User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 195/45/16 Lastik Seçimi Için Yardım

Orçun Dikayak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

195/45/16 Lastik Seçimi Için Yardım

Merhaba,
    2008 model Ford Fiesta kullanıcısıyım.Aracımda Eibach 3,5 cm yay mevcut ve titanium jantlar takılı, artık lastiklerim bitik durumda diyebilirim.Bu ölçüde bulabildiğim en iyi lastikler bunlar gibi görünüyor.İzmir'de yaşadığım için 4 mevsim kullanmayı düşünüyorum kar v.s gibi bir durumum olmuyor.Yumuşak ve yolu iyi tutan kısa zamanda sertleşmiycek bir lastik almayı planlıyorum yardımcı olursanız çok memnun olurum.
    Lassa Impetus Revo
    Pirelli Pzero Nero
    Continental ContiPremiumContact 2
    Goodyear Efficientgrip
    Michelin Pilot Sport 3
    Bridgestone Potenza
    Continental ContiSportContact 3

Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aradıgınız ebatta michelin ps3 kullanıyorum, gayet memnunum, parasının hakkını fazla fazla veriyor bence. ıslakta da oldukca iyi, alalı 7 ay oldu bir kere dahi tereddute dusurmedi beni. oldukca yumusak ve sessiz bir lastik.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Para durumuna hiç takılmıyorum çünkü arabada en önemli olan şey bu.Dediğinizi dikkate alıcam çevremde Continental ContiPremiumContact 2 diye tutturan 1-2 arkadaşım var.Ama kullanıcılardan fikir almak çok önemli.

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı ebatta Toyo Proxes T1R kullanıyorum, çok memnunum.

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı uniquel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aradıgınız ebatta michelin ps3 kullanıyorum, gayet memnunum, parasının hakkını fazla fazla veriyor bence. ıslakta da oldukca iyi, alalı 7 ay oldu bir kere dahi tereddute dusurmedi beni. oldukca yumusak ve sessiz bir lastik.
    emre kankamında dediği gibi michelin gerçekten iyi bi lastik bridgestonelar gibi ısınma sorunu yok fiyat olarak bi tık altı pzeronero kullanıorm önceki lastiğim bridgestone potenza re002 ydi ve 50 yanaktı pzerolar 45 yanak olmasına rağmen daha konforlu ve daha sessiz.mart başında takmıştım havalar soğukken önce pişman olur gibi oldum ama havalar ısınınca gerçekten başarılı olduğunu gördüm ama potenza kadar tutunmadığıda bi gerçek
    edit: ben aldğımda bu ebat pzeronero kalmamıştı zor blmştm martta üretilcek nisan gibi gelir denmişti şmdi bulursanız taze taze alırsınız

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Farkli ebatta Lassa kullandim gercekten memnun kaldim. Su an ayni ebat dunlop kullaniyorum(gerci tercihler arasinda yok) cok test edememis olsamda iyi diyebilirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şuan sanırım michelin ps3 iyi gibi görünüyor bakalım cumartesiye kadar bi karar verip taktırıcam.

emrehan1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pirelli p.zero da cok iyi lastik

koraycano - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende de fiesta var titanium jantlı bende 3 gün önce lastik aldım diğerleri çok balon yapmıştı.. Tanesi 135 tl den 4 tane kumho kh31 aldım kuruda güzel ıslakta sıkıntılı ..
    ~ Feel The Difference ~

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Orçun Dikayak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para durumuna hiç takılmıyorum çünkü arabada en önemli olan şey bu.Dediğinizi dikkate alıcam çevremde Continental ContiPremiumContact 2 diye tutturan 1-2 arkadaşım var.Ama kullanıcılardan fikir almak çok önemli.
    parasına takılmıyosan nokian diyorum
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazlık olarak 195/45/16 pzero nero kullanıyorum

çok geç ısınıyor sert bir lastik hatta aldıktan 1-2 hafta sonra korfez pıstıne çıkmıştım 40 derece havada bile sanki yol tutuşta eksiklik vardı

bundan once michelin pilot excalto kullanmıştım 185/55/15 olarak daha çok memnun kalmıştım

bu lastiğin tek güzel yanı michelin gibi kolay bitmiyor oda yol tutuşa etki zaten

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Parası hiç sorun değil sürekli değişen bişey değil sonuçta ve yol yapan biride değilim.Aradığım çoğunlukla konfor, Continental ContiPremiumContact 2 kullanan var mı acaba?

imparatoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Farkli ebatta Lassa kullandim gercekten memnun kaldim. Su an ayni ebat dunlop kullaniyorum(gerci tercihler arasinda yok) cok test edememis olsamda iyi diyebilirim
    tercihimi dunlop sport serisinden yana kullanırdım ısınınca lokum gibi

driver_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende aynı ölçülerde 206 aracım için lastik bakıyorum.Şuan üzerinde 14 inch var jantları 16 aldık lastikler kaldı.Daha ekonomik markalardan kumho ku31,falken zx912 sanırım birde jantları aldığım yerin önerdiği dunlo lm703 lastik var bunlardan birini kullanan var mı yorum yapabilecek?Aradığım en önemli kriter sessizlik ve iyi yol tutması aracı haftada max.2 gün kullanıyorum genelde.

gan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    206 GTI aracımda 3 set lastik tecrübe etme imkanım oldu. İlki araç üzerinde gelen bitik sayılan Michelin Energy'di. Diğerleriyle karşılaştırmak pek adil olmayacak ama memnun değildim.
    Ondan sonra testlerde üst sıralarda gözüken Hankook Ventus V12 Evo kullandım. Ne ıslakta ne kuruda tutmadı yolu. ABS'yi erken devreye sokan, durmayan ve devamlı saran bir lastikti.
    Son olarak Michelin Pilot Exalto PE 2 leri taktım. Çok ama çok memnunum. Kuruda ıslakta çok başarılı. Islakta ABS artık devreye girer ya da artık kayar dediğim noktalarda gram kayma yapmadan durmasıyla, yavaşlamasıyla çok şaşırttı beni ve hala şaşırtmayı devam ediyor. Zaten kuruda benim için fazlasıyla yeterli.
    Belki abartıyor olabilirim ama michelinlerin ıslak performansı kumhoların kuru performansından bile iyi neredeyse.

Bunların haricinde vakti zamanında eski aracımda Toyo tecrübe ettim. Hala varmıdır bilmem modeli Proxess 4 dü sanırım. Onlar da iyiydi.

Bir de şöyle bir olay var benim lastik bilgim sadece bu test ettiklerimle ve sağdan soldan duyduklarımla, az km eşimin dostunun araçlarıyla deneme imkanı bulduklarımla. Anlatmak istediğim belki şu anda çok memnun olarak kullandığım michelinlerden beni daha çok memnun edecek pirelli , bridgestone markasının modelleri vardır ama kullanmadığımdan şu an benim için en iyisi pilot exalto.

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Listedekilerden Lassa impetus revo kullanıyorum, opel corsa c kasada. Oldukça memnunum sessizligi ve yol tutusu gayet başarılı, ıslakta da güven veriyor.

Turanzalara da bakmanı tavsiye ederim, puntoda standart olarak geliyor, güzel bir lastik ama biraz sesli..

Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı ebatta Toyo Proxes T1R kullanıyorum, çok memnunum.
    160-170 km aralıgında 4 şerit çekip, kendi şeridime tekrar dönderen lastiktir, ısındıktan sonra bildigin tutkal.. Tek kötü yanı çabuk bitmesi... Yagmur performansı da kuru kadar başarılı.
    Tango-1 never dies.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bridgestone turanza için sert denildiğini duydum bu yüzden eledim.Bizim Ford'lar çok sert yürüyen olarak bide yay 16'' jant derken konfor iyice gitti olabildiğince paradan kaçmadan en iyi yol tutuş ve konforu arıyorum dengeli olarak.
    Continental ContiPremiumContact 2 için aldığım fiyat 250 TL oldu İzmir Batı lastikten.Cumartesi günü olmadı gezicem biraz tecrübe edinmek amaçlı ama kafam çok karışık

gan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Orçun Dikayak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bridgestone turanza için sert denildiğini duydum bu yüzden eledim.Bizim Ford'lar çok sert yürüyen olarak bide yay 16'' jant derken konfor iyice gitti olabildiğince paradan kaçmadan en iyi yol tutuş ve konforu arıyorum dengeli olarak.
    Continental ContiPremiumContact 2 için aldığım fiyat 250 TL oldu İzmir Batı lastikten.Cumartesi günü olmadı gezicem biraz tecrübe edinmek amaçlı ama kafam çok karışık
    Ebatlar farklı ama fiyat hakkında bilginiz olması açısından yazıyorum. 195/50/15 Pilot Exalto PE 2 yi 205 TL ye almıştım 6 ay önce.
    1 ay önce bir arkadaş daha taktı aynı seri ve ebatta 220 TL olmuştu en son yanlış hatırlamıyorsam.

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Falken Ziex 912 de iyidir o ölçüde, 2 takım kullandım çok memnun kaldım.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)