User Tag List

12 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: Seat Cordoba/İbiza problemli ön takım modifiyesi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Seat Cordoba/İbiza problemli ön takım modifiyesi

2004 model cordobamız var.. benden çok babamın kullandığı bir araç..

ilk aldığımızdan beri aracın amortisörleri konusunda şikayetimiz vardi, en ufak çukurda dan dun tak tuuuuukkk diye sesler geliyordu, sanki bişeyler kırılıyordu ön tarafta, önceleri amortisör sert heralde diye düşünüyordum ama fren yapınca araba secdeye yatıyordu nerdeyse.. ayrıca frenajda fln özellikle zemin bozuksa ön lastikler zıplıyor dolayısıyla abs devreye giriyordu, hız çok düşük olmasına rağmen..

Senelerce böyle kullandık idare ettik diyelim, sonra geçenlerde arabaya binince ön takımdan gelen sesler dikkatimi çekti, lak luk sesler gelmeye başlamıştı babam sağolsun pek önemsememiş bende vaktim müsaitken konuya el attım..

Bir özel VW servisinde yaptırdığım kontrolde askı rotu, viraj demir lastikleri ve salıncak arka burcunun bozulmuş ve değişmesi gerektiği söylendi..

Hazır bu konuya eğilmişken, esas şikayetimize geri döndüm (çukur , tümseklerdeki anormal sesler) google da konuyla ilgili biraz araştırınca, muzdarip olduğumuz bu dertlerin aslında çok çabuk yıpranan ve dayanıksız olan salıncak arka burcu ile alakalı olduğunu ve çözüm olarak ibiza cupra TDi ların arka salıncak burcu takıldığını okudum birkaç yabancı forumda..

denemeye karar verdim.. gene o yabancı forumlarda ibiza cupra TDi salıncak arka burcu parça numarası: 6LL 407 183 olduğunu öğrendim..

esenyurt doğuş otoyu ve birkaç yetkili servisi arayarak bu parçanın stoklarda var olup olmadığını ve fiyatını öğrendim, parça fiyatı ucuz sayılabilir 25 TL.. en son gaziosmanpaşadaki yetkili seat servisini arayarak bu parçayı getirttirdim ve serviste diğer parçalarla birlikte değişimini yaptırdım..

sonuç gerçekten şaşırtıcı oldu.. artık çukur tümsekten geçerken gelen o anormal ses yoktu

Bu orjinal burç:

bu da cupradaki:

gördüğünüz gibi cupra nın ki daha dolu ve daha rijit..

Değişim sonrası arada ciddi bir fark oluştu, en ufak çukurdaki acayip darbe sesleri artık yok, sert frenlerdeki hoplama zıplamada görünürde yok, artık sağlam frenleme yapabiliyorum ABS devreye girmeden..

Bu kasa cordoba veya ibizası olanların işine yarayabilir.

Herkese iyi forumlar.

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tebrikler
    Bir işi sonuna kadar araştırıp sonradan mutlu sona ulaşmışsın
    Aceleylen yapıp verim alamıycaktın belkide
    Sabırlı davranmışsın ve araştırmışsın sonuna kadar.
    Bence herkez bu konularda araştırıp bir sonuca varmalı
    Çok yararlı bir bilgi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    faydalı bilgi. emeğine sağlık

oğuzk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vay be 4 sene tangur tungur gezdik o parça yüzündenmiymiş

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yararlı bilgi , teşekkürler ,,, her araç alımımda ihtimal dahiline giren cordoba tdi ı olurda bi gün alırsam faydası olucak illaki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yararlı bilgi , teşekkürler ,,, her araç alımımda ihtimal dahiline giren cordoba tdi ı olurda bi gün alırsam faydası olucak illaki
    rica ederim amacımız bilgi paylaşmak saklamak değil, istersen satıyım bizdeki cordobayı hem ön takım da modifiyeli hehehe

kurtbil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    paylasım ıcın tesekkurler,yazını bızım seat forumunda paylasabılırmıyım ıstersen kendınde gırıp yazabılırsın scw de .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kurtbil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    paylasım ıcın tesekkurler,yazını bızım seat forumunda paylasabılırmıyım ıstersen kendınde gırıp yazabılırsın scw de .
    rica ederim, yazabilirsin tabi ki, alıntıda techturkey.com u belirtmeyi unutma lütfen

kurtbil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabı tabı kesınlıkle alıntı seklınde eklıcem tesekkurler.zaten tech ın ısmı gecen b sıte bızımkısı de

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2004 model cordobamız var.. benden çok babamın kullandığı bir araç..

ilk aldığımızdan beri aracın amortisörleri konusunda şikayetimiz vardi, en ufak çukurda dan dun tak tuuuuukkk diye sesler geliyordu, sanki bişeyler kırılıyordu ön tarafta, önceleri amortisör sert heralde diye düşünüyordum ama fren yapınca araba secdeye yatıyordu nerdeyse.. ayrıca frenajda fln özellikle zemin bozuksa ön lastikler zıplıyor dolayısıyla abs devreye giriyordu, hız çok düşük olmasına rağmen..

Senelerce böyle kullandık idare ettik diyelim, sonra geçenlerde arabaya binince ön takımdan gelen sesler dikkatimi çekti, lak luk sesler gelmeye başlamıştı babam sağolsun pek önemsememiş bende vaktim müsaitken konuya el attım..

Bir özel VW servisinde yaptırdığım kontrolde askı rotu, viraj demir lastikleri ve salıncak arka burcunun bozulmuş ve değişmesi gerektiği söylendi..

Hazır bu konuya eğilmişken, esas şikayetimize geri döndüm (çukur , tümseklerdeki anormal sesler) google da konuyla ilgili biraz araştırınca, muzdarip olduğumuz bu dertlerin aslında çok çabuk yıpranan ve dayanıksız olan salıncak arka burcu ile alakalı olduğunu ve çözüm olarak ibiza cupra TDi ların arka salıncak burcu takıldığını okudum birkaç yabancı forumda..

denemeye karar verdim.. gene o yabancı forumlarda ibiza cupra TDi salıncak arka burcu parça numarası: 6LL 407 183 olduğunu öğrendim..

esenyurt doğuş otoyu ve birkaç yetkili servisi arayarak bu parçanın stoklarda var olup olmadığını ve fiyatını öğrendim, parça fiyatı ucuz sayılabilir 25 TL.. en son gaziosmanpaşadaki yetkili seat servisini arayarak bu parçayı getirttirdim ve serviste diğer parçalarla birlikte değişimini yaptırdım..

sonuç gerçekten şaşırtıcı oldu.. artık çukur tümsekten geçerken gelen o anormal ses yoktu

Bu orjinal burç:

bu da cupradaki:

gördüğünüz gibi cupra nın ki daha dolu ve daha rijit..

Değişim sonrası arada ciddi bir fark oluştu, en ufak çukurdaki acayip darbe sesleri artık yok, sert frenlerdeki hoplama zıplamada görünürde yok, artık sağlam frenleme yapabiliyorum ABS devreye girmeden..

Bu kasa cordoba veya ibizası olanların işine yarayabilir.

Herkese iyi forumlar.
    illede cupra aramayın biçok yansanayi burcun içide komple dolu..

Poloma noname iki tane alıp takmıstım .. catlamaz patlamaz..
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet Gazihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    illede cupra aramayın biçok yansanayi burcun içide komple dolu..

Poloma noname iki tane alıp takmıstım .. catlamaz patlamaz..
    teşekkürler bilgi için, esas amaç sorunu gidermek zaten..

skaratas2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bir başka formdan; (aracım 2008 model cordoba; bakımı yapan arkadaşım. cupra burçlar farklı olduğu için bu parçayı kullanamamış. cupra burçlarına emsal kalitede parça arayıp buldu onları monte ediyor. bundan dolayı emin olmadan parçayı almayınız.)

Uzun zamandır kafamdaki problemdi, araştırıyorum ancak her modelle uyumlu değil cupra burçları sanırım.2008 tdi aracım için bir çözüm buluruz inşallah.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)