Kayıt ol

Eski 30-06-2011, 15:50   #1
XSi

Otomobil: no car no cry

Seat Cordoba/İbiza problemli ön takım modifiyesi

2004 model cordobamız var.. benden çok babamın kullandığı bir araç..

ilk aldığımızdan beri aracın amortisörleri konusunda şikayetimiz vardi, en ufak çukurda dan dun tak tuuuuukkk diye sesler geliyordu, sanki bişeyler kırılıyordu ön tarafta, önceleri amortisör sert heralde diye düşünüyordum ama fren yapınca araba secdeye yatıyordu nerdeyse.. ayrıca frenajda fln özellikle zemin bozuksa ön lastikler zıplıyor dolayısıyla abs devreye giriyordu, hız çok düşük olmasına rağmen..

Senelerce böyle kullandık idare ettik diyelim, sonra geçenlerde arabaya binince ön takımdan gelen sesler dikkatimi çekti, lak luk sesler gelmeye başlamıştı babam sağolsun pek önemsememiş bende vaktim müsaitken konuya el attım..

Bir özel VW servisinde yaptırdığım kontrolde askı rotu, viraj demir lastikleri ve salıncak arka burcunun bozulmuş ve değişmesi gerektiği söylendi..

Hazır bu konuya eğilmişken, esas şikayetimize geri döndüm (çukur , tümseklerdeki anormal sesler) google da konuyla ilgili biraz araştırınca, muzdarip olduğumuz bu dertlerin aslında çok çabuk yıpranan ve dayanıksız olan salıncak arka burcu ile alakalı olduğunu ve çözüm olarak ibiza cupra TDi ların arka salıncak burcu takıldığını okudum birkaç yabancı forumda..

denemeye karar verdim.. gene o yabancı forumlarda ibiza cupra TDi salıncak arka burcu parça numarası: 6LL 407 183 olduğunu öğrendim..

esenyurt doğuş otoyu ve birkaç yetkili servisi arayarak bu parçanın stoklarda var olup olmadığını ve fiyatını öğrendim, parça fiyatı ucuz sayılabilir 25 TL.. en son gaziosmanpaşadaki yetkili seat servisini arayarak bu parçayı getirttirdim ve serviste diğer parçalarla birlikte değişimini yaptırdım..

sonuç gerçekten şaşırtıcı oldu.. artık çukur tümsekten geçerken gelen o anormal ses yoktu

Bu orjinal burç:

bu da cupradaki:

gördüğünüz gibi cupra nın ki daha dolu ve daha rijit..

Değişim sonrası arada ciddi bir fark oluştu, en ufak çukurdaki acayip darbe sesleri artık yok, sert frenlerdeki hoplama zıplamada görünürde yok, artık sağlam frenleme yapabiliyorum ABS devreye girmeden..

Bu kasa cordoba veya ibizası olanların işine yarayabilir.

Herkese iyi forumlar.
XSi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-06-2011, 15:56   #2

Cliosportve - ait Avatar

Otomobil: Clio rs

Tebrikler
Bir işi sonuna kadar araştırıp sonradan mutlu sona ulaşmışsın
Aceleylen yapıp verim alamıycaktın belkide
Sabırlı davranmışsın ve araştırmışsın sonuna kadar.
Bence herkez bu konularda araştırıp bir sonuca varmalı
Çok yararlı bir bilgi
Cliosportve isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-06-2011, 16:05   #3

oğuz - ait Avatar

Otomobil: bugün var yarın yok

faydalı bilgi. emeğine sağlık
oğuz isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-06-2011, 22:55   #4

oğuzk - ait Avatar

Otomobil: 1.4 TDİ - PD130 TDİ

oğuzk - MSN üzerinden Mesaj gönder
Vay be 4 sene tangur tungur gezdik o parça yüzündenmiymiş
oğuzk isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 30-06-2011, 23:06   #5

Ahmet Saraçoğlu - ait Avatar

Otomobil: benzin israfı 560SEL , c4 hdi

yararlı bilgi , teşekkürler ,,, her araç alımımda ihtimal dahiline giren cordoba tdi ı olurda bi gün alırsam faydası olucak illaki
Ahmet Saraçoğlu isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-07-2011, 12:10   #6
XSi

