User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
51 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: önemli soru!! bilginiz warmı ??? ( Jant )

MacH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

önemli soru!! bilginiz warmı ??? ( Jant )

kyowa,neo ve hıjoin marka jantlar hakkında bir bilginiz war mı??(kalite,dayanıklılık,ağırlık vs)

neo nun enkeinin uretımınde bir urun oldugunu duydum ama ne kadar dogrudur bılemem...

özellikle kyowa nın bıkaç modeli war onlara aşık oldum

bu jantları nerde bulabılırım ??

(d.n=konu eger yanlış yere açıldıysa özur dilerım taşıyınız ltfn)
    "It's not what you drive but how you drive it..."

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu jantlar son 2 senedir piyasaya girmis markalar...

Hijoin ötekilere göre daha eskidir giris olarak, kyowa son sene iyice popüler oldu.

Ben acıkcası pek kaliteli, iyi olduklarını düsünmüyorum.

Uzakdogu mensei ürünler ve bana güven vermiyor malesef...

Bazı arkadaslar agırlıkları nedeniyle bu jantları övüyor ama malzeme kalitesinin cok düsük oldugundan dolayı bu agırlıklarda oldugunu düsünüyorum.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok mu baska bılgısı olan ??

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben aracımda O.z'da kullandım.Enkei'de kullandım.Kyowa'da kullandım.Ve şu anda Tft kullanmaktayım.
    Yamulma açısından soruyorsan hiç birinin farkı yok.Hepsi yamuluyor..Dünyanın en hafif jantlarından enkei rp-f1 de yamuluyor.Tüm rallilerin gözdesi oz superturismo wrc'de yamuluyor.Taiwan malı jantlarda..
    Beklentiniz nedir bilmiyorum ama benim kullandığım modellerde herhangi bir boya dökülmesi yada başka bir sorun (balans vs) yoktu.
    Ağırlık olarak bazı modelleri çok hafif.Mesela şu an kullandığım jant tft,sadece 7.3 kilo.Üstelik 7.5x17..
    Açıkçası jant kırılacak kadar ağır kaza halindede tutup 3 kuruşluk jantı düşünmem..
    Yalnız geçen arkadaşım bbs jantlarla kaldırıma çıktı.Düşük hızda olmasına rağmen 2 jant birden kırıldı..Yani uzakdoğu jantların malzeme kalitesi vs illaki düşüktür oz,enkei,bbs gibi markalar göre..Ama kırılan jant kırılır bunda markanın etkisi olcağını düşünmüyorum..
    205-40-17 yle kış atlattım,5 aydırda yol yapıyorum.Nazar değmesin daha balansa bile girmedim..Ama eskiden 195-45-16 ebadında lastik ve o.zlarla zırt pırt yamultuyorum jantı..
    Birazda dikkat meselesi..

STeaM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neo enkeinin üretiminde değil yanlış bir bilgi.
    enkeinin dist. eskiden cms di. cms nin gen.müd. görevinden ayrıldı ve neo yı getirmeyi başladı. enkeinin üretiminde olan jantlarda JWL yazar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazı arkadaslar agırlıkları nedeniyle bu jantları övüyor ama malzeme kalitesinin cok düsük oldugundan dolayı bu agırlıklarda oldugunu düsünüyorum.
    yazdığın bu sözün malzeme kalitesiyle alakası yok. janttaki alaşım elementlerinin kompozisyonuyla oynarak ağırlığı değiştirebilrsin. Magnezyum kullanılabilir, Alüminyumdan daha hafif bir malzemedir... Eğer iki farklı jantı kullanıp kalitesini test etmeden, jantların üretildiği fabrikayı üretim şartların görmeden sadece markasına albenisine bakarak "bu daha kalitelidir" demek yanlış olur...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten klavye başından bu jant dandiktir bu jantın markası var kalitelidir demek hiç bişey ifade etmez..Sadece tecrübelerimizi paylaşarak bi fikre ulaşabiliriz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanı dıyosunuz kı al tecrube et,gör

