayı ayrı hans ona gore yay yapıyor
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Bir arabaya sahip değilseniz Yok olarak Belirtiniz
|
|
|
|
|
|
|
#16 | |
![]()
|
bu serı tek uretım olarak cıkıyor 3cm
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
lastiklerde düzensiz aşınma olamaz sanmıyorum jant lastiğim daha 3000km lik. tabla fişeklerimde çok az bir sorun var ama sorun teşkil etmeyecek kadar az. Aynı yay ve lastik benzinli modeldeyken çok güzeldi yol tuutşum.
---- ani frenajda yada tümsekli yollarda araba bi sağa bir sola club style yolda geziniyor Frene basınca arka taraf sağ tarafta kalıyor drift style oluyorum anlamadım gitti arkadaş. Rot balansı tekrar yaptırcam belkide iyi yapamadılar sonra olmadı fişekleri değiştircem oda olmazsa yandık arkadaş
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: 76' Mercedes w115 230.4 / 09' Mercedes c180
|
Benim corsadada gaza ani yuklendigimde direksion ya sagda yada solda asili kaliodu yani cekiodu ama belli bi taraf deildi. Frene bastigimdada. Arabanin icindeki yuk dagilimina gore die dusundum cunk rot balansada goturdum bsi cikmadi servise sordugumda direksion kendini toparlamior dediler yani sert bi direksiona sahip oldugundan toparlamio dediler. Bende alidirs etmeden kullaniodm
Baktim olcak gibi deil sattim gitti :P
|
|
|
|
|
|
#19 | |
![]()
|
![]() Daha yeni aldım ule dur bi tadını alayım |
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 15:28 ::::

Frene basınca arka taraf sağ tarafta kalıyor drift style oluyorum anlamadım gitti arkadaş. Rot balansı tekrar yaptırcam belkide iyi yapamadılar sonra olmadı fişekleri değiştircem oda olmazsa yandık arkadaş