Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 07-07-2010, 19:50   #1

ÖNDE-R - ait Avatar

Otomobil: opel corsa world cup

Lightbulb Amortisor sorunsalı

arkadaşlar corsa b aracım var üzerinde vogtland 3.5 luk yay bulunmaktadır. Malum istanbul yolları sayesinde ve aracın fazla sekmesinden dolayı ön amortisorlerim patladı 2 konuda kararsız kaldım
Bazıları patlak amortisörleri tamir ettir ve sertleştirip yay a göre millerini kısalttır diyor
Bazıları sıfır amortisör al tak diyor
Şimdi koni amortisör tak diceksiniz ama bildiğiniz üzere opel araçları zaten sert bi yol tutuşu vardır bide koni takarsak cukurları ciğerlerimde hissederim herhalde su an böbreklere kadar hissediyorum eğer sıfır amortisör takarsamda monroe reflex takıcam önerilerinizi bekliorum
ÖNDE-R isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 07-07-2010, 20:07   #2

ugurseyhan - ait Avatar

Otomobil: VW Bora

sertleştirp kısaltmada yöntemi biraz daha yumaşatır aracı ama çok sağlıklımı dersen onun kararını kendin vermelisin koni olursa amortisörlerde sertlik ayarı olacağı için mütüş farkı göreceksin ben kullanmadım koni ama arkadaşlar var yay orjinalleri söküp koniyi denedikten sonra aradaki farkın çokçok olduğunu söylediler.
ugurseyhan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-07-2010, 09:39   #3

vkarayel - ait Avatar

Otomobil: Tomcat Rover 220 turbo, 2011 Lancer

Sen al bi monroe taktır bence değil böpreklerin taşaklarına kadar rahat edersin ...
vkarayel isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-07-2010, 09:58   #4

mitsubishi_boy - ait Avatar

Otomobil: 4D56, AHW

mitsubishi_boy - MSN üzerinden Mesaj gönder
Sağlıklı bir yol değil aklındaki. sertlik ayarı iyi yapılmış bi koni işini görür
mitsubishi_boy isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-07-2010, 11:02   #5
TechTurkey

Evrenoz - ait Avatar

Otomobil: Yok

Evrenoz - MSN üzerinden Mesaj gönder
4-5 senedir koni kullanıyorum. Son derece memnunum. Sertlik/yumuşaklık ayarı konfor istediğimde konfor, yol tutuş istediğimde yol tutuş ihtiyacımı sonuna kadar karşılıyor.
Evrenoz isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-07-2010, 16:32   #6

TUNA-GT - ait Avatar

Otomobil: Forester S turbo

Yaya gore milleri hangi muhendislige gore ayarlıcaklar,yayların peak noktasını optimum sıkıstırmasını kısalan millere gore neyle olcucekler. Bence cok emniyetli bir yol degil,goruldugu kadar basit bi muhendislikte degil.
TUNA-GT isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-07-2010, 19:12   #7

ÖNDE-R - ait Avatar

TUNA-GT´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Yaya gore milleri hangi muhendislige gore ayarlıcaklar,yayların peak noktasını optimum sıkıstırmasını kısalan millere gore neyle olcucekler. Bence cok emniyetli bir yol degil,goruldugu kadar basit bi muhendislikte degil.

Allah a emanet mühendislik bölümünden mezun olan ustalar amortisörcülere o yuzden güvenmiyorum diebilirim fikirlerin için teşekkürler
Eski 08-07-2010, 19:14   #8

ÖNDE-R - ait Avatar

Evrenoz´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
4-5 senedir koni kullanıyorum. Son derece memnunum. Sertlik/yumuşaklık ayarı konfor istediğimde konfor, yol tutuş istediğimde yol tutuş ihtiyacımı sonuna kadar karşılıyor.
koni kafama yatıo abi ama bi bilmediğim bi konu var bu konilerdeki sertlik yumuşaklık ayarı nasıl yapılır yani kendim yapabilirmiyim ve ayar hassasiyeti varmı
Eski 08-07-2010, 20:16   #9

VWci - ait Avatar

Otomobil: WRX BlueMotion

Koni al en yumuşakta kullan... Yeterli olur...
VWci isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-07-2010, 21:34   #10
TechTurkey

Evrenoz - ait Avatar

ÖNDE-R´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
koni kafama yatıo abi ama bi bilmediğim bi konu var bu konilerdeki sertlik yumuşaklık ayarı nasıl yapılır yani kendim yapabilirmiyim ve ayar hassasiyeti varmı
Ön taraf çok basit. Kaputu açıyorsun, kulelerin ortasında amortisör milinin ucunu göreceksin. Bu şu anki amortisörlerinde de böyledir. Konide de aynı şekilde, tek farkı uç kısmında bir yiv mevcut. Koninin sana verdiği yuvarlak anahtarı ( yive uygun deliği olan beyaz bir plastik parçası ) buraya takıp çeviriyorsun. Bir taraf sertleştirir, diğer taraf yumuşatır. Örnek olarak 3,5 tur döndüğünü varsayar isen en yumuşağa alıp ( sağa yada sola sonuna kadar çevirerek ) 1 tam tur çevirdiğinde orta-yumuşak arası bir süspansiyonun olur. 2 ya da 2.5 tur çevirdiğinde ise orta-sert arası bir süspansiyonun olur.