izmiryarışpistinde sordum 2 yıl garantılı dedı adam sanırım jantın markası neo ydu...ve ayrıca çok da hesaplı ve hafif...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben herhangi negatif yönünü görmedim.Ama pozitif yönünü gördüm Markalı jantların tam yarı fiyatına satılıyor..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yazdığın bu sözün malzeme kalitesiyle alakası yok. janttaki alaşım elementlerinin kompozisyonuyla oynarak ağırlığı değiştirebilrsin. Magnezyum kullanılabilir, Alüminyumdan daha hafif bir malzemedir... Eğer iki farklı jantı kullanıp kalitesini test etmeden, jantların üretildiği fabrikayı üretim şartların görmeden sadece markasına albenisine bakarak "bu daha kalitelidir" demek yanlış olur...
    Yok ben gayet farkında olarak yaptım o yorumu...

Simdi OZ ile Kyowanın aynı kalitede olabilecegine inanmıyorum ben...

Cinde, Taiwanda üretilen jantların ne malzemesine güvenirim, ne kalitesine...

Kendim kullanmam, yakın arkadaslarıma da tavsiye etmem.

Cin'de cesitli markalara üretim yapan bir fabrikanın ürünlerini 1 sene kadar yakından inceledim gördüm, bu nedenle de tavsiye etmiyorum.

Ne yarıs koltuguna, ne direksiyonuna, ne jantına güvenirim Cin malı ürünlerin...

FaTiH44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sonyde çinde üretim yaptırıyor mesela o zaman sony de mi kalitesiz markalar tabiki daha güvenilir ama her çin de ya da uzakdoğuda üretilen ürüne güvenmem veya kalitesizdir diye genelleme yapmak bence yanlış.malzemede çok önemli.
    03 FIAT PALIO SPORTING 1.6 16V | 98 HONDA CIVIC VTEC VTI HB
    14 SEAT LEON FR 1.4 TSI | 15 VW CC 1.4 TSI DSG
    17 VW PASSAT B8 1.4 TSI| 18 SEAT LEON FR 1.4ECOTSI DSG

13 VW POLO GTI 1.4 TSI DSG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bahsi geçen jantlar çin malı değil ki burdan jantları eline alıp incelemediğin belli oluyor dragger.
    Genelde taiwan ve kore malı..
    Ayrıca 1 konu daha var.Oz'un 12 kiloluk 17" jantıda var .7 kiloluk 17" jantıda var.Madem Oz hafif jant üretebiliyor neden sadece 2 modeli hafif? Aynı şekilde diğer markalarında ağır modelleri mevcut..
    Hatta çok beğenerek kullanılan MOMO marka jantların hemen hepsinin gülle gibi ağırlıkta olup made in ITALY olduğunu ve en hafif modeli olan MOMO Corse'unda ÇİN üretimi olduğunu bilmeyen yoktur

Yani hafif jant 2000 ytl ise kaliteli,1000 ytl ise dandiktir demek klavye başı atmasyondan başka bir şey değildir..

Fabrikasının ürettiği malları gördüm demek yerine,fabrikasına gittim,oz ve enkei fabrikasıyla alakası yoktu denilirse biraz daha inandırıcı olunabilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FaTiH44 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sonyde çinde üretim yaptırıyor mesela o zaman sony de mi kalitesiz markalar tabiki daha güvenilir ama her çin de ya da uzakdoğuda üretilen ürüne güvenmem veya kalitesizdir diye genelleme yapmak bence yanlış.malzemede çok önemli.
    İngilterede koreli bir çocukla muhabbet ediyoruz.Konu şu ; japon,kore malı kalitelidir,taiwan çin malı dandiktir..Çocuğun savunduğu şey bu idi..Çocuğun sony marka Laptopunu kaldırdığımda ise altında çin malı yazdığını gösterdim tüm söyledikleri bi anda 180 derece değişti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BADBOY,

2 mesajdır yok klavye bası yok atmasyon vs yazıyorsun...

Ben böyle düsünüyorum, sen öyle düsünüyorsun.

