Kayıt ol

Eski 27-06-2011, 22:07   #1

ClioSport - ait Avatar

Otomobil: Clio Sport

ClioSport - MSN üzerinden Mesaj gönder
Thumbs up Clio 1.6 16V | 259mm > 280mm Disc Upgrade

Selamlar.
Şu kampana olayını oldum olası hiç sevmedim ama hep kampanalı aracım oldu. Gerçi kampana yerine disk takmadım ama inşallah önümüzdeki zamanlarda bunuda gerçekleştiricem.

1.6 16V clioların ön diskleri 259mm yeteri kadar frenleme sağlıyor ama diskleri ve balataları değiştirmenin zamanı gelmişken diski büyüteyim dedim. aslına olup olmayacağını bilmiyodum ama biraz araştırma ile olabilceği kanısına vardım ve olduda. Benim kafamı kurcalayan 2 sorun vardı. 1. amortisör. RS lerde amortisörü taşıyıcıya bağlayan iki delik arası 27mm 1.6 larda ise 24mm. Tornacı arkadaşımla milimetrik hesaplamalar yaparak alt deliği yukarıya doğru 3mm genişlettik. bu problem çözüldü. Gerçi bu şekilde çözemeseydik en fazla 2 tane RS amortisörü alıp halledebilirdik. En büyük sorun ABS sensörleriydi. 1.6 nın abs sensörü oku okumaz diye bayağı ateşli tartıştık. sensörü taktık ve heycanla beklediğimiz o an geldi aracı yürüttük. Sonuç oldu ABS ışığı söndü ve abs çalışıyor.

Şuan için aracın frenlemesi iyi gibi sanki ama alışmam gerekicek sanırım. eskinde nekadar basınca ne zaman duracağını ezberlemiştim. Bunda abs devreye girince sanki araç durmuyo gibi ama bi fren testine sokucam bu hafta aracı. inşallah iyi bir sonuç alabilirim.

Parça tedariğinde yardımlarını esirgemeyen renault çıkmacısı Erhan abime ve bu işte bıkmadan usanmadan bana yardım eden Maltepe Çalışır Renault servisine teşekkür ediyorum.

25 Haziran 2011

27.06.2011

Renault Sport Ekibi :eyv
Çalışır Renault Yetkili Servisi

Eski diskim

RS diskleri

24mm clio 1.6 amortisörü ve taşıyıcı bağlantısı

ABS bileziği

Clio Brother

Torna işleri için amortisör Clionun bagajında

Arkadaşımın torna atölyesinde amortisörlerin deliklerini büyütürken

Ve sonunda RS Diskleri:

Son Düzenleyen ClioSport; 27-06-2011 22:21.
ClioSport isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-06-2011, 22:27   #2

Schumi - ait Avatar

Otomobil: Peugeot 206 RC

Hayırlı olsun. Sadece diskleri mi taktınız ? Kaliperleri değiştirmediniz mi ?

Never drive faster than your guardian angel can fly
Schumi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-06-2011, 22:35   #3

mehmetRS - ait Avatar

Otomobil: Clio 1.6 16V

diskler değişmişken keşke kaliper boyutuylada olabiliyorsa tabi bir oynama yapılsaydı, o zaman iş nokta olurdu. Frenlemeyi ciddi anlamda etkileyen bence diske temas eden balata yüzeyi ve bu balatayı sıkıca kavrayacak bir çift kaliper

edit : hatta bunların balatayı basan nokta olayları farklı olabiliyormuş, 2 noktalı 3 noktalı, bilmem kac noktalı gibi.. o bile etkenmiş
mehmetRS isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-06-2011, 22:38   #4

levent - ait Avatar

Otomobil: Corolla D4D

Değiştirmişler abi sanırım, fotolardan öyle görünüyor

Hayırlı olsun bu arada
levent isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-06-2011, 22:39   #5
izo

izo - ait Avatar

Otomobil: sold: meggy 1.6 turbo, clio 182, mustang gt 4.6 V8 bought allroad 2.7 TT

lagunanın arka disk sistemini alsana cıkma beyni fln yapılabilir bi iş aslında..

