|
|
#1 | |||
![]() |
![]() Selamlar. Şu kampana olayını oldum olası hiç sevmedim ama hep kampanalı aracım oldu. Gerçi kampana yerine disk takmadım ama inşallah önümüzdeki zamanlarda bunuda gerçekleştiricem. 1.6 16V clioların ön diskleri 259mm yeteri kadar frenleme sağlıyor ama diskleri ve balataları değiştirmenin zamanı gelmişken diski büyüteyim dedim. aslına olup olmayacağını bilmiyodum ama biraz araştırma ile olabilceği kanısına vardım ve olduda. Benim kafamı kurcalayan 2 sorun vardı. 1. amortisör. RS lerde amortisörü taşıyıcıya bağlayan iki delik arası 27mm 1.6 larda ise 24mm. Tornacı arkadaşımla milimetrik hesaplamalar yaparak Şuan için aracın frenlemesi iyi gibi sanki ama alışmam gerekicek sanırım. eskinde nekadar basınca ne zaman duracağını ezberlemiştim. Bunda abs devreye girince sanki araç durmuyo gibi ama bi fren testine sokucam bu hafta aracı. inşallah iyi bir sonuç alabilirim. Parça tedariğinde yardımlarını esirgemeyen renault çıkmacısı Erhan abime ve bu işte bıkmadan usanmadan bana yardım eden Maltepe Çalışır Renault servisine teşekkür ediyorum. 25 Haziran 2011 ![]() ![]() ![]() ![]() 27.06.2011 Renault Sport Ekibi :eyv Çalışır Renault Yetkili Servisi ![]() Eski diskim ![]() RS diskleri ![]() 24mm clio 1.6 amortisörü ve taşıyıcı bağlantısı ![]() ![]() ![]() ABS bileziği ![]() Clio Brother ![]() ![]() Torna işleri için amortisör Clionun bagajında ![]() ![]() Arkadaşımın torna atölyesinde amortisörlerin deliklerini büyütürken ![]() Ve sonunda RS Diskleri:
Son Düzenleyen ClioSport; 27-06-2011 22:21. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Peugeot 206 RC
|
Hayırlı olsun. Sadece diskleri mi taktınız ? Kaliperleri değiştirmediniz mi ?
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Clio 1.6 16V
|
diskler değişmişken keşke kaliper boyutuylada olabiliyorsa tabi bir oynama yapılsaydı, o zaman iş nokta olurdu. Frenlemeyi ciddi anlamda etkileyen bence diske temas eden balata yüzeyi ve bu balatayı sıkıca kavrayacak bir çift kaliper
![]() edit : hatta bunların balatayı basan nokta olayları farklı olabiliyormuş, 2 noktalı 3 noktalı, bilmem kac noktalı gibi.. o bile etkenmiş |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Corolla D4D
|
Değiştirmişler abi sanırım, fotolardan öyle görünüyor
![]() Hayırlı olsun bu arada
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: sold: meggy 1.6 turbo, clio 182, mustang gt 4.6 V8 bought allroad 2.7 TT
|
lagunanın arka disk sistemini alsana cıkma beyni fln yapılabilir bi iş aslında..
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
arkaya oldugu gibi bir clio rs arka takım taklavatıda takılabilir sanırım? uygulamada yapan eden vardı ingilizlerde, bir ara kurcalamıstık o mevzuyu malum siteden isim vermeyim şimdi bilmiyorum reklama giriyormu ediyormu
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
Eğer kaliper değiştirmedi iseniz sadece büyük disk taktı iseniz disk büyüdüğünden ağırlığı arttığından üzerinde daha fazla atalet momenti tutacaktır. Ve normalde daha büyük dönen bir kütleyi aynı çapta pistona sahip ve aynı mm2 sürtünme alanına sahip balata ile durdurmaya çalışacaksınız. Yani azıcık daha fren mesafeniz uzayabilir (çok az). Amma velakin arka arkaya yaptığınız frenlerde diskiniz büyük olduğundan hava ile temas eden kısımında büyümesinden frenleriniz daha geç şişer.
Umarım kaliperleride değiştirmişsinizdir. __________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Super 1248
|
İnançım hayırlı olsun güle güle kullan.
__________________________________ Tango-1 never dies. |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Clio rs
|
Kaliperlerde değişmiş
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: İndirimli İst Kart
|
kalıperler de degısmıs fotolarda zaten var
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
Kaliper değişmiş ise oke ozaman. Kaliper değişikliğinden sonrada eğer aracın frenleri çok güzel tutuyor ama pedal dozlamasından memnun değilseniz yani pedala bastığınız kadar tepki alamıyor ama bir yerden sonra aşırı tutma oluyorsa ana fren merkezini Clio RS ile değiştirin. Çünkü daha büyük pistonlu kaliperleri eski küçük ana fren merkezi ile tam olarak kitleyecek kadar güç uygulayabilirsiniz ama gücü homojen olarak pedal ile ayarlayamazsınız.
__________________________________ Never drive faster than your guardian angel can fly |
|
|
|
|
|
#13 | ||||||||
![]() |
![]()
![]() İzo bu arada sana ulaşmam lazım hep aklımdasın Turbo işi için ![]()
![]() Saol Sonerim
Bunların dışında aracın yol tutuşuda iyileşti. Benim eski componenti tek elimle kaldırabiliyorken bunda çift el kullanmam gerek. neredeyse 20kg ya yakın bu bileşenler ve konforuda birazcık arttırdı gibi |
||||||||
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: '06 Matrix ,'90 Crx
|
Güzel olmus frenleri etkilemiştir muhakkak benim rexede böyle birşey yapmam lazım vti disc
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
bende çuvalı denklesem brembonun disklerinden alacam, gerçi rs'in frenajından cok memnunum, daha ne kadar iyi olabilir diye merak ediyorum
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
aslında bir rs le yanyanayken aynı anda frene basmak istiyorum nekadar fark var gerçekten çok merak ediyorum.
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |