|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Pro Cee'd
|
Otomobilimde KW Coilover var.
İlk dönemde anahtara gerek kalmadan elle bile cevirerek indirip kaldırabiliyorduk. Son dönemde muayene icin yükselttik, sonrasında basarken zorlandık. Elle cevrilen coilover ayar dalgasını anahtarla zorlanarak cevirdik. Dün cok alcak diye yükseltelim dedik fakat coiloverlar bi noktada takıldı. Pas sökücü ve hava ile sol tarafın hareketini sagladık ama sag taraf bir noktada takılıyor. Yarın namda sökülecek bakılacak, umarım dis atlamamıstır. Sol gibi iyice temizlenince acılır. İsin özüne gelirsek coilover bakımı icin ne yapmak gerekiyor, sizin aldıgınız bir önlem var mı temiz tutulması toz toprak almaması icin? __________________________________ Tuned by EcuFast.
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Mini GP - BMW E93 320d - Yamaha R6
|
kutusunun içinden bi sprey çıkıyodu kwların dişlere toz pislik dolmasın paslanmasın diye o yok mu sende yavuz..
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
Yok kardesim 2. el aldıgım icin, KW distribütörüne yarın sorayım varsa ellerinde alırım
__________________________________ Tuned by EcuFast.
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: CİVİC / EJ9
|
tazıklı su vurunca duzelır sanırım dişler arasıan toz toprak gırmıstır
__________________________________ www.ilovemyek.com __________________ Ek hatchback Bir insan, başkalarını övme hastalığına yakalanmışsa, bunun sonu gelmez. Bu kimse, menfaati gereği fasık ve zâlimleri de övebilir. |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: x sechs
|
DBS nin coillerini würth parça temizleyici sprey hava ile temizledikten sonra çok kolay ayarlamıştık....
__________________________________ 15 AY KAPALI
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Jetta MK6
|
abi coilin üstündeki diş atlamaz zaten çok abanmadıkça, ayar dişlisininki atlar. KW sitesinde mevcut en kötü siparişle alırsın ordan.
Eğer imkan varsa söküp yağ temizleyici, Apc ve Diş fırçasıyla temizleyip würthün yağlayıcısıyla yağlarsın biraz kurutup takarsan tozlanmasıda gecikicektir. |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: BMW 325 ci
|
bu sekilde konu açmayi düsünüyordum bende açilmasi iyi olmus.ben geçen hafta aracima coil aldim.daha aracima takilmadi.takmadan yapmam gereken nedir paslanmamasi ve aralarinda çamur birikmemesi için?
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: R Line..
|
Patron geçmiş olsun,kullanımdan sonra dikkat etmen gereken birşey vardı indirmeden tamamen wd40 ile temizleyip bilezikleri çekmen gerekiyordu.Aksi halde malisef içerdeki toz toprak yüzünden diş sıyırıyor amortisörün üzerini tekrar freze ettirmek gerekiyor boktan durum.Bunu yaşayan birisi ile tanışmıştım orda görmüştüm bu durumu..bende orda öğrendim yaza girişte hepsini dağıtıp tekrar toplatacağım bakımını yaptırıp.Dikkatli olmak lazım.
Çok geçmiş olsun |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
WD40 mı? WD40 ile cok daha fazla toz toplar temizledikten sonra.
Ben yarın bi söktüreyim iyice temizletiyim de ondan sonra da ara ara temizlerim artık. __________________________________ Tuned by EcuFast.
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Golf 6 TDI
|
coilover alma niyetinde biri olarak konuyu takip edicem.İnşallah sende bir an önce sorunu çözersin yavuz.
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: R Line..
|
Her ihtimalde toz toplayacak zaten,amaç ilk günkü hali gibi montaj imkanı sağlaması abi.Gerisi önemli değil,toz tutsada tutmasada problem yok.bir dahaki değişme kadar..
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
wd40 veya balata spreyi gibi basınçlı yağlayıcılar ile temizlemeden ayarı ile oynanmaması lzm bu coilover kitlerin yoksa diş sıyırma olayı baş ağırtıyor
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: yaşlı arabası
|
abi eğer parçalayabilirsen parça parça yap coili sonra yayın altındaki somunu bi uçtan bi uca kadar cevir yavaş yavaş içerdeki pislikleri alsın sonrada fırça ile temizlersin gerekli spreyi sıkarsın(ben kontak spreyi sıkmıştım elimde o vardı) en sonda ayardan sonra açıkta kalan dişleri maskeleme bandı ile sardığında toz girmez o bantlar çıkmadıkça ben öle yaptım daha takmak kısmet olmadı geri
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
Tesekkürler arkadaslar
![]() Simdi sanayiye gidicem komple sökelim bi temizleyelim bakalım
__________________________________ Tuned by EcuFast.
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Renault Clio
|
geçmiş olsun aynı sıkıntıyı bende yaşamıştım.
aracımda koni coil var. sizin aracınız nasıldır bilmiyorum fakat yardımcı olursa benim çözüm yolu yayın somununu döndürdükçe. amortisörün tepesindeki somunda dönüyordu somunu anahtar yardımıyla sabitledim yayı aşağıya indirip temizledim yağladım sonra tekrar yayı yukarı doğru sıktığımda sorun çözülmüştü. |
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
Biz ayar için gelen araçların amortisör dişlilerini önce balata spreyi ile temizliyoruz.Böylece yağ ve tozdan arınmış oluyor.Dişlileri çevirmeden önce de WD40 ile yağlıyoruz.
Bu şekilde önceden sıkıştırılmış , açılması çok zor olan coiloverları da kurtardık. __________________________________ ***LAND OF HARDCORE DRIFTERS *** Drift Kulübü - Başkan Yardımcısı Blog'um ! http://drifttr.com/ |
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
2 senedir davlumbazsız kullanıyorum arabayı her indirip kaldırma olayında sorun yaşıyorum doğal olarak.çamur toz komple coillere yapışıyor.su ile yumuşatıp hallediyorum bi şekilde.
__________________________________ StorKFocus
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Grande Punto
|
Yavuz abi, ilersi icin oraya bi koruk uydurulamazmi?
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |