|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: CİVİC Sİ / AUDİ A3
|
yüksek süratte ısınan disklerde sert fren veya uzun süreli hafif fren yaptıktan sonra kaliperler fren disklerine yapışıyor ve araç frende basılı kalıyor.daha sonra ana fren merkezindeki hidrolik hortumunu gevretip 1-2 damla hidrolik aktıktan sonra düzeliyor.yani fren merkezi tamir takımı basılı kalıyor.
ben bu fren merkezi tamir takımını alsam kendim değiştirebilirmiyim? yada direk taiwan veya çin malı komple fren merkezi mi alsam acaba sorun yaşarmıyım? daha önce değiştirmiş arkadaşlar veya fren merkezinde taiwan veya çin malı benzeri fren merkezi kullanan arkaşlar yardımcı olursa sevinirim... |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: civic ef.......civic crx...
|
merkez yada hortumlarda vardır
aracında kesik yay varmı ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
araç basıkda yay mı kesik , yoksa spor yay mı var bilmiyorum , yada spor yay da kesik olabilir onun la alakayı çözemedim daha açarsan konuyu.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
![]()
|
olabilir ide düşündüm
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
ramo fren hortumlarını degırtırmısler
ama yan sanayımı oem mı anlıyamadık yanlız motor ıc kısımındakı fren merkez dagıtıcı kısımı ıptal edılmıs o nunda bır etkısı olabılırmı? __________________________________ R-Turbo Kalbimizdesin.... |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
sıkma merkezden olur kanımca
ben kesik yay kodum bi ara basıma geldi ondan öle dedim
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
|
sıkma merkezinden olsa fren sıkıştığı yere kadar boşta kalmazmı?fren boşta kalmıyor ama kaliperler yapışık kalıyor.fren merkezi içindeki orliklerden yağ arka tarafa yani basan tarafamı geçiyorda sıkışıyor acaba? |
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
benim başıma o olay geldiğinde balatayı yapmıştım
hep sıkıyodu
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Red x (Integra + Golf MK1)
|
jantlarında yağ var mı? yağ yoksa merkez kaçırmıyordur. tamir takımı sağlamdır.
piston paslanıp sıkışma yapıyor olabilir. açıp temizlemekte fayda war __________________________________ Screw you guys! I'm going home... 343. KSD 5'nci Jandarma Eğitim Alayı 2'nci Tabur Gölköy / KASTAMONU Acemilik Bitti Şırnak Asker Hastanesi... Askerlik Bitti Be Yaa
|
|
|
|
|
|
#10 | |
![]()
|
ana merkezde bir sıkışan taraf var hani oradan hidrolik hortuma giden kısım bide buna basan taraf var baskı merkezinden bu ikisi arasında ana merkez tamir takımı var.bu tamir takımının orliklerinden yağ kaçsa baskı merkez tarafına gidicek ve bu kacan yağ orayı sıkıştırırmı ???? Son Düzenleyen ÇAĞAN; 06-08-2010 12:21. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Red x (Integra + Golf MK1)
|
o-ring lerden kaçak olursa yağ dışarı dökülür. jant içine toplanır dönmeyle ta lastiğe kadar fren yağı gelr. oralarda yağ izi yoksa merkezinden yağ kaçağı yoktur. tahminimce frene basarken ileri giden piston ayağı çekince geri gitmiyordur. sıkışıp kalıyordur.
bizim golfte de aynı sorun vardı. merkezi dağıtıp zımparayla pistondaki paslı alınca sorunu çözmüştük. tabi bakmadan sadece tahminle de kesin bundandır diyemiyoruz __________________________________ Screw you guys! I'm going home... 343. KSD 5'nci Jandarma Eğitim Alayı 2'nci Tabur Gölköy / KASTAMONU Acemilik Bitti Şırnak Asker Hastanesi... Askerlik Bitti Be Yaa
|
|
|
|
|
|
#12 | |
![]()
|
tamamdır o arkaya kaçan yağ akıyorsa sıkıştırma yapmaz...yok o zaman paslanma veya kir , tor , tortu gibi şeylerden kaynaklanmıştır diyosun.zaten biz hidrolik yağını değiştirirken zift , katmer gibi hidrolik çıkmıştı bir bunun pisliği fren merkezini sıkıştırıyor olabilir. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: ALL MOTOR SOHC+ passat TDI
|
kaliperlerin kasrşıya giren pimlerini temizleyin bir de ana merkezi temizleyin gerekirse tamir takımı alarak kaliperlerin karşılıklı birbirine girdiği pinlerin yolu tıkandıysa da aynı şey olacaktır
__________________________________ D series 14.2 sec N/A PISTON GARAGE http://www.techturkey.com/forum/atmo...-bilgiler.html |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Bravo HGT
|
aynı sorun bende de olmustu fren hortumlarını değiştirince duzeldi
__________________________________ Kaan http://img830.imageshack.us/img830/2295/imzah.jpg www.retamuhendislik.com.tr |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|