User Tag List

10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: BMW arızalı parça(kamber) sorunu.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

BMW arızalı parça(kamber) sorunu.

Vakt-i zamanında araba arka sol tarafından darbe almıştı,soğuk bir kış günüde dsc dtc kapalı sürmemek lazımmış..

Neyse sonrasında bozuk bitane parçayı deiştim lastik düzeldi.(eski hali pozitif kamber duruyodu.Ancak bu şekil tarif edebiliyorum.

Daha sonrasında rot ayarına gittim,yalnız şöyle bi sorun var,Sağ taraf darbe almayan taraf yani.Orjinal olarak 2.5-2.7'ye kadar izin veriyo.(negatif kamber)

Ama gel gelelim sol taraf yani darbe alan taraf,1.5 1.6'dan fazla gram oynamıyo..

Araba z4,manuel'de arka bagaja 11kg koyun diyo(ya da 14 tam hatırlamıyorum),bende 3-4tane akü koyup öyle rot ayarı yapıyorum her seferinde(olurda hani ağırlık koy öyle ayar yaptır diyen olursa diye yazıyorum bunu)Çünkü ağırlık koyulmayınca ekranda görünen değer max 1.8civarı falan oluyo. : )

Neyse kısacası şimdi yürüyende sıkıntı nerde hangi parça olabilir fikri olan var mı acaba ?(yürüyen genel olarak e46 ile aynı zaten.

Alt salıncak yamuktu bende orjinali ile değiştim..(5nolu parça)

Buda bulunan genel tüm aksamlar..

fikri olan paylaşırsa sevinirim,herhangi bir arıza kaydım bulunmuyor arabada ,direksiyon açı sensörü yanılmıştı pc bağlayıp direksiyonu 0'da sabitleyip rot ayarı yaptım sıkıntı geçti hemde kodlandı otomatikman.Ama gel gelelim dediğim gibi durum.Bende her 2 tekeride -1.5ta bıraktım şuan böyle yatıyo garajda..
    - K -

________
    Dr.Ecu

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şaseciye gittin mi hiç? muhtemelen yamuk bir yerler var, iyi bir şaseci anlar sorunu...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    abi burda şaseci diye biyer yok ki :/

bmw servisi araba kodalamyı bıle bılmıyo serviste kendim istediğim özellikleri açtım.
    bitek software update biliyolar onun harici,hata kodu silme,bide retro fit o kadar..

tr'de olsam topkapıda zaten cozerım ama malesef ki tr'de değilim.Deneme yanılmayla kaçyüzbaloncuk parça değişmem gerekcek hem vakit hem nakit..

en kötü ihtimalle bitane arka sol e46'nın komple alıcam(çıkmacıdan) o şekil bakıcam ama nokta atışı yapmak istiyorum açıkcası..
    - K -

________
    Dr.Ecu

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1. fotoğrafta 4 numaralı parça içinden çatladıysa yada kaydıysa ayara getiremezsin

e46da başka bir durumdan dolayı söküp taktım

arka aksı söküp parçaları komple yere indirin bence üstünde yağlı takozlar falan var boşluk yaptıysa değiştirirsiniz hem

yaylanınca yada ufak yaylanmada ses varmı arka tarafta?
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yok yaylanınca vs hiçbises yok garc gurc vs anladım dediğini o mercedeste başıma geldi değişince aynen kaderi değiştidediğin gibi..

kış zaten işer yok olmadı bi lift alıyım seyyar zaten ağaç kütüklerim var kendim sökcem olmad butun takım taklavatım var zaten.

o 4 numaralı parçaya yarın kaldırıp bakarım seyyar ampulle,olmadı sökebiliyosamda dağıtcam artık komple napıyım.

yada komple dediğin gibi arkayımı indirsem bilemedim napsam,4numaralı parça aklımda ama.

Bu arada tornacıdamı geçirilmesi lazım o parçanın yoksa ben takabilirmiyim ?

ekleme+

55binde araaba darbeyle oluşabilcek boşluk olabilir mi bahsettiğin parçalarda ? Yoksa zamanla mı yıpranıyolar ? anlatabildim mi bilmiyorum
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben o parçayı 1 haftada yanlış bir işlem nedeniyle bozdum bozulabilen parça darbe almış ya ufak araba belki oda etkendir

aksı sök gerisi çok kolay şekilde iniyor aşağı ışıkla dikkatli bakarsan kayıp kaymadığını en azından görebilirsin belki yuvasından oynamıştır biraz
    körler sağırlar

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Plastik takozları kontrol ettinmi?
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    @aslan

herhangi bi çatlak boşluk yok gözüküyo

amortisorde hafif bi ezilme var ama herhangi bi yağ kaçağı veya işev yerine getirememe durumuda sözkonusu değil.
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence ilk başta ışıkla iyice iki tarafa bir bak en azından ne farklı ne değil onu görürsün usta da değiştirebilir sende değiştirebilirsin sonra nasılsa rot ayarına gidecek
    körler sağırlar

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sasenin baglanti noktalarini olcsene sag sol olarak. Zaten direk cikar ortaya mal
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)