sizce piyasadaki coil springlerden mi almalıyım (fiyatı 250-300 tl civarında olan) yoksa apexi ya da fk nın 6-4 spor yaylarından mı almalıyım, kararsız kaldım bi el atıneğer spor yay almalıysam apexi mi yoksa fk mı önerirsiniz ?
sizce piyasadaki coil springlerden mi almalıyım (fiyatı 250-300 tl civarında olan) yoksa apexi ya da fk nın 6-4 spor yaylarından mı almalıyım, kararsız kaldım bi el atıneğer spor yay almalıysam apexi mi yoksa fk mı önerirsiniz ?
///
E36 3.20 Coupe
Çin malı coilspring kesinlikle tavsiye etmem. Yayının ne olduğunu, hangi sertlikte olduğunu bile bilmiyoruz. Hiçbir mühendislik yok. Demiri bük, gönder...
Coilover veya markalı, sertifikalı coilspring alınamıyorsa kesinlikle markalı, kaliteli yay derim.
Yay deyip geçmeyin. Lastik ne kadar önemliyse, yay da bir o kadar önemli. Hatta daha da önemli. En önemli taşıyıcı eleman sonuçta...
peki yayda fk mı tercih etmeliyim apexi mi (önler 6 arkalar 4 modeli olan bu ikisini buldum)
///
E36 3.20 Coupe
spor yay al daha iyi en azından biraz esniyor
apexi'yi denicem dün aldım, yarın taktırıcam sanayiye uğrama fırsatım olursa.
///
E36 3.20 Coupe
Apex iyidir ama çakmaları var... FK nın 5cm olanları orjinal, 6-4 ler izmit veya bursa malı diye biliyorum... FK nın tek üretimi 5cm oda standart amortisörlere zarar verio.. haricinde kuleleri yamultuyo kule gergisi kullanmam gerekio...
cumartesi apexleri taktırdım, orj amortisörler ile gayet konforlu sekme yok, herşey tadında oldu sadece arka taraf biraz fazla havada kaldı.
///
E36 3.20 Coupe
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)