Burada tepedeki beyaz parça torpidonda duruyor. Canın istediğinde kaputu açıp kulenin ortasında göreceğin amortisörün milinin ucuna takıp çeviriyorsun.

Arka taraf için ise araçtan araca değişir. Benim aracımda arka koltuğun sağ ve sol kısımlarındaki parçaları çıkarmak amortisörlere erişmek için yeterli geliyor. Burada uygulayacağın işlem de aynı şekilde olacaktır.

Son Düzenleyen Evrenoz; 08-07-2010 21:41.
Eski 08-07-2010, 21:35   #11
TechTurkey

Evrenoz - ait Avatar

VWci´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Koni al en yumuşakta kullan... Yeterli olur...
En yumuşakta kullanım patlama olasılığını arttırır. Yanlış hatırlamıyor isem en yumuşakta kulanıldığında koninin garanti prosedürü işlemiyor. Yumuşak-orta kullanmak idealdir.
Eski 08-07-2010, 21:51   #12

ÖNDE-R - ait Avatar

evren abi walla cok saol aydınlattıgın için
Eski 08-07-2010, 21:55   #13

Otomobil: Corsa C

ÖNDE-R´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
http://www.koni.com/193.html
SifirinciMurat isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-07-2010, 21:56   #14

DRaGGeR - ait Avatar

Otomobil: Pro Cee'd

Sıfır amortisör tak, orjinalleri yaptırıp sertlestirirsen cok daha konforsuz olur, daha da fazla sekersin.

Spor amortisör almadıkca hayatta orjinal amortisöre gaz basıp sertlestirmem ben, cok cektim cünkü.

Tuned by EcuFast.
DRaGGeR isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-07-2010, 22:03   #15

Ahmet Saraçoğlu - ait Avatar

Otomobil: benzin israfı 560SEL , c4 hdi

peki bu sertlik ayarlı koniler her marka model için ayrımıdır??piyasa aracı olamyan ceratomuzun 3.5hr kesik yaylı halini bi nebzede olsun güvenli hale getirmek mümkünmüdür koni ile?

www.dizayn-studyo.com
Ahmet Saraçoğlu isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 08-07-2010, 22:13   #16
TechTurkey

Evrenoz - ait Avatar

Ahmet Saraçoğlu´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
peki bu sertlik ayarlı koniler her marka model için ayrımıdır??piyasa aracı olamyan ceratomuzun 3.5hr kesik yaylı halini bi nebzede olsun güvenli hale getirmek mümkünmüdür koni ile?
Muadil araçlar harici ( citroen ve peugeot grubunun bazı modelleri birbirine uyabilir ) her marka-model için ayrıdır. Kesik yay ve koni ise çok verimli çalışmayacaktır. Orjinal amortisör-kesik yay ikilisi ile kıyaslanırsa sonucun daha mı iyi yoksa daha mı kötü olacağı konusunda ise bir fikrim yok.

Kesme, biçme, ısıtma, kısaltma, yağ basma işlerini kesinlikle tavsiye etmiyorum ve kullanmıyorum.
Eski 08-07-2010, 22:17   #17

Ahmet Saraçoğlu - ait Avatar

Otomobil: benzin israfı 560SEL , c4 hdi

kiada değil 5 lik 3.5 luğu bulmak bile çok zordu abi , 4 tane 3.5luk yaya 440 vardim evlat acısı gibi koydu.Bulsam hayatta kesme biçme yapmazdım ama bu kesilme hadisesiyle bile hala çok yüksek araç.Kesmeseydim hiçbişey yapmamış gibi olacaktı.

Amacım uzun vadede amortisötlere zarar vermemek.Şuan bile eskisine nazaran kat kat üstün yol tutuşu ama eksikleri var tabi.Bi araştırayım o zaman bununda kardeşi elantraydı.Saolasın abi.

www.dizayn-studyo.com
Ahmet Saraçoğlu isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 09-07-2010, 22:45   #18

ÖNDE-R - ait Avatar

Ahmet Saraçoğlu´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
kiada değil 5 lik 3.5 luğu bulmak bile çok zordu abi , 4 tane 3.5luk yaya 440 vardim evlat acısı gibi koydu.Bulsam hayatta kesme biçme yapmazdım ama bu kesilme hadisesiyle bile hala çok yüksek araç.Kesmeseydim hiçbişey yapmamış gibi olacaktı.

Amacım uzun vadede amortisötlere zarar vermemek.Şuan bile eskisine nazaran kat kat üstün yol tutuşu ama eksikleri var tabi.Bi araştırayım o zaman bununda kardeşi elantraydı.Saolasın abi.
bu arada bi abimin kia cerato aracı var yay istio ikinci el zor bi ihtimalde sıfır arıyoruz orjinal jantlarıyla kullanıcak sence 3.5 lukmu 5 likmi ?
Eski 09-07-2010, 22:47   #19

ÖNDE-R - ait Avatar

DRaGGeR´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Sıfır amortisör tak, orjinalleri yaptırıp sertlestirirsen cok daha konforsuz olur, daha da fazla sekersin.

Spor amortisör almadıkca hayatta orjinal amortisöre gaz basıp sertlestirmem ben, cok cektim cünkü.
önerileriniz için teşekkürler şimdilik orjinal amortisör takıcam heralde 2. el vogtland amortisörler var belkide onları takıcam tamir işine girmicem önerileriniz sonucu teşekürler

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 15:32 ::::