eibach spor yayların yanında amortisörü de kesin mi diyor? yay salınımı ve yay sarım sayıları ile alakalı belgeler okuyun biraz, illa otomobil forumları olması şart değil...
Printable View
ben işlemin ne amaçla ve nasıl yapıldığından eminimde doğrumudur değilmidir ondan emin değilim bence yazdıklarımı anlatmak istediğim gibi değilde anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz. Valla ben kartondan spoiler yapmam ama isterseniz siz buyrun yapın görelim :) Benim yazdıklarımla alakası yok ama ne yani forumda herkes doğruluğundan emin olduğu şeylerimi yazıcak oldu olucak noterden tastik ettirip öyle yazalım :D Ben böyle biliyorumdur yazarım biri çıkar ozan kardeş yanlış biliyosun bu iş böyle değil böyle der öğrenmiş olurum. Herkes bildiğini yazıcaksa bizde doğru bildiğimiz yanlışları düzeltmiceksek ne anlamı var forumun ?
He şunuda söyliyim 3 yıldır falan kendi aracımı bu sistemle kullanıyorum allaha şükür ne duramayıp kimseye vurdum yada bi virajda kaydım sağa sola vurdum :)
mühendis olmaya gerek yok, yay ve amortisör arabanın kolonudur, kolon kesilmez diye bir kaide de yoktur, güçlendirirsin diğer kolonları perdeleri kesersin hesabını kitabını yapıp... sonra bunu dışarıdan biri görür 'aha bak kolon kesilmez diyorlardı' der, gider kesmeye başlar, deprem olana kadar da ne yıkılır ne oynar yerinden...
doğru okuyalım diyoruz ya, ben kesilmez demiyorum, çok rahat kesilir, üzerinde bile kesilir, sökmeye de gerek yok... ben 'kesilmemeli' diyorum sadece...
Bende kesilmeli demiyorum zaten. Diyorum ki bu işlemler yapılıyor neden olarakta bu gösteriliyor bildiğimi söylüyorum savunmuyorum benim aracımdada kesik yay yok zaten alman malı h&r yay var öğrenclk zamanmda yemeyip içmeyip 340 tl ye almıştım :D
yay neden kesilir...araç alçalsın diye yani gösteriş amaçlı. kimse diyemezki ben yayımı kestim daha iyi yol tutuyor benim aracım.2 tane aynı aracı alın.birinden 2 bakla kesin 5cm düşsün birinede 3.5luk spor yay koyun.tecrübeyle sabittir ilk virajda spor yaylı araç kesik aracın içinden geçer.önce spor yay eger aracınıza uygun yay bulamıyorsanız.amörtisör tablası.ondada yer yoksa yapıcak birşey yok.kesinlikle yay kesmeye karşıyım.benim aracımda 5cm eibach var.amörtisörlerimde milden 4cm kısa.şuan hem yol tutuşum hem frenajım tam istedigim gibi.araç milden alçalmaz.ama mil storku yay boyuyla beraber 25cm olur.sizde milden kısaltmak isterseniz 20cm mili kesmeniz gerekir.bu sefer dip degil amörtisör tavana vurur.ilk virajda takla veya viraja gerek yok ilk tümsekte iş biter.buda tecrübeyle sabittir.herşeyin abartısı kötüdür.araçlarda alçalma limiti 5cm dir hadi olsun 7 cm.ticari bir araçta 3 bakla kalıcak şekilde kesmek intihar eylimidir.yuksek hızda o araç nasılgidicek.yay kesildikçe yumuşar.o yuzden insanlar yay kestim aracım hiç zıplamıyor çok iyi oldu der.düşünün adamlar oturup hesap yapmış.1200kg li arabayı hem komfor hem yol tutuş hem frenaj için 10 baklalı yay üretmişler.sense bu 1200kg lik aracın 10 baklalı yayından 2 bakla kestin.sizce sadece araba alçalmışmı oluyor.hani yol tutuş frenaj...bir dostum evvel zamanlarda 306 gti a yay bulamadıgı için oemleri kesti olmadı. saxo yayı taktı.göztepe köprüsü altında takla.bir başka dostum ek kasaya 3.5 eibach koydu daha insin diye 2 bakla kesti.2000km. sonra esneme yok ön takım yok.başka bir dostum tofaşın yayını kesti araç sürünüyor.göztepe parkının ordaki agaçlarda halan imzası durur.söyledigine göre frene basmış araç durmamış.ben bir aracıma 3.5 luk yay koydum ön amörtisör millerini 4cm arka amörtisörden milinden 7 cm kısalttım.maksat viraja 3 teker girebilmek.gencizyaa...sonuç havada 4 takla...artık ders almak isteyen alır.istemiyenin keyfi bilir...kazasız belasız günler :)
koni amörtisörle oem amörtisörler aynı boydadır.belki milleri farklıdır okadar.çalışma prensibide örnek olara oem amörtisör prensibinin tersidir.esneme yukarı degil aşagı
benımde bı sorunum var aracıma spor yay bulamadım gdıp cıkma yay alıp kestım sonuc pin pon topu gbi sekiyorum 70 kmyı bıle gecemıyorum en ufak bı cukurda lak luk dye felaket bı ses gelıyor bgn sanayıye gttım on amartsorlerdekı mılı kestrmek ıcın 3 farklı ustayla konustum ıkı tanesı mıllerı keselım sekme azalır dedıler bı tanesı mıllerı kessekte sekme azalmaz dedı cunku amartsorun dırek yere otrmus yayı cok kestgmız ıcın ondan pın pon topu gbı sekıyormus ne yapıcam bılmıyorum suan coıle o kdar para vermek ıstemıyorum
ben cliom varken kısaltma işlemi yapmıştım ne aracım düşmüştü nede konfora etkisi olmuştu boşuna para verilecek bir işlem
Merhaba arkadaşlar konu kalabalığı yapmamak için sorumu buradan sormak istiyorum aracıma 5cm yay taktım aracım Fiesta 2005 orjinal jantlarla birkaç gün kullandım problem yoktu 16 jantlara döndüm amortisör vurmaya başladı ben amortisör milinden kaç cm kestirmem gerekir özetle? Arkalarda sorun yok özellikle sağ önde vurma daha belirgin