|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: opel corsa world cup
|
arkadaşlar corsa b aracım var üzerinde vogtland 3.5 luk yay bulunmaktadır. Malum istanbul yolları sayesinde ve aracın fazla sekmesinden dolayı ön amortisorlerim patladı 2 konuda kararsız kaldım
Bazıları patlak amortisörleri tamir ettir ve sertleştirip yay a göre millerini kısalttır diyor Bazıları sıfır amortisör al tak diyor Şimdi koni amortisör tak diceksiniz ama bildiğiniz üzere opel araçları zaten sert bi yol tutuşu vardır bide koni takarsak cukurları ciğerlerimde hissederim herhalde su an böbreklere kadar hissediyorum eğer sıfır amortisör takarsamda monroe reflex takıcam önerilerinizi bekliorum
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: VW Bora
|
sertleştirp kısaltmada yöntemi biraz daha yumaşatır aracı ama çok sağlıklımı dersen onun kararını kendin vermelisin koni olursa amortisörlerde sertlik ayarı olacağı için mütüş farkı göreceksin ben kullanmadım koni ama arkadaşlar var yay orjinalleri söküp koniyi denedikten sonra aradaki farkın çokçok olduğunu söylediler.
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Tomcat Rover 220 turbo, 2011 Lancer
|
Sen al bi monroe taktır bence değil böpreklerin taşaklarına kadar rahat edersin ...
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
Sağlıklı bir yol değil aklındaki. sertlik ayarı iyi yapılmış bi koni işini görür
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
TechTurkey
|
4-5 senedir koni kullanıyorum. Son derece memnunum. Sertlik/yumuşaklık ayarı konfor istediğimde konfor, yol tutuş istediğimde yol tutuş ihtiyacımı sonuna kadar karşılıyor.
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Forester S turbo
|
Yaya gore milleri hangi muhendislige gore ayarlıcaklar,yayların peak noktasını optimum sıkıstırmasını kısalan millere gore neyle olcucekler. Bence cok emniyetli bir yol degil,goruldugu kadar basit bi muhendislikte degil.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
|
Allah a emanet mühendislik bölümünden mezun olan ustalar ![]() amortisörcülere o yuzden güvenmiyorum diebilirim fikirlerin için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
koni kafama yatıo abi ama bi bilmediğim bi konu var bu konilerdeki sertlik yumuşaklık ayarı nasıl yapılır yani kendim yapabilirmiyim ve ayar hassasiyeti varmı
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: WRX BlueMotion
|
Koni al en yumuşakta kullan... Yeterli olur...
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
TechTurkey
|
![]() Burada tepedeki beyaz parça torpidonda duruyor. Canın istediğinde kaputu açıp kulenin ortasında göreceğin amortisörün milinin ucuna takıp çeviriyorsun. Arka taraf için ise araçtan araca değişir. Benim aracımda arka koltuğun sağ ve sol kısımlarındaki parçaları çıkarmak amortisörlere erişmek için yeterli geliyor. Burada uygulayacağın işlem de aynı şekilde olacaktır. Son Düzenleyen Evrenoz; 08-07-2010 21:41. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
TechTurkey
|
En yumuşakta kullanım patlama olasılığını arttırır. Yanlış hatırlamıyor isem en yumuşakta kulanıldığında koninin garanti prosedürü işlemiyor. Yumuşak-orta kullanmak idealdir.
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
evren abi walla cok saol aydınlattıgın için
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Corsa C
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Pro Cee'd
|
Sıfır amortisör tak, orjinalleri yaptırıp sertlestirirsen cok daha konforsuz olur, daha da fazla sekersin.
Spor amortisör almadıkca hayatta orjinal amortisöre gaz basıp sertlestirmem ben, cok cektim cünkü. __________________________________ Tuned by EcuFast.
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: benzin israfı 560SEL , c4 hdi
|
peki bu sertlik ayarlı koniler her marka model için ayrımıdır??piyasa aracı olamyan ceratomuzun 3.5hr kesik yaylı halini bi nebzede olsun güvenli hale getirmek mümkünmüdür koni ile?
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
TechTurkey
|
Kesme, biçme, ısıtma, kısaltma, yağ basma işlerini kesinlikle tavsiye etmiyorum ve kullanmıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: benzin israfı 560SEL , c4 hdi
|
kiada değil 5 lik 3.5 luğu bulmak bile çok zordu abi , 4 tane 3.5luk yaya 440 vardim evlat acısı gibi koydu.Bulsam hayatta kesme biçme yapmazdım ama bu kesilme hadisesiyle bile hala çok yüksek araç.Kesmeseydim hiçbişey yapmamış gibi olacaktı.
Amacım uzun vadede amortisötlere zarar vermemek.Şuan bile eskisine nazaran kat kat üstün yol tutuşu ama eksikleri var tabi.Bi araştırayım o zaman bununda kardeşi elantraydı.Saolasın abi. |
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
|
![]() orjinal jantlarıyla kullanıcak sence 3.5 lukmu 5 likmi ?
|
|
|
|
|
|
|
#19 | |
![]()
|
|