Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 22-12-2010, 19:38   #1

Otomobil: opel astra sedan 1.6 easytronic 2009

izmirlicem - MSN üzerinden Mesaj gönder
eski lastik ile hız ne kadar güvenli?

şu an aracımda continental premium contact var ve 44500 de aracım ilk lastikleri,önlerin durumu iyi fakat arkalar 3.5 mm fln bu lastiklerle hız yapmak ne kadar güvenli?soğuk lastikle hız güvenlimi yol tutuş fln değil dümdüz yolda hız yapmak sadece tehlikeli olurmu?lastik durup dururken yarılırmı eski olduğu için lastik 2008 çıkışlı 3608 yazıyo tarihi ayrıca şu an hangi lasiği önerirsiniz?
izmirlicem isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 22-12-2010, 19:44   #2

arfy - ait Avatar

Otomobil: M 3

yüksek hızlarda yol tutuş yanında önünüze çıkabilicek bişey yüzünden yapabiliceğiniz ani manevraları veya herhangi bir sebeple yapmanız gereken panik frenide düşünün.. 45000 km deki bir lastiğin panik fren i bırakın normal frenlemedeki performansına bile güvenip yola çıkmam açıkcası
arfy isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 22-12-2010, 20:07   #3

arfy´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
yüksek hızlarda yol tutuş yanında önünüze çıkabilicek bişey yüzünden yapabiliceğiniz ani manevraları veya herhangi bir sebeple yapmanız gereken panik frenide düşünün.. 45000 km deki bir lastiğin panik fren i bırakın normal frenlemedeki performansına bile güvenip yola çıkmam açıkcası
peki hangi lasiği önerirsiniz?205-55-16 lastik orjinali h ama ben v takmak istiyorum
Eski 22-12-2010, 20:19   #4

ali_utku - ait Avatar

Otomobil: Golf V TDi

hiç güvenilir değil o lastikle hız yapmanız.ben 10k daki lastiğin 5.000 km sini çok yüksek süratlarda ve aşırı ivmeli kullanımda kullandım.10k sonra lastiklerin durumu içler acısıydı.kaldıki sizin lastikleriniz 44.500 km yapmış.

ENGean´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
sigara kullanmıyoruz ama araçta düzenli olarak nargile içildi
ali_utku isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 22-12-2010, 20:33   #5

DRaGGeR - ait Avatar

Otomobil: Pro Cee'd

Kesinlikle güvenli degil.

Ankara draglardan dönerken bolu civarında araba sacmasapan sola cekmeye baslamıstı.

Durdugumuzda sol ön lastigin 3te biri bölümünün balon şekline geldigini gördük, ic teller tamamen parcalanmıstı.

Ankaradan cıkmadan da rot balanscıda lastikleri kontrol ettirdim 300km sonra basıma bu geldi.

Allah koruduki 140 150 bastık, lastik parcalanıp canımızdan olmadık.

Tuned by EcuFast.
DRaGGeR isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 22-12-2010, 21:12   #6

fastchild - ait Avatar

Otomobil: BMW E34 5.20i

o lastiklar sadece yanmaya yarar verirsin bi drifter'e yakar bırakır başkada bişi olmaz

325İX´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
yok yani sat bmw alma hiç o manada
OO=00=OO
fastchild isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 22-12-2010, 21:14   #7

Livestrong - ait Avatar

Otomobil: TZ Corsa D Sport - 90" Flash

Livestrong - MSN üzerinden Mesaj gönder
bendede aynı lastik vardı 51 bin kmde değişti geçen gün diş kalmamıştı arkalar biraz daha iyiydi öne göre tavsiye etmiyorum gezmenizi bile 500 beygir arabaya biniyomuş gibi yağmurda 1-2-3 sarıyodu

adrenalin aldım memnunum

PSN: sametozeren

Şereftir Seni Sevmek Senle Ağlayıp Gülmek Galatasaray Sevgisi Sürecek Sonsuza Dek
TZ CORSA

Livestrong isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 22-12-2010, 21:24   #8

Otomobil: yok

Bence değmez 3-5 liralık lastik için kaç milyarlık arabalrımız onların üstünde duruyor onların üsütünde gidioyr.Şahsen en dandik arabam bile en iyi lastiği takmaya çalışmışımdır..

senna´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
sene 1962 akşam single turbo suprayla lokalden dönüyoruz parktan çıkarken arabayı ufoya sürttük
ST-max isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 22-12-2010, 21:29   #9

ocean0636 - ait Avatar

Otomobil: 2010 FD6 Mugen-RR

Bence 3-5 kuruşa bakmadan acilen kaliteli bir lastik alın sonuçta canınızı taşıyorsunuz, o ebatlarda adrenalin öneririm