http://img442.imageshack.us/img442/1...gpic189943.jpg
izo isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-06-2011, 22:45   #6

mehmetRS - ait Avatar

arkaya oldugu gibi bir clio rs arka takım taklavatıda takılabilir sanırım? uygulamada yapan eden vardı ingilizlerde, bir ara kurcalamıstık o mevzuyu malum siteden isim vermeyim şimdi bilmiyorum reklama giriyormu ediyormu
Eski 27-06-2011, 22:47   #7

Schumi - ait Avatar

Eğer kaliper değiştirmedi iseniz sadece büyük disk taktı iseniz disk büyüdüğünden ağırlığı arttığından üzerinde daha fazla atalet momenti tutacaktır. Ve normalde daha büyük dönen bir kütleyi aynı çapta pistona sahip ve aynı mm2 sürtünme alanına sahip balata ile durdurmaya çalışacaksınız. Yani azıcık daha fren mesafeniz uzayabilir (çok az). Amma velakin arka arkaya yaptığınız frenlerde diskiniz büyük olduğundan hava ile temas eden kısımında büyümesinden frenleriniz daha geç şişer.

Umarım kaliperleride değiştirmişsinizdir.

Eski 27-06-2011, 22:52   #8

mehmetRS - ait Avatar

Schumi´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Eğer kaliper değiştirmedi iseniz sadece büyük disk taktı iseniz disk büyüdüğünden ağırlığı arttığından üzerinde daha fazla atalet momenti tutacaktır. Ve normalde daha büyük dönen bir kütleyi aynı çapta pistona sahip ve aynı mm2 sürtünme alanına sahip balata ile durdurmaya çalışacaksınız. Yani azıcık daha fren mesafeniz uzayabilir (çok az). Amma velakin arka arkaya yaptığınız frenlerde diskiniz büyük olduğundan hava ile temas eden kısımında büyümesinden frenleriniz daha geç şişer.

konu sahibi burada değil ama, ben teşekkür etmek istiyorum bu acıklayıcı bilgi için hakkaten.. işin bu kısmı cok az yerde yazar valla, sağolun
Eski 27-06-2011, 22:53   #9

Shadow_Dancer - ait Avatar

Otomobil: Super 1248

İnançım hayırlı olsun güle güle kullan.

Tango-1 never dies.
Shadow_Dancer isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-06-2011, 22:58   #10

Cliosportve - ait Avatar

Otomobil: Clio rs

Kaliperlerde değişmiş
Cliosportve isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-06-2011, 23:12   #11

kurtbil - ait Avatar

Otomobil: İndirimli İst Kart

kalıperler de degısmıs fotolarda zaten var
kurtbil isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-06-2011, 23:19   #12

Schumi - ait Avatar

Kaliper değişmiş ise oke ozaman. Kaliper değişikliğinden sonrada eğer aracın frenleri çok güzel tutuyor ama pedal dozlamasından memnun değilseniz yani pedala bastığınız kadar tepki alamıyor ama bir yerden sonra aşırı tutma oluyorsa ana fren merkezini Clio RS ile değiştirin. Çünkü daha büyük pistonlu kaliperleri eski küçük ana fren merkezi ile tam olarak kitleyecek kadar güç uygulayabilirsiniz ama gücü homojen olarak pedal ile ayarlayamazsınız.

Eski 28-06-2011, 00:20   #13

ClioSport - ait Avatar

Hayırlı olsun. Sadece diskleri mi taktınız ? Kaliperleri değiştirmediniz mi ?
Teşekkür ederim.

mehmetRS´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
diskler değişmişken keşke kaliper boyutuylada olabiliyorsa tabi bir oynama yapılsaydı, o zaman iş nokta olurdu. Frenlemeyi ciddi anlamda etkileyen bence diske temas eden balata yüzeyi ve bu balatayı sıkıca kavrayacak bir çift kaliper

edit : hatta bunların balatayı basan nokta olayları farklı olabiliyormuş, 2 noktalı 3 noktalı, bilmem kac noktalı gibi.. o bile etkenmiş
Komple taşıyıcıyla birlikte RS inkiler oldu. Ama sanırım RS in taşıyıcı, disk ve kaliperi, Megane I inkiyle aynı. Megane I deki ön disklerde 280mm.

