Selamlar,
Şimdiye kadar hiç coilover kullanmamış biri olarak tecrübeli ve bilgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var...
Aslında forumu bikaç gündür bu konu için araştırdım ve şuan soracaklarıma yakın sorularıda gördüm fakat tam olarak aradığım cevapları bulamadığımdan konu açma gereği duydum...
Umarım yardımlarınızı esirgemezsiniz...
Öncelikle çok kişinin istediği gibi bende güzel bir görünüm yanında iyide bir yol tutuş istiyorum...
Görünümden kastım öyle dip basıklıkdan ziyade, Çamurluklar ile tekerleklerin aynı hizada olması...
Tabi bu görünümün yanında İstanbul'un hafiften tarla yollarında, sert kullanım da alabileceğim maximum yol tutuşu ve azda olsa konfor önemli...
Geçen yıl sattığım 1.6 clioda 5cm eibach helezonlar vardı, Konfor olarak da yol tutuş olarak da beni tatmin ediyordu, ama aracın görünümü buna karşın pek iyi değildi...
Açıkçası araç daha iyi görünümlü olsun diye yayları kestirmek yada presletmeyi hiç düşünmüyorum... Çünkü kimi zamanlar aracı sert kullandığım oluyor, Allah muhafaza 3 kuruşun hesabını yaparken başımıza iş gelmesin...
Gerekirse paraya biraz daha kıyıp orjinal bir sistem yapmak istiyorum...
Aracın hem istediğim kıvamda düşmesi,
Hemde otobanda sert kullanımda iyi bir yol tutuşu elde etmesi için,
Sizce coilover mı yoksa spor yay + spor amortisör işine mi girmeliyim... ?
Biliyorum ki coil taksam aracın görünümü istediğim gibi olur fakat etraftan duyduğum ve doğruluğu hakkında emin olamadığım " Coiloverin daha çok pist için faydalı olduğu, Bozuk yollarda aracın yol tutuşunu bozacağı ve zıplamasından dolayı fren mesafesini uzatacağı " yorumunu duydukça acaba aldıktan sonra pişman olurmuyum diye de düşünmeden edemiyorum...
Cevaplar için şimdiden teşekkürler...![]()