AYDOĞDU GARAGE
ocean0636 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 22-12-2010, 22:55   #10

arfy - ait Avatar

re001 kullandım kendi aracımda , şuandada prelli p zero kullanıyorum .. soran olduğunda kesinlikle adrenalin re001 öneriyorum ve bundan sonra alacağım lastik gene adrenalin olur.. baktım da kullandığınız ebatlardada varmış zaten ..
Eski 23-12-2010, 18:33   #11

arfy´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
re001 kullandım kendi aracımda , şuandada prelli p zero kullanıyorum .. soran olduğunda kesinlikle adrenalin re001 öneriyorum ve bundan sonra alacağım lastik gene adrenalin olur.. baktım da kullandığınız ebatlardada varmış zaten ..
w yada v ye h ye göre kışın kayar durmaz diolar ne kadar doğru bu,ve konforsuz olur diolar h ye göre doğrumudur?
Eski 24-12-2010, 03:12   #12

arfy - ait Avatar

adrenalinleri kışında kullandım yağmurda çamurda .. çok şükür bi sıkıntı yaşamadım .. tabi kar'da ne yapar bilemem sonuçta performans serisi bi lastik .. konfor kısmına gelince , kendi aracım 8,5 cm basıktı ve oldukça sertti o yüzden lastiklerimin ne kadar etkilediğini bilemiyorum açıkcası bir yorum yapamicam ..
Eski 24-12-2010, 21:03   #13

devil_berk22 - ait Avatar

Otomobil: NoN

205-55-16 ebatında en iyi lastik bridgestone turanza er300 marka ve model lastiklerdir bu ölçülerde ödüllü bir lastik
devil_berk22 isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-01-2011, 12:34   #14

Otomobil: white ies

DRaGGeR´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Kesinlikle güvenli degil.

Ankara draglardan dönerken bolu civarında araba sacmasapan sola cekmeye baslamıstı.

Durdugumuzda sol ön lastigin 3te biri bölümünün balon şekline geldigini gördük, ic teller tamamen parcalanmıstı.

Ankaradan cıkmadan da rot balanscıda lastikleri kontrol ettirdim 300km sonra basıma bu geldi.

Allah koruduki 140 150 bastık, lastik parcalanıp canımızdan olmadık.
benim aracımdada saçma sapan sağa sola çekişler var ama balon vs yok görünürde acaba lastikler telmi kırdı ?
buraek4 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-01-2011, 12:39   #15

tuner faruk - ait Avatar

Otomobil: Uçan tabut CRX-æ101 Corolla-Dede Yadigarı Renault 12 TSW

buraek4´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
benim aracımdada saçma sapan sağa sola çekişler var ama balon vs yok görünürde acaba lastikler telmi kırdı ?
Benim aracımdada aynı şey vardı lastiklerin birinin diğerinden daha fazla aşınmasından dolayı olan bişey eğer önceden balans ayarı bozuksa lastikler bozuk olan taraf daha fazla aşınıyor araç önce fark ettirmeden sola çekiyor ama km yaptıkça dahada belirginleşiyo en son ben 50 ile giderken bile sola çekmeye başlamıştı..

Biliyorsan konuş ibret alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar!

Tombul Tuner
tuner faruk isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-01-2011, 12:48   #16

DRaGGeR - ait Avatar

Otomobil: Pro Cee'd

buraek4´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ankara sehiricinde cekme farkettim ben de, sonra rot balanscıya gittik lastikler eski falan dedi, uzun yolda da teller koptu lastigin sekli falan degisti iste.

Bir kontrol ettir derim.

Tuned by EcuFast.
DRaGGeR isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-01-2011, 13:05   #17

DRaGGeR´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ankara sehiricinde cekme farkettim ben de, sonra rot balanscıya gittik lastikler eski falan dedi, uzun yolda da teller koptu lastigin sekli falan degisti iste.

Bir kontrol ettir derim.
ben bu siteden 2. el aldım jant lastikleri taktırdığım lastikçi lastiklerin atlama yapıyo dedi yani dedim tel kırmış bunlar yüksek hızda titreme yapar dedi ama arkadaşın dediği gibi 50 ile giderken bile aniden direksiyon sapıyo zaten 100 üstüne çıkamıyorum korkudan fena titreme yapıyo sürekli şehir dışında olduğumdan hiç baktıramadım bile ama en kısa sürede baktırmam lazım demekki
Eski 01-01-2011, 13:06   #18

tuner faruk´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Benim aracımdada aynı şey vardı lastiklerin birinin diğerinden daha fazla aşınmasından dolayı olan bişey eğer önceden balans ayarı bozuksa lastikler bozuk olan taraf daha fazla aşınıyor araç önce fark ettirmeden sola çekiyor ama km yaptıkça dahada belirginleşiyo en son ben 50 ile giderken bile sola çekmeye başlamıştı..

önler sıfır balans benim tabi 2 ay fln oldu yaptıralı ama jant lastiği taktırdığım ilk günden beri sapma ve titreme var araçta
Eski 01-01-2011, 13:08   #19

TheAce - ait Avatar

Otomobil: Buick Regal Cdti

araca yansımayan balans vardır birde, ben araç içinden hiç hissetmediğim balansı lastik havadayken yapıldığında şangır şungur titrediğini gördüm ve 7.000 km de 2 kere teker rulmanı değiştirmek zorunda kalmıştım. bu dediğim lastikler daha 1.5 senelikti.
TheAce isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 12:39 ::::