Ahmet Saraçoğlu´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
yararlı bilgi , teşekkürler ,,, her araç alımımda ihtimal dahiline giren cordoba tdi ı olurda bi gün alırsam faydası olucak illaki
rica ederim amacımız bilgi paylaşmak saklamak değil, istersen satıyım bizdeki cordobayı hem ön takım da modifiyeli hehehe
Eski 01-07-2011, 12:19   #7

kurtbil - ait Avatar

Otomobil: İndirimli İst Kart

paylasım ıcın tesekkurler,yazını bızım seat forumunda paylasabılırmıyım ıstersen kendınde gırıp yazabılırsın scw de .
kurtbil isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-07-2011, 12:26   #8
XSi

kurtbil´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
paylasım ıcın tesekkurler,yazını bızım seat forumunda paylasabılırmıyım ıstersen kendınde gırıp yazabılırsın scw de .
rica ederim, yazabilirsin tabi ki, alıntıda techturkey.com u belirtmeyi unutma lütfen
Eski 01-07-2011, 12:29   #9

kurtbil - ait Avatar

Otomobil: İndirimli İst Kart

tabı tabı kesınlıkle alıntı seklınde eklıcem tesekkurler.zaten tech ın ısmı gecen b sıte bızımkısı de
kurtbil isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-07-2011, 13:08   #10

Mehmet Gazihan - ait Avatar

Otomobil: Ibiza Cupra

Mehmet Gazihan - MSN üzerinden Mesaj gönder
XSi´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
2004 model cordobamız var.. benden çok babamın kullandığı bir araç..

ilk aldığımızdan beri aracın amortisörleri konusunda şikayetimiz vardi, en ufak çukurda dan dun tak tuuuuukkk diye sesler geliyordu, sanki bişeyler kırılıyordu ön tarafta, önceleri amortisör sert heralde diye düşünüyordum ama fren yapınca araba secdeye yatıyordu nerdeyse.. ayrıca frenajda fln özellikle zemin bozuksa ön lastikler zıplıyor dolayısıyla abs devreye giriyordu, hız çok düşük olmasına rağmen..

Senelerce böyle kullandık idare ettik diyelim, sonra geçenlerde arabaya binince ön takımdan gelen sesler dikkatimi çekti, lak luk sesler gelmeye başlamıştı babam sağolsun pek önemsememiş bende vaktim müsaitken konuya el attım..

Bir özel VW servisinde yaptırdığım kontrolde askı rotu, viraj demir lastikleri ve salıncak arka burcunun bozulmuş ve değişmesi gerektiği söylendi..

Hazır bu konuya eğilmişken, esas şikayetimize geri döndüm (çukur , tümseklerdeki anormal sesler) google da konuyla ilgili biraz araştırınca, muzdarip olduğumuz bu dertlerin aslında çok çabuk yıpranan ve dayanıksız olan salıncak arka burcu ile alakalı olduğunu ve çözüm olarak ibiza cupra TDi ların arka salıncak burcu takıldığını okudum birkaç yabancı forumda..

denemeye karar verdim.. gene o yabancı forumlarda ibiza cupra TDi salıncak arka burcu parça numarası: 6LL 407 183 olduğunu öğrendim..

esenyurt doğuş otoyu ve birkaç yetkili servisi arayarak bu parçanın stoklarda var olup olmadığını ve fiyatını öğrendim, parça fiyatı ucuz sayılabilir 25 TL.. en son gaziosmanpaşadaki yetkili seat servisini arayarak bu parçayı getirttirdim ve serviste diğer parçalarla birlikte değişimini yaptırdım..

sonuç gerçekten şaşırtıcı oldu.. artık çukur tümsekten geçerken gelen o anormal ses yoktu

Bu orjinal burç:

bu da cupradaki:

gördüğünüz gibi cupra nın ki daha dolu ve daha rijit..

Değişim sonrası arada ciddi bir fark oluştu, en ufak çukurdaki acayip darbe sesleri artık yok, sert frenlerdeki hoplama zıplamada görünürde yok, artık sağlam frenleme yapabiliyorum ABS devreye girmeden..

Bu kasa cordoba veya ibizası olanların işine yarayabilir.

Herkese iyi forumlar.
illede cupra aramayın biçok yansanayi burcun içide komple dolu..

Poloma noname iki tane alıp takmıstım .. catlamaz patlamaz..
Mehmet Gazihan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-07-2011, 18:43   #11
XSi

Mehmet Gazihan´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
illede cupra aramayın biçok yansanayi burcun içide komple dolu..

Poloma noname iki tane alıp takmıstım .. catlamaz patlamaz..
teşekkürler bilgi için, esas amaç sorunu gidermek zaten..

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 14:20 ::::