Stres yapmana gerek yok , Özentiyim dedim cevap verdin , istediğim sadece sorumun cevabıydı zaten. Ama bende sana tavsiye yabancılarda yada yabancıların dilinde özenecek birşey yok ama tabi sen bilirsin yine.
Printable View
Stres yapmana gerek yok , Özentiyim dedim cevap verdin , istediğim sadece sorumun cevabıydı zaten. Ama bende sana tavsiye yabancılarda yada yabancıların dilinde özenecek birşey yok ama tabi sen bilirsin yine.
ti-yiz, cogul konuştum ama onu bıle anlamamıssın. Ayriyetten anammısın babammısın bana burda ders verıyosun anlamadım.. Kişisel problemın varsa özel mesaj at yoksa artık terk et konumu lütfen burda prim yapma
madem bu kadar dert oldu forumun ıng olması konun ıng olması bı topıc ac tekturkiye.com u al kur forumunu türkçe takıl eng açanlara ders ver editlrsin topiclerini falan meşur olursun al sana prim...
Buyur çevir.. Xenon.. CD.
zenon, sidi :) buyrun sıdık yarısına..
Portakal. Teknik bir konuda gereksiz post kalabalığı yaratıyorsun bence. Hadi fotoğraf bölümünde PhotoShoot yerine niye Fotoğraf Çekimi yazmıyorsunuz desen anlarım ama bu tarz konularda bence abartmanın (Türkçe yanlılığında abartmanın) anlamı yok.
Sercy de biraz kompleks var galiba, olayı bam başka boyutlara sürükledi ,hatta saçmaladı.
Ne için prim yapacakmışım merak ettim. Ayrıca seni tanımam etmem ne gibi kişisel sorunum olacak ayrıca olsa da emin ol haberin olurdu.
Senin ne ananım, nede baban , neden sana ders vermeye çalışıyorum sadece yazma sebebini sordum fakat belkide şuçluluk hissettın ve Kabul de edemediğin için çamurlaştın.
Sadece bir soru sordum , ve bahsettiğim konuda son derece haklı olduğumu düşünüyorum tersini iddia eden nin ne gibi bir açıklaması olacak merak ediyorum, ve hatta tersinin iddia edilecek bir yanı olduğunu düşünmüyorum.
Sadece forum da değil. günlük konuşma, yada mekan yerleri gibi bir çok yerde malesef ingilizce kullanıyoruz. Bir şekilde kültürümüz le birlikte dilimize bozuyorlar ama malesef farkında olamıyoruz ve biri farkına varıp söylediği zaman , aldığım cevaplar ve olaya yaklaşım ortada..yazık..
Bunu tabi okuyan başka arkadaşlar için yazıyorum, sercy belli anlamayacak çünkü o olaya farklı pencereden bakıyor prim reklam meşhurluktan bahsediyor, büyümesi lazım sanırım biraz, yada agresif , saldırgan tavırlardan kurtulup mantık çerçevesinde konuşması ve daha önemlisi düşünmesi gerekiyor.
Ama ben Türkçe yazılabilecek şeylerin ingilizce yazılmasına son derece karşıyım.
Televizyon bile duyuyoruz artık ve çoğu kişiye artık normal geliyor.
Geçen gün bir program da güzel bir tasarım deneyeceği yerde güzel bir design dendi.
Buna benzer televizyonda sürekli oluyor.
Çok önemli bir konudan bahsederken , Türkcemizin kullanılmasından ve yok olmamasından bahsederken , bu konu malesef senin deyiminle konunu kirletmiş... senin "brake oil ve brake hose" daha önemli tabi, sonuçta bulunması imkansız olan parçaları arıyormussun, tabi halen anlamış değilim bir şeyin bulunmasının imkansız olduğunu bile bile insan neden arar.
Umarım sende benim cevap yazmam gerekn bir cevap yazıp olayı daha çirkin boyutlara çekmessin.
Fakat arkadaşlar çevrenize bir bakın, mekanlar , televizyon konuşmaları vs. dilimizi yok etmeye çalışıyorlar...
bütn bunların cevabını sana yukarda verdım ınatla vermeyede devam edıcem..
adam ınsan olan 1 kerede anlar, eger bu kadar düşünüyorsa topic açar belirtir ama ADAM INSAN OLAN.Alıntı:
http://www.techturkey.com/forum/newt...=newthread&f=2
Yukardaki linke tıklayarak derdınızı paylaşabileceginiz bir topic açabilirsiniz ama konumun altında daha fazla bu tür polemık cıkartıcak konuşmalar görmemekten yanayım.
Özgüncüm bu konuyu kitlermisin canım sıkıldım şu muhabbetten yerı ve zamanında gereklı uyarıyı dogru yolu gösterdik hala birşeylerin peşinde arkadaş.. ilk üye oldu bi tartıştı gene bi tartışma peşinde.. Ugraşıcak vaktimde yok, kale alıcak halımde..
kumdan kale yapsın benım konu kıtlenınce