levent´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Değiştirmişler abi sanırım, fotolardan öyle görünüyor

Hayırlı olsun bu arada
Teşekkürler

izo´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
lagunanın arka disk sistemini alsana cıkma beyni fln yapılabilir bi iş aslında..
Laguna I inki oluyormuş bilgisayardaki programda aynısını dedi İzo bu arada sana ulaşmam lazım hep aklımdasın Turbo işi için

arkaya oldugu gibi bir clio rs arka takım taklavatıda takılabilir sanırım? uygulamada yapan eden vardı ingilizlerde, bir ara kurcalamıstık o mevzuyu malum siteden isim vermeyim şimdi bilmiyorum reklama giriyormu ediyormu
Evet takılabiliyor ve ABS beynini ve merkezini değiştirmeden az dişli abs bileziği ile bir sıkıntı olmuyor (bazı ingiliz forumlarında yapmışlar). Fakat MKII Faz II de xenon orjinal geldiğinden dolayı otomatik yükseklik ayarı var ve arkadan okuyor. MKI lerde okuyucu yeri yok. Ama komple değiştimeye gerek yok. Disklerin oturduğu yer aynı ve herşey diske çevirmek için hazır.

Bilgilendirme için gerçekten çok teşekkür ederim.

konu sahibi burada değil ama, ben teşekkür etmek istiyorum bu acıklayıcı bilgi için hakkaten.. işin bu kısmı cok az yerde yazar valla, sağolun
Şu kaliperleride diske çevirebilirsem eğer sanırım yıllardan beri konusu zaman zaman açılan "kampanalarımı diske çevirmek istiyorum" konusu açığa çıkıcak

Shadow_Dancer´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
İnançım hayırlı olsun güle güle kullan.
Saol Sonerim

Kaliper değişmiş ise oke ozaman. Kaliper değişikliğinden sonrada eğer aracın frenleri çok güzel tutuyor ama pedal dozlamasından memnun değilseniz yani pedala bastığınız kadar tepki alamıyor ama bir yerden sonra aşırı tutma oluyorsa ana fren merkezini Clio RS ile değiştirin. Çünkü daha büyük pistonlu kaliperleri eski küçük ana fren merkezi ile tam olarak kitleyecek kadar güç uygulayabilirsiniz ama gücü homojen olarak pedal ile ayarlayamazsınız.
Şuanlık tek sorunum abs devreye girdiğinde mesafeyi ciddi anlamda uzatıyor gibi. Biliyorum yani en azından yazılanları; abs nin frenlemeyi uzattığını ama psikolojik olarakta bana sanki çok uzuyomuş gibide geliyor olabilir.

Bunların dışında aracın yol tutuşuda iyileşti. Benim eski componenti tek elimle kaldırabiliyorken bunda çift el kullanmam gerek. neredeyse 20kg ya yakın bu bileşenler ve konforuda birazcık arttırdı gibi

Eski 28-06-2011, 07:29   #14

Günkut - ait Avatar

Otomobil: '06 Matrix ,'90 Crx

Güzel olmus frenleri etkilemiştir muhakkak benim rexede böyle birşey yapmam lazım vti disc

16EC813´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
yok laa harbi elime aldım
overblack´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
hosuna gittimi
Günkut isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 29-06-2011, 00:44   #15

mehmetRS - ait Avatar

bende çuvalı denklesem brembonun disklerinden alacam, gerçi rs'in frenajından cok memnunum, daha ne kadar iyi olabilir diye merak ediyorum
Eski 29-06-2011, 01:04   #16

ClioSport - ait Avatar

aslında bir rs le yanyanayken aynı anda frene basmak istiyorum nekadar fark var gerçekten çok merak ediyorum.

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 14:20 ::::