hayırlısı olsun bakalım beklemedeyim inşallah mutlu sona ulaşırsın abi.
Printable View
urun gumruge takılır cokta kafana takma bunu bu konuda endısen varsa bnden sana net soz .kesınlıkle gumrukte uzaktan bakarsın malına.
gıdersın mal bedelını dusuk gostersende 1000 doların altı ıster 10 dolar olsun aynı gumrugu oder sadece arkadasın dedıgı gıbı mal uzerınden yuzde 20 odersın dıer masrafların aynı olur.
edit cokta dusuk gosterme urun bedelını bu seferde gumruk memuru bu malın bedelı 10 bın dolar derse 10 bın uzerınden yuzde 20 den vergı odersın :D
kısacası snn odıcegın rakam en az 700tl en fazla 1500 tl olur gumruge he bıde ugrasması omrunden omur goturur onuda solım ama ugrasıcam dıosan keyıf snn keyfn .
yoo ben ole bısey demıorum.aır rıde hosuna gıdıosa paranda varsa al gıtsın ama bu ıslerın bı yorgunlugu oluo aldıgın mal degerı dısarda 3 bın ulkemızde 5 bınken dısardan alırım 2 bın karım olur dedıgınde cogu zaman o fıyat 300-500 kara kadar dusuo eger tr de satılan varsa kı masraflarını ıyı hesapla cok bı fark olmuyorsa ugrasmana degmez dıorum.
bıde bn aırrıde getırıcek olsam kargoyla getırmezdım yada dırek turk gumrugune teslım etmezdım :D
malın gumruk teyken bır yazı alıosun malım burda dıe sonra gıdıosun o yazıyı ataturk havalımanının orda bı yer var ana merkez gıbı oraya basvuruosun paranı orda bı oduosn o yazı fln baya tutuo sırf o yazıyı devletın bılgısayarndan cıkartmak ıcın sana yardımcı olan adam 100 lıra gıbı bı para ıstıo :D daha sonra vergısı ordınosu depolaması fln derken bı bakıosun tahmınınden yuksek cıkmıs sevkını kırmak ıstemem ama 2000 dolar a alıcan dıe aa ucuza kapadık dıe dusunme mustafa bosuna demıyor her ıs o kadar kolay olsaydı dıe.
bulgarıstana gecemıyormusun
orda tanıdık fln yokmu hıc varsa o adrese malı gonder ordan aracla gec al gel bu bı fıkır ama yıne malıyetlı
Turkiyede olsa tabikide ugrasilmaz ama ne yazikki yok
Amerikadaki urun orada 10 lira burada 15 liraysa buradan almak daha mantikli. Ama oradaki 10 liralik urun burada 20 liraysa o zaman isler degisir.
Bazi urunlerde burada hic yoksa, o zaman zaten mecburen ordan getirtmek gerekir, o durumda yapacak birsey yok el mahkum.
Isin ozu su, bu isler zor isler, hele ki otomotiv parcalari daha da zor urunler.
Amerikadan motor, sanziman, turbo sistemi, jant, atesleme sistemi vs gibi parcalari bizzat getirmisligim vardir, tahmini ya da teorik konusmuyorum yani, bunuda goz onune alirsan hayrina olur. Senin yerinde olsam, hazir Mustafa'da konuyu okurken bi ozel mesaj atarim Mustafa'ya, su mali getirelim bi ayar cek derim, gumrukten de ugrasmaktan da uzak dururum.
sonunu dusunen kahraman olamaz :D para konuşur.
bana kalırsa kompresörü ve tüpü almayın kargodan tasarruf edersiniz ve gümrükten geçmesi kolaylaşır, bildiğimiz standart tüp ve kompresör, buradan uygun tertibat illa bi şekilde temin edilir ve sisteme uyacak şekilde kolayca modifiye edilir, ayrıca ürün çok daha ucuza mal olur :)
git press yaptır ahauhaa :D
Arastirmaya devam artik
Gümrük Vergisi, KDV, Ordino, Ardiye, KKDF,Noter, Komisyon sana minimum 1700, maximum 2000 TL ye malolur.
Amortisör araç parçası olduğu için %100 gümrüğü var.
Geçen bir arkaş 4000$'lık (kargo dahil) set için 3500 TL kadar gümrük ücreti ödedi.
Ben geçtiğimiz sene 750$ ödemiştim sadece ön amortisörler için (ayrı geldiğinden)
Haberiniz olsun.
kendimden örnek veriyim klasik arabama döşeme getirttim almanyadan fiyatı 480 euro ama faturayı 89 euro kestirdik sonuç geldi gümrüğe takıldı kutuyu açıyolar gözünün önünde bu ne diyo orda gıçığın teki anlatıyosun falan ben tersleşmiştim biraz sonra 89 euro üzerinden vergi ödedim oda 38 tl tutu :D