Benim fikrim budur, saygı duyacaksın, duymuyorsan da benim mesajımdan alıntı yapıp durmayacaksın...

Bence cin malı üretim dandiktir, taiwan malı da dandiktir.

Bu benim fikrimdir, benim mesajımı yargılamak yerine fabrikadan, üretim kalitesinden örnekler paylasırsın görürüz hepimiz...

Daha 3 gün önce Maslak Sanayide tüm jant satan dükkanları gezdik CSL jantı icin...

Replika jantlarda bile İtalyan üretimi ve Uzakdogu üretimi farkı inanılmaz...

2 jantı yanyana koydugunda malzeme kalitesini, isciligini görebiliyorsun...

Uzakdogu jantı kullanan biri olarak tavsiye edebilirsin, ben tavsiye etmiyorum.

Acık ve net...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dragger ben diyorumki bana göre dandiktir sana göre kalitelidirden ziyade ortaya somut birşeyler koyalım kıyaslayalım oturduğumuz yerden yorum yapmayalım.Ben örneklerimi verdim zaten sende bu mesajında tecrübeni aktarmışsındır.

Senin görüşüne saygı duymayan yok burda.Ama seninde aynı şekilde diğer görüşlere saygı duyman gerekir.Çünkü sen oz jantı almamışken ben çoktan enkei,oz kullanmış ve elimden çıkarmıştım.Bırakta birileri bir konuda senden fazla birşey bilsin

Uzakdoğu diyerekte genelleme yapman yanlış çünkü enkei(japon) ve daha bir çok jant konusunda zirvede olan marka uzakdoğuda üretiliyor.

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkes birşeyler söylüyorda sony nin üretimi ile çinde zbidy firmasının üretiminin aynı olabileceğini nasıl düşünebiliyorsunuz? düşünün kendiniz gittiniz firma açtınız jant üretiyorsunuz çin de birde enkei üretiyo diyelim. Şimdi siz onunla aynı kalitede mi üretiyorsunuz sırf uzak doğuda üretim yaptığınız için? Fabrikanın işletmesi, yapılan ar-ge ve bu ar-ge sonucu çıkan alaşımlar = hafiflik + dayanıklılık yani ürün kalitesidir. Kısacası Zbidy firması o üretimi yapamaz öyle olsa herkes aynı kalitede jant yapar, isimlerini ciddi yerlerde görürüz hatta ürünlerini kopyalarlar

DoDo_hamann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Badboy® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hatta çok beğenerek kullanılan MOMO marka jantların hemen hepsinin gülle gibi ağırlıkta olup made in ITALY olduğunu ve en hafif modeli olan MOMO Corse'unda ÇİN üretimi olduğunu bilmeyen yoktur
    Momocorse'ların ilk üretimleri İtalya'dır,sonradan üretilen partiler Çin'dir ve İtalyan olanlar Çin'den daha hafiftir,hatta bu yüzdende İtalyan malı olanlar daha kıymetlidir

Konuya gelince,fiyatı uygun olup albenisi güzel bir jant oldukça bu markalarda tercih edilebilirki son zamanda bu bahsedilen markalar çok tutuluyor,çevremdede kullanan arkadaşlarım var herhangi bir sorun yaşadıklarını duymadım,yamulmaysa zaten her jant yamuluyor,kullanım tarzıda önemli..Ama kendim için konuşursam 3-5 fazla verip o.z,enkei vb tercih ederim.
    Alıntı R-Turbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lanet Olasıca Sokak Yarışçıları...

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    walla jant konusunda hepınızı sollarım yaklasık 20 takım degıstırdım TB de... kalıtelı jantın yerını hıc bısıy tutmaz . suan lenso var ustunde apacı style oda arabayı satıyorum dıye 5ZIGENlerım kenarda

KingoftheWest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir ürün çinde üretiliyor diye kalitesiz damgasını yapıştırmak yanlış,maliyet düşürmek için çok büyük firmalar üretimlerini çinde yapıyor bu onların kalitesinden ödün verdikleri anlamına gelmiyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)