|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Megane 3 Coupe
|
Arkadaşlar, 2011 coupe aracım için megane 5 kapılar için kullanılan yayları düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla coupe için sadece 2cm yay var, ben 3.5 takacağım. Sorum şu;
5 kapı ve benzinli için üretilmiş yayları, tek kapı dizelde kullanmanın ne gibi dezavantajları olur, ciddi sorunlar yaşar mıyım? |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
|
güncel diyelim
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: 76' Mercedes w115 230.4 / 09' Mercedes c180
|
Ciddi bi sorun yasamazsin emre die bi arkadsa vardi onun aracinda H&R 3.5 yay vardi. Durusu gayet guzeldi. Kw den biraz daha sert olcaktir. Tek farki o olur. Yurt disindada cou kisi bole yapmis ben arastirmistim onceden.
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
3.5 sedan yayı arka tarafı bıraz daha fazla dusuruyor öne göre ..
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Renault Megane 3 Coupe, Mercedes B160, Chevrolet Captiva
|
aktarma organlari farkli die okumustum ben hb ile coupe, o yuzden benim sahsi fikrim coupe icin uretilen yaylari kullanmaktir.
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
Haklısınız farklıdır tabıkı ama bız aldıgımızda ya yokdu dıye hatırlıyorum yada cok pahalıydı mecburen
![]()
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
|
![]() sedan derken, meg 2 sedan mı yoksa fluence falan mı? ben hatchback 5 kapı için olanları düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
on arka esit oluyo.18 jantlarla birlikte 1 parmak mesafe kaliyor. Dikkat etmedim ama arka taraf daha fazla dusuyo gibi gelmedi bana.
5 kapiyla coupenin arka suspansiyon takimi falan farkli ancak cok prof anlamda yaylari kullanmadigimiz icin bunun eksisini siz anliyamazsiniz. Sokak kullaniminda size fark yaratmicaktir tek unsur sertlik ve yukseklik olcaktir. Ne zamanki pistte kulanirsiniz, coil de kullanirsiniz yada sertlestirilmis prof bi amortsorde kullanirsiniz ozamn anlarsiniz. Ozaman kullanisiniza gore yayiniza karar verirsiniz. H&R in kutusunda megane III hb falan yaziyormu? Yada benzinli icin dizel icin coupe icin diye bi ayrim varmi? Benim asil merak ettigim o. Bi tane yay cesidi var benzinli dizel farketmio galiba. |
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
Pardon yanlıs yazmısım sedan dıye 4 kapı dıyecekdım.Bizim aracdakıde H&R bırkac yer bunun 4 kapı yayı oldugunu soyledı ama sonuc olarak arka tarafı önden cokaz daha fazla dustu ve bizde nam amortisere gittik
![]() ön tarafıda bırazcıkdaha dusurduk 2cm kadar..
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
Hocam resmi varsa yandan falan koyabilirmisiniz. Ilk namdan onceki yayli halide varsa super olur valla
|
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
|
Anladım, haklısınız aslında 5 kapı için o yaylar ama alternatif yokki Ben de h&r düşünüyorum 3.5 luk, ısıtma falan mı yapıldı nam'da önleri indirmek için acaba?
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
Size bi kac tane ornek koyiim ama 5k hepsi. Motor secenkleri farkli biri 1.4 biri 1.9 dci. Her arabada ayni yayi kullanio millet.
![]()
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
@emirhan sph
Kutuyu bilemiyorum ama nette Megane iii diye geçiyor, e zaten megane 3'ün sedanı yok, ama coupe diye belirtilmemiş ordan mantık yürüterek ve arkadaşların da tecrübeleriyle 5 kapı modeli için olduğu kanısına vardım ben. Dizel benzinli hususunda, normalde fark etmesi lazım ağırlık farkından dolayı ama, şimdi kataloğa baktım dizelle benzinli ağırlık olarak aynı görünüyor ![]() Senin yolladığın fotoğraflardada net görememekle birlikte pek fark yok gibi aralarında.. |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
Bende bi fark goremedim ama hic coupede resim yok bi tane arabada gormustum nette ondada bi fark yoktu. Bi arkadasin arabsinda gordum bi kere ondada bi fark yoktu. Ama simdi eyup arka taraf biraz daha fasla dusuyo diince canim skldi
Bende H&R taktirmayi planliodum. Pek presleme yada kestirmek istemiorm ama eger ole bisey varsa el mahkum.
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Corolla D4D
|
o bu deilde hb lerin şu jantları çok hoşmuş ve güzel düşmüş 3,5 luk yaylarla coil etkisi bnmki gibi
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
Kw coillerdede max 4 cm dusurebiliosun
amac dusurme olunca gerenk yok yau coileEdit: beyaz olanda galiba ondede park sensoru var tamponda bende istiorm yau
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Corolla D4D
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: EP3 + Megane Coupe 1.5 DCI
|
KW coiller 6 cm e kadar düşürüyor
Geçen 33 plaka kiremit rengi bir coupede h&r yay vardı kesin, benimkine göre arka tarafı daha düşüktü ama ön tamamiyle aynı yükseklikteydi. kw yay kullanıyorum ben coupe için ayrı üreten tek firma şu anda, acayipte konforlu. Binen kimse bu arabada yay var demez. Dipnot: 1.9 dci varmı tr de, bak bunu kıskanırım vallahi.
__________________________________ 34 GNS 01 --- Championship White EP3 |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
Ön tarafı seninle aynı ama arka tarafı daha düşük diyorsun yani
![]() Dou, 2cm içime sinmiyor ya bizim arabalar niye bu kadar yüksekki
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 15:35 ::::

Bende H&R taktirmayi planliodum. Pek presleme yada kestirmek istemiorm ama eger ole bisey varsa el mahkum.